Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Recensies

André van Hecke & Filip Saerens (België)

Uganda

Als je eenmaal op vakantie bent geweest in Afrika, dan zal je er zo’n sterke “binding” mee krijgen om er graag opnieuw naar toe te gaan. En dat was zo ook met ons. Na Ethiopië, Kenia, Botswana en Zambia te hebben bezocht, zijn we naar Uganda gegaan. Wij hebben de volledige reisorganisatie in handen gegeven van Mambulu! Safaris en dit alles was tot in de puntjes verzorgd, zowel wat vlucht, jeep, logies en maaltijden betrof.
André Van Hecke & Filip Saerens, België

Hoofddoel van deze natuur-reis was (1) de chimpanzee & gorilla walk en (2) waarnemingen en ervaring te kunnen opdoen van de Ugandese herpetofauna (amfibieën & reptielen) met als topper hier de Ruwenzori driehoorn kameleon te kunnen observeren.

Bijzondere Ruwenzori driehoorn kameleon in Uganda

En wat zijn ze vindingrijk: wanneer sanitaire leidingen in je lodge niet mogelijk zijn, krijg je een buitendouche, wat een heerlijke ervaring is zeker in zo een warm land en je het warm water moet bestellen tegen het gewenste uur. Het wordt dan extern opgewarmd en in een bidon gegoten op het dak van je lodge. En wat is het eindresultaat… je bent even proper gewassen als thuis en nog wel in bijzondere omstandigheden.

Buiten douche bij Queen Elisabeth Bush Lodge in Uganda

Reizen in Afrika is altijd een avontuur en dat er “iets” misloopt is zeer reëel. Wil je dat niet mee-maken, ga je er beter niet op vakantie.Wij zijn de perfectie en luxe van Europa zo gewoon, dat wij zeer vlug durven klagen voor het minste ongemak. En in Afrika is die kans zeer groot. Wij hebben het meegemaakt met een eerste gids/chauffeur, die blijkbaar niet goed in zijn vel zat. Een telefoontje naar Rob Sijm van Mambulu! Safaris en ’s avonds had hij het al geregeld dat er een nieuwe zou komen. En die belofte werd schitterend waargemaakt en de vervanger was pico bello. Ditmaal een man naar ons hart al en met wat een natuurkennis! En dan is het oh zo prettig dat je reisbureau het probleem oplost.

Voor de chimpazee walk hadden we de meevaller maar met 3 bezoekers te zijn en dat was zeer, zeer emotioneel en vooral door het gevoel dat deze apen niet bang waren van ons. Ja, en als je naast drie chimpansees zit op een halve meter, dat is genieten… 

Chimpanzee tracking in Kibale Forest National Park in Uganda

Voor de gorilla walk hadden we geluk geen uren te moeten zoeken, want na ½ uur hadden de trackers al een gehabitualiseerde familie gevonden. En hier waren we met 4 deelnemers (ipv de gebruikelijke 8) in totaal, wat het fotograferen en waarnemen toch gemakkelijker maakte. Hier moet je wel een afstand respecteren, wat het genieten niet zo emotioneel maakte. Maar het is zeker voor de natuurliefhebber een unicum. 

Berggorilla in Bwindi Impenetrable National Park in Uganda

Tijdens deze reis hebben we tal van vogel- en zoogdiersoorten kunnen waarnemen. Speciaal met het oog voor amfibieën en reptielen, hadden we het regenseizoen gekozen, dat tijdens onze aanwezigheid halfweg had moeten zijn, maar het was amper begonnen ! En toch hebben we onze nummer 1 van de Ugandese reptielen kunnen waarnemen, namelijk de Ruwenzori driehoorn kameleon …

Bedankt Mambulu! Safaris voor het succes van onze reis! 
André van Hecke en Filip Saerens

Ruwenzori driehoorn kameleon in Uganda

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...