Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Recensies

Mambulu! Safaris Namibië

Namibië

Namibië is een paradijs voor self-drive safaris of self-drive safari’s met een gids (guided self-drive). Wij hebben in juni 2016 een self-drive safari gemaakt door de meest afgelegen gebieden van Namibië, onder andere de Palmwag concessie, Damaraland en Kaokoland. We zijn geëindigd in en om Etosha National Park. Lees hieronder ons verslag van deze indrukwekkende safari met onze eigen auto door de ongerepte landschappen van Namibië.

We zijn onze self-drive safari begonnen in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. We hebben een paar dagen gebruikt om onze onlangs aangeschafte fully equipped Toyota Land Cruiser te prepareren en te bevoorraden. Gezien het reisdoel van onze safari, het ongerepte en dunbevolkte noordwesten van het Namibië, is het belangrijk om voldoende voorraad en brandstof aan boord te hebben. Onderwijl hebben wij diverse accommodaties bezocht en overnachten we in de River Crossing Lodge en Maison Ambre Guest House.

Mambulu Safaris fully equipped Toyota Land Cruiser voor de River Crossinng Lodge in Windhoek Namibië

Vanuit Windhoek rijden we in noordelijke richting naar Outjo, waar we nog wat laatste inkopen doen en onze dieseltank aftanken. We zijn de komende dagen immers ver weg zijn van winkels en benzinestations. Vanuit Outjo rijden we het laatste stuk over een prima gravel road naar de Vingerklip Lodge. We rijden door een prachtig landschap langs de ‘naamgever’ van de lodge, de Vingerklip. We eten die avond boven op een rots bij de lodge, die we beklimmen via een stijl pad en een trap.

Self drive safari naar Vingerklip Lodge in Namibië

Tijdens een heerlijk ontbijt genieten we van het mooie uitzicht. Daarna vervolgen we onze weg naar de Palmwag concessie. We rijden door een fantastisch landschap met hier en daar machtige rotsformaties. In de loop van de middag arriveren we bij de Palmwag Lodge, onze overnachtingsplaats voor 2 nachten; 1 nacht in de lodge en 1 nacht op de campsite. We maken mooie game drives door de concessie, die soms iets weg heeft van het oppervlak van Mars. We zien onderweg onder andere springbokken, wrattenzwijnen, giraffen en mountain zebra’s. Een heel bijzonder landschap.

Self drive safari in Palmwag concessie Namibië

Na de laatste tankbeurt starten we met onze self-drive safari expeditie. We rijden door de Palmwag concessie naar de westelijke uitgang van de concessie en beginnen onze tocht over de Crowther’s 4wd trail. Deze afgelegen route loopt van zuid naar noord langs de grens met het Skeleton Coast National Park. Langzamerhand wordt het Mars-landschap vervangen door uitgestrekte vlaktes doorkliefd door niet meer dan een bandenspoor, de Crowther’s Trail. We kamperen ‘wild’ halverwege de concessie. De enige bezoeker is een Gemsbok die ons verbaasd gadeslaat en vervolgens op z’n gemak verder slentert. 

Wildkamperen tijdens self-drive in Palmwag concessie Namibië

De volgende ochtend vervolgen we onze route over Crowther’s Trail en rijden via de Hoanib rivier naar Puros. We rijden een groot gedeelte van de route door een droge rivierbedding die, naarmate we dichterbij Puros komen, steeds smaller wordt. We rijden over een soort van fijn grind/zand en laten wat lucht uit de banden lopen. Hierdoor krijgen de banden iets meer draagvlak en lopen we minder kans om vast te komen zitten in het grind/zand. Dat bleek een prima zet, want we komen zonder problemen in Puros aan en vinden een overnachtingsplek midden op een grote vlakte.

Self drive Namibië indrukwekkende landschappen rond Puros

Vanuit Puros rijden we naar Orupembe. In verband met onze veiligheid besluiten we om niet de Khumib Riverbed 4wd Trail te nemen, maar verkiezen de ‘gewone’ weg. In de rivierbedding treffen we namelijk grote stukken mul zand en we willen niet het risico lopen vast te komen zitten. De route op zich is goed te doen, maar beter is om deze met minimaal 2 auto’s te rijden. De ‘gewone’ weg blijkt overigens één groot wasbord te zijn, waar we meer naast als op de weg rijden. De weg voert langs de grens van het Skeleton Coast National Park en we zien in het westen de wolkenband boven de kust en voelen de relatieve koelte van de Atlantische Oceaan. Bij Orupembe kamperen we aan het begin van de Mariënfluss en hebben fenomenaal uitzicht over de vlakte.

Self drive Namibië uitzicht op Mariënfluss vanaf wild campsite

Het ontbijt genieten we op onze campsite met een prachtige zonsopgang. Na het opruimen van ons kamp rijden we route langs Otjihaa Village en de D7303 naar Opuwo. Een groot deel van de route loopt over een zeer avontuurlijk pad. We doorkruizen diepe droge rivierbeddingen en passeren een heuse bergpas. Op de top genieten we van een ‘lunch with a view’. In de loop van de middag bereiken we de gravel road en rijden we het laatste stuk naar de bewoonde wereld, naar Opuwo. Hier overnachten we op de campsite van de Opuwo Country Lodge. 

Self drive safari over avontuurlijk pad naar Opuwo in Namibië

We besluiten een extra nacht in Opuwo te blijven, zodat we een beetje kunnen relaxen en de was kunnen doen. Die namiddag zitten we een paar uur aan het zwembad van de Opuwo Country Lodge. We zwemmen en lezen wat en genieten van een sundowner met prachtig uitzicht over het dal waardoor we gistermiddag reden op weg naar Opuwo. 

Sundowner bij Opuwo Country Lodge Namibië

We verlaten nu het noordwesten van Namibië en rijden naar de Hobatere concessie, ten westen van Etosha National Park. We nemen de avontuurlijke route over de Otjisakumuka 4wd trail, ook een route voor de gevorderde self-driver. We rijden door steile droge rivierbeddingen en grote stukken mul zand. Vanaf de gate van de Hobatere concessie rijden we in de vorm van een game drive naar de nieuw opgebouwde Hobatere Lodge, waar we 2 nachten verblijven. We maken game drives en zitten 3 uur in de schuilhut bij de waterhole van Hobatere. Door de droogte werkt de waterhole als een magneet voor onder andere kudu’s, zebra’s, springbokken, giraffen, gemsbokken, jakhalzen, wrattenzwijnen, bavianen en struisvogels.

Wild watching vanuit schuilhut bij Hobatere Lodge in Namibië

Nu rijden we Etosha National Park in via de Galton Gate. Onze eerste stop is Dolomite Camp die we uitgebreid bezoeken. Het kamp ligt op een rots met mooi uitzicht op een waterhole. Vervolgens rijden we naar Olifantsrus, een campsite annex picknick plaats. Een klein museum geeft uitleg over het management van de grote olifantenpopulatie in het gebied van Etosha, zoals dat enkele decennia geleden werd uitgevoerd. Bij de mooie schuilplaats aan de waterhole genieten we van een oude olifant die komt drinken. Op korte afstand kunnen we hem gadeslaan.

Self drive safari close up olifant bij Olifantsrus in Etosha National Park Namibië

We vervolgen onze weg naar Okaukuejo Restcamp in Etosha National Park. ’s Avonds genieten we van het vele wildlife bij de verlichte waterhole. We zien onder andere leeuwen, giraffen, olifanten, kudu’s, impala’s en springbokken. Heel bijzonder is het als er 2 neushoorns ten tonele verschijnen, vooral omdat het een zwarte en een witte neushoorn betreft. En dat aan één waterhole. Fantastisch.

Bedreigde zwarte neushoorn tijdens self drive safari in Etosha National Park Namibië

Tijdens onze diverse game drives door Etosha National Park zien we bij de waterholes onder andere plains zebra’s, springbokken, gemsbokken, hartebeesten, wildebeesten, olifanten, giraffen, wrattenzwijnen, struisvogels en leeuwen. We zien ook diverse soorten korhanen en kori bustards.

Self drive safari leeuwen in Etosha National Park Namibië

Onze laatste overnachtingen in de bush zijn bij Onguma The Fort in Onguma Game Reserve. De luxe van de lodge vormt een groot contrast met het wildkamperen van een paar dagen geleden. We betrekken één van de bush suites en genieten op de privé veranda van de zonsondergang boven de Etosha zoutpan. Tijdens het diner horen we leeuwen brullen in de verte. Hoe mooi kan het zijn. 

Home away from home bij Onguma The Fort in Namibië

Helaas komt aan al het goede een einde, zo ook aan onze self-drive safari in Namibië. We verlaten Onguma Game Reserve en rijden via Tsumeb en Otjiwarongo terug naar Windhoek. We overnachten nog 2 nachten in Maison Ambre Guest House en prepareren onze auto voor de opslag van de komende maanden.

Mambulu Safaris Toyota Land Cruiser staat in de stalling tot de volgende self drive safari in Namibië 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...