Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Recensies

Merina en Peter Polling, Heusden (NB)

Zambia en Malawi

We gaan dit jaar naar Afrika. De voorbereidingen begonnen al in 2015. We kwamen terecht bij een kleine gespecialiseerde organisatie met veel lokaal contact: Mambulu! Safaris. We willen langs deze weg Rob Sijm van Mambulu! Safaris heel erg bedanken voor het luisteren naar onze wensen. Hij heeft het heel goed begrepen, en de reis precies zo aangepast als wij hadden aangegeven.
Merina en Peter Polling, Heusden

Na de eerste kennismaking hebben we met Mambulu! Safaris gemaild, gebeld, de eigenaar op de koffie gehad en via veel contacten een eerste opzet. Na een paar aanpassingen getekend: een combinatie van Zambia en Malawi. Het was een prachtige reis, waarbij natuur en cultuur elkaar goed afwisselden.

Aankomst in Lusaka voor de selfdrive safari door Zambia en Malawi

Bij South Luangwa National Park in Zambia hebben we onze volledig uitgeruste 4wd safarivoertuig in ontvangst genomen. Die was vanuit Malawi speciaal voor ons naar Zambia gebracht. In South Luangwa National Park hebben we tijdens game drives en wandel safari's veel wildlife en vogels gezien.

Game drive in South Luangwa National Park tijdens selfdrive safari in Zambia en Malawi

Malawi is inderdaad een land waar toeristen nog niet veel komen (uitgezonderd de grote NP's) en nog worden bekeken als buitenaardse wezens. Daar moesten we wel aan wennen. Zo ook aan het feit dat we eigenlijk nergens even langs de weg konden stoppen om te lunchen: meteen hele groepen kinderen om ons heen. De stadjes waren een cultuurshock, maar wel erg leuk om op de marktjes en in de winkeltjes rond te struinen.

Onderweg shoppen in Malawi tijdens selfdrive safari in Zambia en Malawi

Het pinnen van lokaal geld en het tanken was geen enkel probleem. Veel pinautomaten en tankstations. Het was wel goed dat we voldoende dollars mee hadden genomen, in de NP's wilden ze die veel liever dan kwatcha's, en betalen met visa was eigenlijk nergens gemakkelijk.

Zonsondergang boven Lake Malawi tijdens selfdrive safari door Zambia en Malawi

Een uitgebreid verslag met foto's en dagboek vindt u hier:
https://www.pindat.com/reis/dagboek/pm3-reisdagboek/4390/2016-05-12/2016-06-05/rondreis-zambia-en-malawi

Wij zijn heel tevreden over de reis. Rob heeft heel goed geluisterd naar onze wensen en daar rekening mee gehouden.
Merina en Peter Polling
Heusden 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...