Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
49 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Recensies

Karine en Marc, Loenhout (België)

Uganda

Rob, wij willen jou nogmaals bedanken voor je deskundige en zeer persoonlijke aanpak en begelei-ding bij het in vorm gieten en waarmaken van onze droomreis. En zoals wij al eerder aangaven, als de lokroep van Afrika nogmaals weerklinkt in onze oren zou het ook een voorrecht zijn om terug met jou samen te kunnen zitten !
Marc en Karine Geerts-Van den Heuvel
Loenhout - België

Sinds wij 7 jaar geleden onze eerste Afrika-ervaring opdeden in Tanzania is er steeds iets van dat Afrika-gevoel blijven kriebelen. Ooit wilden we er terug naartoe. Toen wij dan vorig jaar oktober op het Verre Reizen Event in Antwerpen Rob ontmoetten was onze keuze snel gemaakt. Uganda, de Parel van Afrika, zou onze volgende reisbestemming gaan worden. Na wat aftastende gesprekken waarin onze wensen en verwachtingen voor Rob duidelijk werden, kon hij aan de slag. Reeds 3 weken na onze eerste ontmoeting had hij een programma in vorm gegoten waarin wij ons volledig konden vinden. Wij hebben niet langer geaarzeld en zijn met Rob in zee gegaan. Via zijn persoonlijke aanpak en goeie contact met de lokale partner werd alles snel en perfect geregeld; accommodaties, permits, zelfs voor onze vluchten konden wij op Rob beroep doen … En dan kon het lange aftellen gaan beginnen.

Uganda Safari op maat Karine met kinderen in Uganda | Mambulu! Safaris With A Difference 

Dankzij de super-professionele begeleiding van Rob, vanaf het prille begin in oktober vorig jaar tot en met de laatste gouden tips net voor ons vertrek begin september; en niet te vergeten onze geweldige lokale gids/chauffeur Jonna, met wie wij ook een bijzonder goede band opbouwden, werd deze reis alweer een ‘reis van ons leven’. Qua accommodaties is Rob erin geslaagd om een perfecte mix uit te werken van zeer comfortabele lodges tot de meer basic cottage/tent van het avontuurlijke soort. Op deze manier konden wij het échte ‘bushgevoel’ beleven waar wij enorm van genoten hebben. We werden hiervoor wel uit onze comfortzone gehaald maar hebben hier totaal geen spijt van, integendeel. Wie zou niet eens graag in slaap dommelen met op de achtergrond bushgeluiden zoals knorrende hippo’s en trompetterende olifanten ?! En wie had gedacht dat wij ooit zouden douchen in onze persoonlijke ‘outdoor bathroom’ ?! Als ultiem ‘bush-avontuur’ kon dit tellen. Rob regelt het allemaal …Ook qua inhoud heeft Rob ons volledig begrepen. Het werd ook op dat vlak een evenwichtige balans tussen game-drives, wandelsafari’s, bootsafari’s, contact met de Batwa-pygmeeën en op het laatst nog een relax-dag ingebouwd. Perfect !

Uganda Safari op maat olifant in Queen Elizabeth National Park | Mambulu! Safaris With A Difference

Aan de hand van het programma kon Jonna ons zijn land tonen tijdens een 2-weken durende rondreis waarbij, volgens onze wensen, niet alleen de voornaamste wildparken maar ook de lokale bevolking aan bod kwamen. Wij dragen graag een steentje bij als wij op reis zijn in een land waar niet alles zo vanzelfsprekend is als wij westerlingen gewend zijn. Zo schakelden wij tijdens één van onze eerste dagen Jonna als tolk in bij een marktbezoek waarbij wij tweedehandskleding wilden kopen. Die konden we dan later tijdens onze rondreis uitdelen, vooral aan moeders. En zo viel ons bij het contact met de locals vooral de vriendelijkheid van de Ugandezen op. Eén van de hoogtepunten was dan ook een bezoek aan de Batwa-pygmeeën. Zij lieten ons kennis maken met hun oude cultuur en tradities. Het leven van vandaag is voor hen meer ‘overleven’ omdat zij uit het regenwoud werden verdreven. Ook daar konden wij helpen met de kleding en ook schoolmateriaal dat we reeds thuis aanschaften. Wat betreft natuur moeten we misschien wel toegeven dat wie het wild in écht grote kuddes wil zien in Uganda een beetje op zijn honger zal blijven zitten. Het wildleven draagt heden nog steeds de sporen van de bloedige jaren schrikbewind onder Idi Amin. Vogelliefhebbers daarentegen zullen in Uganda een uniek paradijs ontdekken. De verscheidenheid is in heel Afrika niet groter dan in Uganda !

Uganda Safari op maat kennismaking Batwa stammen | Mambulu! Safaris With A Difference

Maar wat Uganda voor ons helemaal onvergetelijk heeft gemaakt als natuurbestemming zijn onze ontroerende en adembenemende ontmoetingen met de chimpansees in Kibale Forest en de berggorilla’s in Bwindi Impenetrable Forest. De trekking in Kibale was nog licht verteerbaar.

Uganda Safari op maat Chimpansee in Kibale Forest | Mambulu! Safaris With A Difference

Maar vooral voor de berggorilla’s dien je wel over goede conditie te beschikken. Dit is écht de jungle waar je door moet. Vooraan rangers met machetes die het pad moeten hakken, uren afzien berg op en berg af, … maar wat is dan de voldoening groot als je oog in oog komt met de groep. Het is werkelijk een voorrecht om deze fascinerende wezens, die ons qua genetica zo dicht benaderen, te mogen observeren in hun natuurlijke habitat. De bijna menselijke blik in die ogen die jou aankijken, het besef dat zij jou gewoon toelaten in hun leefwereld, …. Moeilijk te beschrijven wat er dan in je omgaat …. Mooier dan dit kan een natuurbeleving volgens ons niet worden. Met woorden als uniek en magisch komen wij een beetje in de buurt om deze zeer bijzondere ervaring te omschrijven. 

Uganda Safari op maat Berggorilla in Bwindi Impentrable National Park | Mambulu! Safaris With A Difference

Ook tijdens de wandelsafari in Bigodi Wetland Sanctuary konden wij nog diverse andere apensoorten van zeer nabij observeren en fotograferen. Dit waren zonder meer allemaal hoogtepunten tijdens onze reis.

Uganda Safari op maat Black and White Colobus in Bigodi Wetlands | Mambulu! Safaris With A Difference

Rob, wij willen jou nogmaals bedanken voor je deskundige en zeer persoonlijke aanpak en begelei-ding bij het in vorm gieten en waarmaken van onze droomreis. En zoals wij al eerder aangaven, als de lokroep van Afrika nogmaals weerklinkt in onze oren zou het ook een voorrecht zijn om terug met jou samen te kunnen zitten ! 

Marc en Karine Geerts-Van den Heuvel 
Loenhout - België

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia

    Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
    Groetjes,
    Linda

    Lees meer...