Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
58 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

Recensies

Annelies, Annekee & Marijn, Den Haag / Amsterdam

Malawi en Zambia, Mission Impossible?

Hoe vind je reizend via Malawi een geboorteplek in Zambia, in een stadje volledig off the beaten tourist track? Het leek een mission impossible, maar Mambulu! Safaris heeft het voor elkaar gekregen. Het was een top reis! Mambulu! Safaris is een bijzonder professionele organisatie, die de reis slim heeft samengesteld en fantastisch heeft laten uitvoeren. Onze gids ter plaatste was Eric Banda, die heel veel wist te vertellen over de natuur, cultuur en politieke situatie in beide landen.
Annelies, Annekee & Marijn

Malawi en Zambia zijn hele arme landen. Malawi is nummer 8 van de armste landen ter wereld. Grappig genoeg staan ze op nummer 7 tussen de vriendelijkste landen ter wereld. Er bestaat blijkbaar geen correlatie tussen rijkdom en vriendelijkheid. Misschien eerder het tegendeel?

Malawi Zambia safari op maat zwaaiende kinderen in Malawi | Mambulu! Safaris With A Difference

We zijn onze reis begonnen op Mumbo Island bij Cape Maclear aan Lake Malawi, om een paar dagen te relaxen en bij te komen van alle Nederlandse beslommeringen.

Malawi Zambia safari op maat Mumbo Island in Lake Malawi | Mambulu! Safaris With A Difference

Een van de parken die we bezochten was het Nyika Plateau, op ongeveer 2000 meter hoogte. In juli is het winter en op die hoogte best koud! Omdat het winter was waren er geen andere toeristen: op een oppervlakte van ongeveer de provincie Friesland reed 1 autootje, en dat waren wij. Een onbegrensd gevoel van ruimte.

Malawi Zambia safari op maat Nyika Plateau National Park Malawi |Mambulu! Safaris With A Difference

De tocht van Noord Malawi naar Noord Zambia over hobbelige zandweggetjes door kleine dorpjes was niet eenvoudig, en daarmee des te meer bijzonder.

Malawi Zambia safari op maat eenzame fietster in Zambia | Mambulu! Safaris With A Difference

In Kasama gingen we opzoek naar het huis waar een van ons als baby had gewoond, allemaal lokale mensen vonden niets leuker dan ons te helpen in de zoektocht. Uiteindelijk lukte het om het huis te vinden dat er na decennia nagenoeg onveranderd nog stond. In het ziekenhuis waar haar vader als tropenarts had gewerkt werden we ook heel hartelijk ontvangen. We kregen uitgelegd hoe ingewikkeld het nog steeds is om de zorg te bieden die de artsen graag zouden willen geven. Zelfs bij het inkopen van medicijnen moeten pijnlijke prioriteiten worden gesteld.

Malawi Zambia safari op maat Welcome to Kasama in Zambia | Mambulu! Safaris With A Difference

De volgende bestemming was South Luangwa National Park, waar we kwamen door de beruchte Corridor Road en 05 af te hobbelen van de hoogvlakte naar Luangwa Valley. Een belevenis op zich!

Malawi Zambia safari op maat afdaling vanaf Great North Road naar South Luangwa National Park | Mambulu! Safaris With A Difference

South Luangwa National Park is één van de mooiste parken in Afrika. We hebben de dieren in al hun pracht kunnen bewonderen, vanuit de jeep èn tijdens de walking safari. Terwijl onze gids aangaf: “verwacht niet veel grote dieren te zien tijdens de walking safari”, stonden we niet alleen oog in oog met zebra’s en giraffen, maar werden we ook nauwlettend in de gaten gehouden door een drietal leeuwen. Spectaculair!

Malawi Zambia safari op maat spectaculaire wandel safari in South Luangwa National Park | Mambulu! Safaris With A Difference

Onze prachtige reis sloten we af bij de Victoriawatervallen, de breedste watervallen van Afrika. Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger David Livingstone zag als eerste blanke de watervallen in 1855. Hij schreef erover "Geen enkel ander uitzicht in Engeland kan de schoonheid hiervan overtreffen". Waarvan akte!

Malawi Zambia safari op maat afsluiting bij de Victoria watervallen Zambia | Mambulu! Safaris With A Difference

Wij zijn reisorganisator Rob Sijm van Mambulu Safari’s en Eric Banda, die onze reis ter plaatse begeleidde, ontzettend dankbaar voor een perfect georganiseerde, prachtige en onvergetelijke reis.

Annelies, Annekee & Marijn
Den Haag / Amsterdam

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

  • Zambia en Malawi

    Drie jaar geleden wensten wij ons te informeren voor een familiale safarireis naar Afrika. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mambulu! Safaris. We willen vooral benadrukken dat de communicatie met Rob en de snelle opvolging op al onze vragen en wensen ongekend waren. Ook tijdens en na de reis werd niet nagelaten ons te informeren. Beste Rob, hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis.
    Groeten,
    Familie van Sintruyen

    Lees meer...