Martine en Joost, Maarssen

Zambia

Aanbevelenswaard: mede door de deskundigheid en expertise van Mambulu! Safaris hebben we enorm genoten van ons verblijf in Zambia.

Uitgangspunt van onze reis naar Zambia was het opzoeken van onze dochter die een half jaar in Lusaka werkt. Deels samen met haar wilden we een stuk van het land te verkennen. Hiervoor hebben we contact opgenomen met Mambulu! Safaris. We hebben hen onze wensen voorgelegd. Hun deskundig advies leidde tot een interessante planning. Lusaka en Kafue National Park vormden het gezamenlijke geheel. De rest hebben we met zijn tweeën gedaan.

Lusaka

In Lusaka heeft onze dochter ons laten kennismaken met verschillende aspecten van haar huidige leven: haar werk, haar collega’s, lunchen op haar werk (Zambiaanse maaltijd met nshima, dus eten met je rechterhand), haar onderkomen en directe omgeving, haar vrienden, Kamwala markt (grote lokale markt) en vervoer – vaak de benenwagen.

Kafue National Park

De dagen daarna hebben we samen doorgebracht op Mukambi Safari Lodge bij Kafue National Park aan de Kafue rivier. Onder begeleiding van goede gidsen hebben we tijdens gamedrives en een safari boottocht veel beesten en vogels gezien. We hebben het heel leuk gevonden dit met haar te doen.

Lake Kariba

Vervolgens zijn wij met z’n tweeën verder gegaan. Bij verschillende Lodges aan de Zambezi rivier, aan de Luangwa rivier en aan het Kariba meer hebben we gamedrives en safari-walks gedaan: enorm interessant, welke dieren en (roof)vogels je te zien krijgt, soms van heel dichtbij. Ook hebben we met een gids dorpen in de omgeving bezocht: we waren o.a. bij een school, een werkplaats, een kliniek en een krokodillenfarm.

Victoria watervallen

Tot slot zijn we naar Livingstone gegaan. We hebben de Victoria Falls lijfelijk ervaren: drijfnat dus, wat een enorm geweld aan water en geluid. Ook bezochten we het Mosi-oa-Tunya National Park, waar we zelfs een witte neushoorn gezien hebben.

Als geheel hebben we enorm genoten van ons verblijf in Zambia, een land in ontwikkeling met veel verschillende bevolkingsgroepen. Er zijn grote tegenstellingen in dit land. En het heeft een prachtige natuur. We hebben het fantastisch gevonden.

Mambulu! Safaris heeft hieraan enorm bijgedragen. Hun expertise, het regelen van vervoer en onderdak met mogelijkheid van activiteiten onder begeleiding van goede gidsen pakten goed uit. En waar nodig, konden we onderweg altijd terugvallen op de lokale organisatie. Onze dank hiervoor.