Heerlijk zon, zee en strand, dat is waar Zanzibar voor de kust van Tanzania bekend om staat. Maar welke stranden zijn nou het fijnst, of wat is er verder te doen? Die vragen worden beantwoord in dit blog. Hier komen 6 tips voor uw perfecte vakantie op Zanzibar.

Relaxen aan het strand

Op dit eiland voor de kust van Tanzania vind je prachtige witte stranden en blauwe zee. Geniet van het briesje dat de zee meebrengt en bekijk de wuivende palmbomen. Een mooi strand dat zeker de moeite waard is om te bezoeken is het strand van Nungwi. Dit strand ligt op het noordelijkste punt van het eiland. Het is een plek waar mooie resorts zijn en leuke guesthouses aan het strand. Sip aan een cocktail en geniet!

Duiken en snorkelen

Een eiland betekend dat er veel prachtige zee omheen is. U kunt uw hart hier op met duiken en snorkelen. Vooral het strand van Matemwe is een goede plek voor duiken en snorkelen. Elke 6 uur verandert het landschap compleet door eb en vloed. Wanneer het eb is wordt het koraal blootgelegd en kunt u vanaf het strand het moois bekijken. Bij vloed is het koraal weer in het water en kunt u het bekijken wanneer de vissen er ook echt bij zijn. Prachtig schouwspel!

Watersporten

Het water brengt nog veel meer vermaak en mogelijkheden om actief te zijn tijdens een vakantie Zanzibar. Ga kitesurfen, parasailen, suppen of vissen. Als je nog niet kan kitesurfen kan je dat hier leren. Wanneer u gaat vissen vangt u misschien wel een vis die u nog nooit eerder gevangen heeft of een soort waarvan u het bestaan nog niet wist. Wat zeker is, is dat er zat leuke wateractiviteiten zijn om u te vermaken.

Dhow boottocht

Een laatste wateractiviteit dat wel een aparte benoeming verdiend is een Dhow boottocht. Een Dhow is een traditionele boot die perfect zijn om het eiland mee rond te zeilen. Stop tijdens uw tocht op de Pange Sandbank om van uw lunch te genieten of zeil de zonsondergang te gemoed. Spring vanaf de boot het kristalheldere water in en geniet van de verkoeling die dat brengt en de waterwereld onder u.

Spice Tour

Op het land van Zanzibar zijn ook nog leuke activiteiten. Denk aan een Spice Tour bijvoorbeeld. Leer over de verschillende kruiden en exotische vruchten die groeien op Zanzibar. Leer daarna ook hoe deze ingrediënten te gebruiken in een recept. Lekker en leerzaam! Kruiden waar u meer over zult leren zijn kruidnagel, nootmuskaat en kaneel.

Stone Town

Stone Town is een must tijdens uw vakantie op Zanzibar. Het stadje staat namelijk op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is namelijk een goed voorbeeld van traditionele Swahili dorpen en steden aan de oostkust van Afrika. Al meer dan een eeuw is Stone Town een leuke mengelmoes van Afrikaanse, Arabische, Indiase en Europese invloeden. De belangrijkste gebouwen in Stone Town zijn al in de 18e en 19e eeuw gebouwd! Dit maakt het dus echt een plek die niet mag ontbreken tijdens een vakantie Zanzibar.

Tanzania reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan
Relaxen op Zanzibar Tanzania
Relaxen op Zanzibar Tanzania
Vissers op zee (in Dhow) bij Zanzibar, Tanzania
Vissers op zee (in Dhow) bij Zanzibar, Tanzania
Stonetown Zanzibar Market
Stonetown Zanzibar Market
Kajak tochtje op Zanzibar, Tanzania
Kajak tochtje op Zanzibar, Tanzania