Selfdrive safari Central Kalahari & Okavango Delta

Een maatwerk selfdrive safari Central Kalahari & Okavango Delta is de beste manier om Botswana te ontdekken. Uw maatwerk selfdrive safari reis begint op de zoutvlaktes van de Makgadikgadi Pans National Park. Vervolgens rijdt u verder naar de ultieme wildernis van Botswana. Beginnend bij de Moremi Game Reserve en de Khwai Community Area, daarna naar de Okavango Delta, gevolgd door een uitstapje naar Mamili National Park in Namibië. U eindigt uw safari in het olifanten walhalla, Chobe National Park. Neem contact met ons op voor een ontwerp voor uw selfdrive safari in Botswana. vraag gratis offerte op maat aan

Safariprogramma

Dag 1 - 2, Makgadikgadi, Meno a Kwena Tented Camp
Vandaag arriveert u in Maun, de safari hoofdstad van Botswana. Bij aankomst wordt u opgewacht door een medewerker van onze partner voor de overdracht van uw huurauto. Na alle formaliteiten gaat u op weg naar het Makgadikgadi Pans National Park. In het Makgadikgadi National Park gaat de Okavango Delta over in de woestijn. De Boteti rivier is de laatste arm van de Okavango Delta die tot aan de Makgadikgadi Salt Pans reikt. In het park bevindt zich een 12.000 km² grote zoutpan waarvan men verondersteld dat dit gebied vroeger een groot binnenmeer moet zijn geweest. U verblijft in Meno a Kwena Tented Camp wat “tanden van de krokodil” betekent. Het grenst aan het Makgadikgadi Pans National Park in de nabijheid van Nxai Pan National Park. Het kamp is gelegen op een klif met uitzicht over de Boteti River.
Dag 3 - 4, Hainaveld, Haina Kalahari Lodge
Na het ontbijt trekt u verder naar uw volgende bestemming; de Haina Kalahari Lodge aan de noordelijke grens van het Centraal Kalahari Game Reserve. De Hainaveld en Ghanzi Farms is een van de beste plaatsen in Botswana om een kijkje te nemen in de jager-verzamelaar cultuur van de San mensen die al decennia lang overleven in de dorre woestijn. Dit deel van de Kalahari woestijn bestaat uit zand gebieden bezaaid met acacia bossen en struikgewas. De Hainaveld en Ghanzi Farms zijn privé concessies waar binnen verschillende wilde dieren leven zoals onder andere springbokken, gemsbokken, jakhalzen en hyena’s. In tegenstelling tot de nationale parken in Botswana kunt u hier ook nacht game drives maken. Ondanks de hekken bewegen grote roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en cheetah zich gedurende het jaar in en uit het gebied.
Dag 5 - 7, Khwai Area, Sango Safari Camp
Vandaag rijdt u via Maun naar de Moremi Game Reserve en de Khwai Community Area waar u de komende 3 nachten in Sango Safari Camp verblijft. Door de Khwai Community Area loopt de Khwai rivier, die een natuurlijke grens vormt tussen het Moremi Game Reserve en de Khwai Concession. Hier kunnen dieren vrij door de uitgestrekte wildernis trekken. Het camp is gelegen aan de rivier met uitzicht op Moremi en met toegang tot beide natuurgebieden. Door de locatie van het camp kunnen de gasten gebruik maken van een scala aan game activiteiten, zowel in Moremi Game Reserve als in het Khwai concessiegebied, begeleide wandelingen door de bush, nacht game drives en mokoro trips. Rond de Khwai River leven vele wilde dieren, zoals luipaarden, lechwe, leeuwen, krokodillen, wilde honden en impala’s.
Dag 8, Maun, Thamalakane River Lodge
In de loop van de ochtend rijdt u verder naar Maun. Hoewel Maun een van de snelst groeiende steden in Botswana is, en een van de drukste luchthavens in Zuid-Afrika heeft, heeft Maun nog steeds een traditioneel dorps karakter. Riet en lemen hutten worden nog steeds gezien in en rond de stad evenals ezels, karren en vee. Echter, een groot aantal hotels, lodges, bed & breakfasts, winkelcentra, postkantoren, een museum en een groot ziekenhuis zijn ook aanwezig. Maun is ook het hoofdkwartier van de safari-industrie. U verblijft hier in de Thamalakane River Lodge. De lodge is gelegen aan de Thamalakane rivier, 19 km van Maun, op de weg naar Moremi Game Reserve. De lodge is gebouwd van steen en riet en ligt onder hoge bomen aan de oever van de rivier.
Dag 9 - 11, Okavango Delta, Mopiri Camp
Vandaag rijdt u naar het Mopiri Camp in de Okavango Panhandle. De Okavango Delta bevindt zich midden in het Kalahari zand. Tijdens de winter, als de zon de aarde kaal heeft gebakken en de woestijn op zijn droogst is vult het water uit de Okavango rivier langzaam de delta; en veranderd de uiterwaarden in groene oases. De Okavango heeft vele gezichten, die veranderen gedurende het jaar, dit komt door de aan- of afwezigheid van het water. Waterstanden stijgen en dalen, hierdoor worden eilanden groter of kleiner, en dwingt de dieren zich te verplaatsen. In een paar dagen, kan een zandweg veranderen in een waterweg. Het waterrijke hart van de delta’s wordt het best ontdekt door met een mokoro door ondiepe kanalen en uiterwaarden te varen, of een wandel safari te maken over de eilanden.
Dag 12, Caprivi Strip, Kwando Camp

Na een vroeg ontbijt rijdt u vandaag langs de Okavango Panhandle richting de Caprivi Strip van Namibië. Na alle grensformaliteiten rijdt u door de Caprivi Strip naar Kwando Camp. De Caprivi Strip is de naam voor een langgerekt stuk Namibisch land wat ingeklemd ligt tussen Angola en Botswana en helemaal tot aan Zambia en Zimbabwe reikt en creëert hier een 4 landen punt. De Caprivi ligt ook midden in een van Afrika’s grootste en meest bekende game viewing gebieden. De Zambezi, Okavango, Kwando en Chobe Rivieren zorgen voor een grote verscheidenheid aan dieren en vogelsoorten. Het kamp ligt op de oevers van de Kwando rivier in het Mamili National Park en het ligt tussen de grens van Botswana en het Mudumu National Park.

Het Mamili National Park biedt zijn bezoekers een echte wildernis ervaring. Er zijn weinig faciliteiten en zeer weinig mensen hebben dit National park nog ontdekt. Het park ligt tussen de armen van de Kwando en Linyanti rivier en is 32.000 hectare groot en lijkt op de Okavango Delta in Botswana. Vanaf zijn oorsprong in de hooglanden van Angola, stroomt de Kwando Rivier in een zuidoostelijke richting voor bijna 1000 kilometer. Vervolgens maakt de rivier een nogal onverwachte bocht van 90° naar het noordoosten om de Gumare te volgen die later overgaat in de Linyanti rivier en Chobe rivier. De jaarlijkse overstromingen van de Kwando en Linyanti rivier bereiken het gebied in augustus en september, overspoelen de uiterwaarden en kanalen. Mamili is de thuisbasis van de grootste concentratie buffels in Namibië. Roofdieren die hier gezien worden zijn leeuwen, luipaarden en de gevlekte hyena’s, terwijl krokodillen en nijlpaarden in overvloed in de rivieren leven.

Dag 13 - 15, Chobe, Chobe Elephant Camp
Vandaag rijdt u verder richt Ngoma gate, waar u Namibië verlaat en Chobe National Park binnenrijdt. Chobe National Park staat bekend om zijn reusachtige olifant stieren die rustig langs uw voertuig wandelen of snorkelend naast uw boot passeren. Verder leven er grote groepen nijlpaarden en buffels rond en in de Chobe rivier. De prachtige zonsondergangen blijven een lust voor het oog zeker tijdens een sunset cruise. Chobe Elephant Camp is hoog op de rand van een rotsachtige heuvelrug gelegen met uitzicht op de beroemde Chobe River. De lodge is volledig opgebouwd uit zandzakken en heeft tien kamers, een familiekamer. Maximaal 24 gasten kunnen hier per nacht overnachten.

Op dag 15 rijdt u naar het vliegveld van Kasane waar u uw huurauto inlevert. Vanaf hier heeft u aansluiting op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.
Reissom
Neem contact met ons op voor de reissom van deze maatwerk selfdrive safari Central Kalahari & Okavango Delta. Reissom op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.
Inclusief:
 • Accommodatie op basis van twin/double sharing
 • Maaltijden zoals beschreven
 • Verplaatsingen op basis van “seat in”
 • Entreegelden voor de parken
 • 12 dagen 4×4 huurauto Toyota Hilux (of vergelijkbaar), inclusief briefing, standard bond & excess, ongelimiteerde kilometers, cross border papierwerk, one way fee, eindschoonmaak en back up service (7×24)
 • GPS en satelliet telefoon (allen gesprekken worden doorbelast)
Exclusief:
 • Fooien
 • Brandstof voor de huurauto
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving
* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, park fees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.