Botswana in kleine Nederlandstalige groep

2 t/m 15 november 2020

Deze bijzondere drie-landenreis door Botswana, Namibië en Zimbabwe begint bij de legendarische Victoria watervallen. Vervolgens gaat u per 4WD safarivoertuig, boot en Mokoro op zoek naar dieren in de wildrijke Caprivi Strip, de Okavango Panhandle, de Okavango Delta met Moremi Game Reserve en de  Khwai Community Area, het Makgadikgadi National Park en het Chobe National Park. U verblijft in idyllisch gelegen prachtige lodges midden in de natuur. Op een aantal plaatsen bent u 2 nachten zodat u in een rustig tempo reist en de omgeving maximaal ervaart. U reist in een kleine groep van maximaal 9 deelnemers met Nederlandstalige begeleiding.

Belangrijkste kenmerken van deze rondreis:

Okavango Delta: het hart van deze reis is de beleving ’s werelds grootste binnenlandse Delta, die tevens op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U overnacht op een Houseboat in de Okavango Panhandle en drie keer in een rustiek safarikamp aan de Khwai rivier. Op het land (in 4WD safarivoertuigen) en op het water (Houseboat, motorboot en Mokoro) ervaart u de overweldigende van de Okavango Delta. Liefhebbers kunnen zelfs vanuit een kleine vliegtuigje de Delta vanuit de lucht observeren!

Caprivi, zoutpannen en Chobe: u rijdt door de prachtige Caprivi Strip en maakt een boottocht op de Kwando rivier en u rijdt in een 4WD safarivoertuig over het zoutpannengebied van het Makgadikgadi National Park. Tot slot dompelt u zich onder in de adembenemende schoonheid van Chobe National Park tijdens game drives in 4WD safarivoertuigen en een bootcruise op de Chobe rivier tijdens zonsondergang. Onvergetelijk!

Victoria watervallen: u bezoekt uitgebreid de mooiste uitkijkpunten bij de legendarische Victoria watervallen, één van de 7 natuurlijke wereldwonderen. U verblijft twee nachten in de Little Gorges Lodge met adembenemend panoramisch uitzicht op de Zambezi kloof.

Botswana in kleine Nederlandstalige groep
Botswana in kleine Nederlandstalige groep
Vraag gratis offerte op maat aan

Safariprogramma

Dag 1, Vliegreis Europa - zuidelijk Afrika

Vandaag vliegt u vanaf Frankfurt met Ethiopian Airlines naar Addis Ababa.

Dag 2, Victoria Falls, Zimbabwe

Van Addis Ababa vliegt u naar het plaatsje Victoria Falls in Zimbabwe. Hier wordt u verwelkomt door uw Nederlandstalige gids die u begeleidt op deze unieke rondreis. Na de eerste kennismaking wordt u naar uw accommodatie voor de eerste twee nachten in Afrika gebracht. Uw lodge ligt op een spectaculaire panoramische locatie op de kloof hoog boven de rivier de Zambezi. In de middag, met wat geluk, kunt u de majestueuze steenarend zien nestelen in de buurt van de lodge. Geniet ’s avonds van een eerste drankje bij zonsondergang in dit prachtige landschap! Daarna worden traditionele lokale dansen opgevoerd en geniet u van het diner.

U verblijft in de Gorges Lodge (logies, ontbijt en diner)

Victoria watervallen in Zimbabwe
Victoria watervallen in Zimbabwe
Dag 3, Victoria watervallen

Vandaag staat in het teken van het verkennen van het enorme natuurlijke spektakel van de Victoria watervallen. Over een lengte van 1.700 meter stort het water van de Zambezi rivier meer dan 100 meter omlaag. Een prachtig wandelpad leidt naar verschillende uitkijkpunten op de verschillende secties van de waterval. De eeuwige damp van het vallende water heeft een klein tropisch regenwoud gecreëerd naast het voetpad. Optioneel kunt u een helikoptervlucht maken over de watervallen om een kijkje in vogelvlucht te krijgen van de ware grootte van de gigantische watervallen (optioneel, ongeveer US $ 165 pp).

U overnacht in de Gorges Lodge (logies, ontbijt en diner).

Dag 4, Caprivi Strip, Namibië

Na het ontbijt verlaat u Victoria Falls en rijdt over de grens naar Botswana en aansluitend naar de grens met Namibië. Over de Ngoma brug betreedt u de Namibische Caprivi Strip. De Caprivi strip staat bekend om uitstekende safari mogelijkheden en werkt officieel onder de naam Zambezi Region. U verblijft in een prachtige lodge op een mooie locatie direct aan de Kwando rivier. In de middag maakt u een boot safari, waar u het uitbundige vogelleven leert kennen en vrijwel altijd nijlpaarden en krokodillen observeert. Overdag ziet men meestal alleen ogen, oren en neusgaten uit het water steken. Een compleet nijlpaard, met zijn enorme lichaam, is vroeg in de ochtend of laat in de nacht te zien op weg naar of van de rivier: ’s nachts komen nijlpaarden aan de kant om te grazen! Na het diner neemt u plaats rond het kampvuur of op het privé terras van uw accommodatie en geniet u van de geluiden om u heen.

U overnacht in de Namushasha River Lodge (logies, ontbijt en diner).

Caprivi Strip Namibië
Caprivi Strip Namibië
Dag 5, Okavango Panhandle

Vandaag rijdt u, na het ontbijt, naar het begin van de Caprivi Strip bij Divundu. Hier buigt de route af naar het zuiden en rijdt u door het Mahangu National Park naar de grens met Botswana, Na de formaliteiten rijdt u door naar Shakawe. Hier begint ’s werelds grootste binnenlandse delta, de Okavango Delta. U bevindt zich in het gebied dat de Okavango Panhandle wordt genoemd. In dit gedeelte van de Okavango Delta wordt de Okavango rivier, die in Angola ontspringt, steeds breder, voordat de duizenden kanalen en eilandjes worden gevormd. In Sepupa wordt u opgehaald met een motorboot en steekt u de Okavango rivier over naar Seronga. Hier stapt u in een Houseboat, die exclusief voor uw groep wordt gereserveerd! Terwijl de Houseboat in een rustig tempo over de rivier glijdt, kijkt u uit over het wuivende Papyrus riet aan de kant op zoek naar krokodillen, nijlpaarden, sitatunga’s en bush bokken die van dit moerassige terrein houden. Zelfs olifanten verschijnen soms. De panhandle is vooral beroemd om zijn overvloed aan vissen en vogels. Geniet van de zon die aan de westkant van de rivier verdwijnt. ’s Avonds wordt aangelegd aan een rieteiland en wordt het diner aan boord van de Houseboat geserveerd.

U overnacht op de Ngwesi Houseboat (logies, ontbijt en diner).

Dag 6, Khwai Community Area

Vandaag geniet u van een rustig ontbijt aan boord van de Houseboat. Daarna heeft u de keuze:

 1. U rijdt per auto naar de Khwai Community Area bij Moremi Game Reserve
 2. U vliegt in een klein vliegtuig naar de Khwai Community Area bij Moremi Game Reserve

Onze tip: als u het unieke natuurfenomeen van de Okavango Delta in zijn volle glorie wilt aanschouwen, dan bevelen wij de Okavango-extra panoramavlucht van harte aan. De meerprijs van deze Okavango-extra panoramavlucht bedraagt € 199 per persoon).

In de middag kunt u ontspannen in uw kamp tot de avond wanneer uw reisgezelschap weer compleet is. De komende 3 nachten verblijft u in een rustiek safarikamp in comfortabele safaritenten die zijn gebouwd op houten platforms en die zijn uitgerust met een eigen badkamer. De lodge ligt op een fantastische locatie aan een zij-arm van de Khwai rivier.

U overnacht in de O Bona Moremi Safari Lodge (logies, ontbijt, lunch en diner).

Mandvlechtster in Botswana
Mandvlechtster in Botswana
Dag 7 en 8, Moremi Game Reserve

De komende 2 dagen staan volledig in het teken van game drives in open 4WD safarivoertuigen in één van de meest wildrijke gebieden van Botswana. Op basis van waar de grootste concentraties wilde dieren zich bevinden maakt u game drives in Moremi Game Reserve of de Khwai Community Area. Deze gebieden zijn de oostelijke uitlopers van de Okavango Delta. Moremi betekent vrij vertaald: waar delta en land samenkomen! Dit gebied van boom savanne, mopane bos, uitgestrekte van graslanden, permanente lagunes en seizoensgebonden uiterwaarden is een natuurparadijs voor mens en dier. Lechwe antilopen, riet- en waterbokken, zebra’s, wildebeesten, wrattenzwijnen, bavianen … u heeft kansen om het mooiste wild te bekijken dat Afrika te bieden heeft. Moremi en Khwai zijn beroemd om de leeuwen, luipaarden, Afrikaanse wilde honden, hyena’s, genets en jakhalzen. Tijdens de ochtend game drives is de kans dat u grote katten vindt bij de overblijfselen van hun prooi die ’s nachts werd gejaagd het grootst. Naast de game drives verkent u het gebied in een traditionele boot (Mokoro). In uw accommodatie gebruikt u de lunch en diner.

U overnacht in de O Bona Moremi Safari Lodge (logies, ontbijt, lunch en diner)>

Dag 9, Makgadikgadi National Park

Vandaag na het ontbijt verlaat u de Khwai Community Area en rijdt via Maun naar Khumaga aan de Boteti-rivier. Hier verblijft u in een eenvoudig safari kamp met prettig ingerichte chalets aan de rand van het dorpje. Het restaurant kijkt uit over de Boteti rivier waar onder andere zebra’s en olifanten komen drinken. Aan de overkant van de rivier begint het Makgadikgadi Pans National Park, waar u ’s middags een game drive in een 4WD safarivoertuig kunt maken. Het contrast met de blauwgroene Okavango Delta kan nauwelijks groter zijn! Het Makgadikgadi-landschap met lage vegetatie, de overblijfselen van een oer meer dat hier ooit lag, lijkt voor het leven, maar niets is minder waar. In feite herbergt het gebied een gevarieerd wildleven, van struisvogels tot oryxen tot springbokken en impala’s. Er is nog veel onbekend over de migratiecyclus van de wilde dieren in de Makgadikgadi regio. Tussen april en juli kunt u rondom de Boteti rivier waarschijnlijk de zebra migratie observeren.

U verblijft in het Boteti River Camp (logies, ontbijt en diner).

Makgadikgadi National Park Botswana
Makgadikgadi National Park Botswana
Dag 10, Makgadikgadi zoutpannen

Een ochtendwandeling door het dorpje Khumaga is een leuke manier om de hier levende Motswana stam te ontmoeten en om kennis te maken met hun dagelijks leven. Vervolgens rijdt u langs enkele Baobab bomen, die typisch zijn voor deze regio, via Gweta naar Nata. U verkent nu de noordoostelijke uitlopers van de Makgadikgadi zoutpannen. De zoutpan hier is vrijwel zonder vegetatie en verandert soms in een meer. De rand is vlak grasland dat een verscheidenheid aan diersoorten aantrekt. Afhankelijk van het seizoen onder andere zoals Impala’s, springbokken, gnoes en zebra’s. Afhankelijk van het waterniveau is de zoutwoestijn een oase voor watervogels zoals witte pelikanen en flamingo’s.

U overnacht bij de Pelican Lodge (logies, ontbijt en diner).

Nata Bird Sanctuary Botswana
Nata Bird Sanctuary Botswana
Dag 11, Kasane

Na een rustig ontbijt vervolgt u de reis naar Kasane, naar het enige 4-landenpunt ter wereld van Botswana, Namibië, Zambia en Zimbabwe. Uw laatste twee nachten in Afrika worden doorgebracht in de uitstekende Chobe Safari Lodge, prachtig gelegen aan de oevers van de Chobe rivier. Na aankomst in de Lodge heeft u tijd voor een siësta! In de middag bezoekt u een weeshuis in de buitenwijken van Kasane. Hier worden kansarme en weeskinderen opgevangen en krijgen ze één warme maaltijd per dag en een veilige plek om te spelen. Ook wordt er aan educatie gedaan. Op tijd voor zonsondergang zoekt u een plekje op het grote terras van de lodge om te genieten van de prachtige sfeer op de rivier.

U overnacht in de Chobe Safari Lodge (logies, ontbijt en diner).

Kasane bij Chobe National Park Botswana
Kasane bij Chobe National Park Botswana
Dag 12, Chobe National Park

In tegenstelling tot de meestal slechts 3 uur durende game drives in het Chobe National Park, gaat u direct na zonsopgang het nationale park in voor een uitgebreide 6-uur durende game drive in een 4WD safarivoertuig naar de noordwestelijke hoek van het Chobe National Park. Dit deel van het park is veel meer afgelegen en rustiger dan de toeristische noordoostelijke gebieden in de buurt van Kasane. Dus heeft u uitstekende kansen om het grote wild dat zich begeeft op de oever van de rivier en in de uiterwaarden te observeren. Het Chobe National Park staat bekend om een ​​enorme olifantenpopulatie. Verder treft u hier onder andere buffels, kudu’s, puku’s, impala’s, elanden eb sable antilopen. In de namiddag kunt u een prachtige bootcruise over de Chobe rivier maken tijdens zonsondergang. Onder het genot van een hapje en een drankje kijkt u naar de vele dieren die naar de rivier komen om te drinken. Nu kunt u olifanten zien vanuit waterperspectief en het fascinerende sociale gedrag van de dikhuiden observeren tijdens het baden en spelen. In de lodge heeft u vanavond het afscheidsdiner.

U overnacht in de Chobe Safari Lodge (logies, ontbijt en diner).

Olifant in Chobe rivier Botswana
Olifant in Chobe rivier Botswana
Dag 13, Victoria Falls

Na het ontbijt volgt een korte rit naar Victoria Falls Airport in Zimbabwe. Nu is het tijd om afscheid te nemen van Afrika en uw gids. U checkt in voor de internationale vlucht met Ethiopian Airlines via Addis Abeba naar Frankfurt.

Dag 14, Aankomst in Europa

Vanochtend arriveert u op het internationale vliegveld van Frankfurt. Vanaf hier reist u op eigen gelegenheid naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

De reissom van deze Nederlandstalige rondreis in een kleine groep bedraagt € 4.799 per persoon.

Reisperiode: 2 t/m 15 november 2020

Maximaal aantal deelnemers: 9
Minimaal aantal deelnemers: 5

Reissom op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Lijnvlucht (economy class) met Ethiopian Air vanaf Frankfurt via Addis Abeba naar Victoria Falls. Terug vanaf Victoria Falls via Addis Abeba naar Frankfurt. Mochten vluchten met Air Namibia niet beschikbaar zijn, dan wordt gevlogen met een alternatieve IATA vliegtuigmaatschappij
 • Alle luchthaven belastingen
 • 11 overnachtingen in aangeboden accommodaties of gelijkwaardige accommodaties op basis van twin/double sharing
 • Maaltijden: alle dagen ontbijt, 3 x lunch en 11 x diner
 • Permanente Nederlandstalige reisleiding
 • Vervoer in minibus met airconditioning
 • Overnachting op Houseboat, inclusief transfers per motorboot, in de Okavango Panhandle
 • 1 x bootsafari in Caprivi Strip, 2 x full day game drives in 4WD safarivoertuig, 1 x Mokoro tocht, 1 x nacht game drive in Moremi Game Reserve/Khwai Community Area, 1 x game drive in 4WD safarivoertuig in Makgadikgadi National Park en 1 x 6-uur durende game drive / boot safari in Chobe National Park
 • Alle entreegelden voor nationale parken en game reserves

Exclusief:

 • Fooien
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, park fees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.

Botswana reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan
Olifant in Chobe rivier Botswana
Olifant in Chobe rivier Botswana
Saddle Billed Stork in Botswana
Saddle Billed Stork in Botswana
Mokoro tocht in Okavango Delta Botswana
Mokoro tocht in Okavango Delta Botswana
Moremi Lodge Botswana
Moremi Lodge Botswana