Namibië in kleine Nederlandstalige groep

7 t/m 22 september 2020

Een reis voor echte Afrika-liefhebbers die Namibië willen ervaren en van afgelegen gebieden houden. U reist in een kleine groep met Nederlandse reisleiding. U rijdt vanuit Windhoek in een speciaal aangepaste 4WD terreinwagen van de zandduinen van Sossusvlei in het midden van het land naar de ongerepte landschappen van Damaraland en Kaokoveld in het uiterste noorden van het land. Onderweg bezoekt u onder andere het kuststadje Swakopmund, de eeuwenoude rotstekening bij Twyfelfontein en het beroemde Etosha National Park. U reist in een aangenaam tempo in een kleine groep van maximaal 9 deelnemers met Nederlandstalige begeleiding.

Belangrijkste kenmerken van deze rondreis:

Wild Kaokoveld: Ver buiten de gebruikelijke routes, reist u in het 4×4-voertuig door Kaokoveld in het uiterste noorden van Namibië. U verblijft 5 dagen door tussen woestijnen en oases in dit prachtige onherbergzame landschap. U maakt onder andere een tocht door de droge rivierbedding van de Hoanib rivier en bezoekt de Epupa watervallen op de grens met Angola.

Op safari in het Etosha National Park: U doorkruist het hele Etosha National Park van west naar oost met uw 4WD voertuig en overnacht 3 nachten in het park. Eén nacht in Okaukuejo Camp met zijn beroemde verlichte waterhole!

Cultuur van Namibië: U bezoekt de oudste volkeren van Namibië. In Kaokoveld bent u te gast in een dorp van Himba’s. Bij de Ombili Foundation ontmoet u de San (Bosjesmannen) en leert u over de uitdagingen waarmee deze oude culturen in het huidige Namibië worden geconfronteerd.

Namibië in kleine Nederlandstalige groep
Namibië in kleine Nederlandstalige groep
Vraag gratis offerte op maat aan

Safariprogramma

Dag 1, Vliegreis Europa - Namibië

Vandaag vliegt u vanuit Frankfurt of München non-stop naar Windhoek in Namibië.

Dag 2, Windhoek

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld van Windhoek. Na een korte city tour door de hoofdstad Windhoek, zet u koers naar de Namib woestijn. Uw accommodatie ligt midden in de uitgestrektheid van de Namib woestijn aan de rand van versteende zandduinen. Na aankomst in de accommodatie kunt u heerlijk ontspannen bij het zwembad en genieten van het uitzicht vanaf uw terras. 

Na het welkomstdiner overnacht u in de Namib Desert Lodge (logies en diner).

Dag 3, Sossusvlei

Vroeg opstaan is de moeite waard! U bezoekt vandaag Sossusvlei, de hoogste zandduinen ter wereld, die prachtig stralen in het ochtendlicht. Nadat u uitgebreid heeft hebt genoten van schitterende woestijn vergezichten maakt u een wandeling door de archeologisch interessante Sesriem Canyon. Na de excursie in de middag maakt u een wandeling door de woestijn. U kunt ook, als u dat wilt, met een 4WD terreinwagen naar uw prachtige accommodatie midden in de Namib rijden. Uw ecologische lodge is van alle comfort voorzien en is één met de woestijn. Als u wilt kunt u zelfs uw bed uit de kamer naar het privéterras rollen en de nacht doorbrengen onder de eindeloze sterrenhemel van Namibië.

U overnacht in de Namib Dune Star (logies, ontbijt en diner).

Camel Thorn bij Sossusvlei Namibië
Camel Thorn bij Sossusvlei Namibië
Dag 4, Namib woestijn

U wordt wakker met de eerste zonnestralen. Als u wilt, maakt u voor het ontbijt eerste een wandeling door het kleurige landschap van de Namib woestijn. Daarna rijdt door de ruige en mooie Kuiseb Canyon naar de Atlantische Oceaan. In Walvis Bay ziet u de kracht van woestijnzand en de kuststad. In de loop van de middags bereikt u het koloniale stadje Swakopmund. Tijdens de avondwandeling voelt u de altijd aangenaam koele bries van de zee en krijgt u een indruk van het architecturale erfgoed van het Wilhelminiaanse keizerlijke tijdperk.

U overnacht in Hotel Eberwein (logies en ontbijt).

Swakopmund aan de Atlantische Oceaan in Namibië
Swakopmund aan de Atlantische Oceaan in Namibië
Dag 5, Swakopmund

De ochtend is ter vrije besteding. Optionele excursies kunnen ter plaatse worden geboekt. U kunt bijvoorbeeld een township in Swakopmund bezoeken, een boottocht op de Atlantische Oceaan naar zeehonden en dolfijnen maken of een rondvlucht boven de Namib woestijn maken. In de middag rijdt u naar het Erongo gebergte naar het stadje Uis. ’s Avonds geniet u van een typisch braai diner in de open lucht.

U overnacht in het The White Lady Guesthouse (logies, ontbijt en diner).

Dag 6, Twyfelfontein en Sesfontein

Vandaag rijdt u na het ontbijt naar Twyfelfontein. Hier bezoekt u een verzameling van meer dan 3.000 rotstekeningen uit het stenen tijdperk die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Vervolgens rijdt u door Damaraland naar het zuidelijke Kaokoveld, één van de meest afgelegen gebieden in Afrika. De hekken, die u tot nu toe veelvuldig langs de kant van de ‘weg’ zag, zijn nu verdwenen. U heeft de landbouwgrond verlaten en bent nu in de ongerepte natuur. U overnacht in het voormalige Duitse fort Sesfontein, waarvan de binnenplaats u uitnodigt om te blijven relaxen onder de palmbomen.

U overnacht in Fort Sesfontein (logies, ontbijt en diner).

Twyfelfontein rotstekeningen
Twyfelfontein rotstekeningen
Dag 7, Damaraland - woestijnolifanten

De dag staat vandaag in het teken van het verkennen van de droge rivierbedding van de Hoanib rivier. Riviere worden de typische Namibische droge rivierbeddingen genoemd, die alleen begaanbaar zijn met een off-road voertuig. Tijdens een game drive door dit prachtige landschap (door woestijn, indrukwekkende kloven en oase-achtige gebieden) heeft u de mogelijkheid om zeldzame woestijnolifanten en andere woestijndieren tegen te komen. Deze afgelegen onherbergzame  regio maakt indruk met zijn rijkdom aan flora en fauna. Aan het einde van de dag kunt u ontspannen bij het verfrissende zwembad onder dadelpalmen.

U overnacht in Fort Sesfontein (logies, ontbijt en diner).

Woestijn olifanten in Namibië
Woestijn olifanten in Namibië
Dag 8, Kaokoveld - Epupa watervallen

Vandaag rijdt u verder naar het noorden naar de Angolese grens, waar de Kunene-rivier, die het hele jaar door water heeft, door een 40 meter hoge waterval in een ravijn stroomt, de Epupa-watervallen. De vegetatie van palmen en baobabs biedt een prachtig contrast met de woestijnlandschappen van de laatste dagen. U kunt heerlijk ontspannen op het terras van uw lodge met uitzicht op het idyllische rivierlandschap en glooiende bergtoppen.

U overnacht in de Kapika Waterfall Lodge (logies, ontbijt en diner).

Damaraland Namibië
Damaraland Namibië
Dag 9, Opuwo

Vanochtend maakt u met een lokale gids een wandeling door zijn dorp en langs de Kunene-rivier naar de prachtige Epupa-watervallen. Zoveel water na de woestijn! De brede rivierbedding van de Kunene is bezaaid met kleine eilanden en stroomversnellingen. De groene levenslijn van dit fascinerende landschap is de thuisbasis van talloze vogelsoorten zoals de Afrikaanse zeearend en de zeldzame grijze pulpmolen. Maar apen en krokodillen waarderen de waterbron het hele jaar door. U kunt niet zwemmen in de Kunene rivier.

’s Middags gaat u naar Opuwo. Hier maakt u kennis met levenswijze van verschillende culturen van Namibië: Herero-vrouwen in kleurrijke kostuums van meterslange stof en imposante hoofddeksels, Himba-vrouwen met hun kleding gemaakt van leer en okerpasta, maar ook mannelijke Himba in jeans wonen samen in deze grensstad. De route naar de lodge voert u door een wildrijk gebied met onder andere impala’s, zebra’s en giraffen. Diner.

U overnacht in de Uukwaluudhi Lodge (logies en ontbijt).

Epupa Falls Namibië
Epupa Falls Namibië
Dag 10, Kennismaking Himba cultuur

Het Kaokoveld is het traditionele leefgebied van de Himba, een half-nomadische stam die leeft van veeteelt. U bezoekt een nederzetting van de Himba en krijgt een onvergetelijk inzicht in een bijna uitgestorven cultuur die zijn plaats vindt in Namibië. Een typisch kenmerk is het rode oker-vetmengsel, waarmee Himba’s het hele lichaam, het gezicht en het haar worden ingewreven. Dit is een natuurlijke bescherming tegen zon en muggen en verzorgt de huid!

In de middag keert u terug naar uw accommodatie en brengt u de rest van de dag ontspannen door aan het zwembad van de lodge.

U overnacht in de Uukwaluudhi Lodge (logies en ontbijt).

Himba's in noord Namibië
Himba's in noord Namibië
Dag 11, Etosha National Park - west

Na het ontbijt vertrekt u naar het Etosha National Park. U betreedt het nationale park via de Galton toegangspoort. Na de registratie doorkruist u in de vorm van een game drive het westelijke en meest ongerepte deel van Etosha National Park. In dit gedeelte komen weinig toeristen. Uw 4WD terreinwagen is perfect uitgerust voor de safari met panoramische ramen en een hefdak.

Aan het einde van de middag arriveert u bij Okaukuejo Restcamp met zijn beroemde waterpoel. Zittend langs de waterpoel kunt u ’s avonds dieren observeren die komen drinken bij schijnwerper in het donker. Een geweldige kans om onder andere neushoorns, olifanten en giraffen te spotten.

U overnacht Okaukuejo Restcamp (logies en ontbijt).

Dag 12, Etosha National Park - centraal

U verblijft 2 volle dagen in Etosha National Park voor het spotten van wild dieren in het park. Aan het begin van de game drive gaat het hefdak omhoog, zodat u die dieren uitstekend en onbelemmerd kunt observeren en fotograferen. U verkent eerst het centrale deel van het park. Het voormalige Fort Namutoni bevindt zich nu in het park en is uw accommodatie voor de komende twee nachten. Hier is de vegetatie dichter, maar er zijn altijd prachtige uitzichten over de savanne en de immense zoutpan van Etosha.

U overnacht in het Namutoni Restcamp (logies en ontbijt).

Dag 13, Etosha National Park - oost

Op de tweede dag van uw verblijf in Etosha National Park gaat u naar het oosten van het nationale park. Door de vele waterpoelen in het park heeft u goede mogelijkheden om de diversiteit aan Afrikaanse dieren in het wild te ervaren, waaronder leeuwen, luipaarden, roofvogels, neushoorns en olifanten, kuddes zebra’s, wildebeesten, impala’s en anderen. 

U overnacht in Namutoni Restcamp (logies en ontbijt).

Dag 14, Kennismaking San cultuur

Vandaag verlaat u Etosha National Park en bezoekt de Ombili Foundation. Deze organisatie is gewijd aan het behoud van de cultuur van de San (Bosjesmannen), één van de oudste etnische groepen van de mensheid. Via scholing wordt geprobeerd de San bevolking in het huidige Namibië te integreren en tegelijkertijd het behoud van tradities en culturele wortels te ondersteunen.

Uw laatste nacht in Namibië brengt u door in één van de oudste boerderijen in Namibië in een privé wildreservaat. In de middag maakt u een game drive op zoek naar de prehistorische neushoorns. In de avond heeft u een afscheidsdiner.

U overnacht in de Otjiwa Safari Lodge (logies, ontbijt en diner).

San Bushmen in Namibië
San Bushmen in Namibië
Dag 15, Windhoek

Na het ontbijt rijdt u terug naar Windhoek en heeft u nog wat tijd om te shoppen in de stad. In de middag wordt u naar het vliegveld van Windhoek gebracht voor de aansluiting op uw internationale non-stop vlucht naar Frankfurt.

Christus Kirche in Windhoek Namibië
Christus Kirche in Windhoek Namibië
Dag 16, Aankomst in Europa

Vanochtend landt u op het vliegveld van Frankfurt. Van hier uit reist u naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

De reissom van deze Nederlandstalige rondreis in een kleine groep bedraagt € 3.999 per persoon.

Reisperiode: 7 t/m 22 september 2020

Maximaal aantal deelnemers: 9
Minimaal aantal deelnemers: 5

Reissom op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Lijnvlucht (economy class) met Air Namibia vanaf Frankfurt. Terug vanaf Windhoek naar Frankfurt. Mochten vluchten met Air Namibia niet beschikbaar zijn, dan wordt gevlogen met een alternatieve IATA vliegtuigmaatschappij
 • Alle luchthaven belastingen
 • 13 overnachtingen in aangeboden accommodaties of gelijkwaardige accommodaties op basis van twin/double sharing
 • Maaltijden: alle dagen ontbijt en 7 x diner
 • Permanente Nederlandstalige reisleiding
 • Vervoer in speciaal aangepast afgesloten 4WD safarivoertuig met airconditioning, panoramaramen en een hefdak
 • 3 x game drives in Etosha National Park, excursie voor het stroomgebied van de Hoanib rivier en een neushoorn safari in Otjiwa
 • Wandeling met lokale gids langs Epupa watervallen, bezoek aan Himba dorp bij Opuwo en bezoek aan San Bushmen bij Ombili
 • Alle entreegelden voor nationale parken en game reserves 

Exclusief:

 • Fooien
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, park fees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.

Namibië reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan
Woestijn olifanten in Namibië
Woestijn olifanten in Namibië
Himba's in noord Namibië
Himba's in noord Namibië
San Bushmen in Namibië
San Bushmen in Namibië