Zuid-Afrika in kleine Nederlandstalige groep

11 t/m 24 oktober 2020

Zuid-Afrika voor levensgenieters‘ is het motto van deze exclusieve reis in Zuid-Afrika in een kleine Nederlandstalige groep door de malariavrije West-Kaap. Hier laten zich ontspanning, liefde voor de natuur en het spotten van wilde dieren uitstekend combineren en dat alles in een aangenaam tempo in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers met Nederlandstalige begeleiding.

Belangrijkste kenmerken van deze rondreis:

Malaria-vrij Zuid-Afrika: de route loopt van Kaapstad naar Port Elizabeth door malaria-vrije gebieden. Toch biedt de route een echte Afrika-ervaring tussen grote wildsafari, tuinroute en ‘Kaap de Goede Hoop’.

Genieten van het landschap: in een ontspannen tour ervaart u de prachtige tuinroute, de mooie wijnstreken, de ruige schoonheid van de semi-woestijn Klein Karoo en de indrukwekkende kustlijnen.

Wild spotten: twee volle dagen safari’s in het Addo Elephant National Park en het Amakhala Game Reserve. U ziet ook ook struisvogels in Oudtshoorn, pinguïns in de Kaap en walvissen in Hermanus.

Zuid-Afrika in kleine Nederlandstalige groep
Zuid-Afrika in kleine Nederlandstalige groep
Vraag gratis offerte op maat aan

Safariprogramma

Dag 1, Vliegreis Europa - Zuid-Afrika

Vandaag vliegt u vanuit Frankfurt of München non-stop naar Johannesburg in Zuid-Afrika.

Dag 2, Kaapstad

Na een korte tussenlanding in Johannesburg vliegt u door naar Kaapstad. Bij aankomst in Kaapstad wordt u opgewacht door uw Nederlandstalige begeleider en wordt u naar uw accommodatie in de stad gebracht.

In de middag maakt u een rondrit door Kaapstad langs onder andere Company’s Garden en de Tafelberg, die u optioneel op kunt met de kabelbaan (ongeveer € 20 per persoon en afhankelijk van het weer). Aansluitend wandelt u langs en door de historische Victoria & Alfred Waterfront.

Na het welkomstdiner overnacht u in Hollow on the Square (logies, ontbijt en diner).

Kaapstad in Zuid-Afrika
Kaapstad in Zuid-Afrika
Dag 3, Kaap de Goede Hoop

Over de prachtige kustweg Chapman’s Peak Drive rijdt u door het Table Mountain National Park naar het puntje van het Kaapse Schiereiland naar ‘Kaap de Goede Hoop‘. Als u wilt, kunt u een wandeling maken naar het uitkijkpunt Cape Point. Op de terugweg wandelt u in de wereldberoemde Nationale Botanische Tuin Kirstenbosch tussen prachtige bloeiende planten.

Aan het einde van de middag keert u terug in uw accommodatie Hollow on the Square in Kaapstad (logies, ontbijt en diner).

Kaap de Goede Hoop bij Kaapstad Zuid-Afrika
Kaap de Goede Hoop bij Kaapstad Zuid-Afrika
Dag 4, Kaapse wijnlanden Paarl en Stellenbosch

Heerlijke dagtocht naar de beroemde wijngebieden van de West-Kaap. In dit prachtige landschap met bergketens en wijngaarden, is de Zuid-Afrikaanse wijncultuur met veel toewijding gedurende meer dan 300 jaar gekweekt. U bezoekt een traditionele wijnmakerij met wijnproeverij en picknicklunch in het park. In de middag loopt u door de met eiken omzoomde lanen van Stellenbosch, waarvan het stadscentrum één monumentaal pand is.

Aan het einde van de middag keert u terug in uw accommodatie Hollow on the Square in Kaapstad (logies, ontbijt, lunch en diner).

Boschendal Wine Estate Zuid-Afrika
Boschendal Wine Estate Zuid-Afrika
Dag 5, Hermanus

U rijdt langs de kustweg met witte zandstranden, duinen en rotsketens, overstromingsgebieden en zoutmeren naar het vissersdorpje Hermanus. U bezoekt onderweg een kolonie Afrikaanse pinguïns in Betty’s Bay. In de middag maakt u een panoramische wandeling langs de kustlijn met een prachtig uitzicht op de Oceaan. Tussen juli en november komen hier walvissen van verschillende soorten kalven. Op piekmomenten werden 80 dieren tegelijkertijd in deze baai gespot! Optioneel kunt u een boottocht boeken om de walvissen van dichtbij te spotten (kosten ongeveer € 60 per persoon).

U overnacht in het Hermanus Guest House (logies en ontbijt).

Hermanus whale watching
Hermanus whale watching
Dag 6, Cape Agulhas, zuidelijkste punt Afrika

Via een schilderachtige route rijdt u vandaag langs afgelegen boerderijen en heuvels naar Cape Agulhas, de zuidpunt van het Afrikaanse continent. Als u wilt, kunt u de kleine vuurtoren beklimmen. Een trap leidt naar beneden langs de steile kust, waar u met houten voetpad de kwetsbare flora aan de kust beschermt. Op het strand ligt een oud scheepswrak dat de moeite waard is om te fotograferen.  Uw overnacht in een boetiek hotel met een fantastisch uitzicht op de oceaan. De gastheren hebben één van de beste restaurants in de Kaap!

Tegen het einde van de middag arriveert u in uw accommodatie, op tijd voor het diner. U overnacht in Agulhas Country Lodge (logies en ontbijt).

Scheepswrak bij Cape Agulhas Zuid-Afrika
Scheepswrak bij Cape Agulhas Zuid-Afrika
Dag 7, Oudtshoorn en Klein Karoo

Vroege vogels kunnen bij zonsopgang de vissersboten zien uitvaren naar de volle zee. U rijdt vervolgens naar Swellendam, de op twee na oudste stad van Zuid-Afrika. Het centrum van Swellendam is grotendeels geklasseerd als een monument met witte puntgevels in Kaap-Nederlandse stijl. Vervolgens rijdt u over de prachtige Robinson Pass in de Kleine Karoo naar Oudtshoorn. Hier overnacht u in een guest farm op een operationele struisvogelboerderij. Tijdens de lunch staat waarschijnlijk struisvogelbiefstuk of een struisvogelomelet op het menu. ‘S Middags krijgt u een rondleiding door de struisvogelboerderij en ontmoet u deze imposante dieren, de grootste levende vogelsoort ter wereld, van dichtbij. ’s Avonds kunt u met een telescoop en een astronoom naar de prachtige sterrenhemel boven de semi-woestijn kijken.

U overnacht in het Mooiplaas Guesthouse (logies en ontbijt).

Struisvogel portret bij Oudtshoorn
Struisvogel portret bij Oudtshoorn
Dag 8, Swartberg mountains

Vandaag staat een fascinerende dagtocht over de Meiringspoort Pas op het programma. U rijdt over de pas naar Prince Albert, een klein stadje waar de tijd lijkt stil te staan. Tijdens de lunch kunt u het typische Karoo-lam proeven. Na de lunch loopt u door het historische centrum van Prince Albert. Daarna vervolgt u de weg over de kronkelige Swartbergpas, één van de indrukwekkendste bergpassen in Zuid-Afrika. Aan de voet van de pas bezoekt u de Cango Caves, die 16 km lang is en een uitstekende akoestiek heeft. Met een beetje geluk geeft de Grotgids u een klein voorproefje!

Aan het einde van de middag keert u terug in Mooiplaas Guesthouse uw accommodatie in Oudtshoorn (logies en ontbijt).

Cango Caves bij Oudtshoorn Zuid-Afrika
Cango Caves bij Oudtshoorn Zuid-Afrika
Dag 9, Knysna

Na het ontbijt rijdt u over de Outeniqua-pas naar Knysna op de tuinroute. Vanmiddag krijgt u een rondleiding door een township om u een inzicht te geven in het dagelijks leven van de bewoners. Na de rondleiding wandelt slentert u langs de kleine havenpromenade van het levendige stadje. Uw luxe boetiek villa ligt boven de beroemde Knysna Heads. Uw dag eindigt met een adembenemend uitzicht over de uitgestrekte lagune. Tijd voor het diner.

U overnacht in Villa Castollini (logies en ontbijt).

Cape Sugarbird Zuid-Afrika
Cape Sugarbird Zuid-Afrika
Dag 10, Tsitsikamma National Park

Vandaag rijdt u langs het meer dan 170 km lange Tsitsikamma bos en maakt u een lichte wandeling door de ‘Garden of Eden’ naar een 800 jaar oude reusachtige boom. Tijdens de prachtige wandeling loopt u onder de lianen van het Tsitsikamma National Park door naar de branding van de Indische Oceaan.

In de middag bereikt u, voor het diner, Zuurberg Mountain Village, uw accommodatie in de buurt van het Addo Elephant Park (logies en ontbijt).

Storms River Tsitsikamma Zuid-Afrika
Storms River Tsitsikamma Zuid-Afrika
Dag 11, Addo Elephant National Park

Na het ontbijt rijdt naar Addo Elephant National Park, waar u zeer waarschijnlijk de grote dikhuiden ziet naar wie het park is vernoemd. Tijdens de uitgebreide game drive ontdekt u ook veel andere diersoorten. Na de game drive verlaat u het park en rijdt door naar naar het Isipho Center in Paterson, een sociale instelling die AIDS-wezen steunt. Net als voorheen is een groot deel van de Zuid-Afrikaanse plattelandsbevolking slecht geïnformeerd over het HIV-virus, dus educatieve activiteiten zijn absoluut noodzakelijk.

Na het bezoek aan de AIDS instelling rijdt u naar het Amakhala Game Reserve. Hier overnacht u woont grote safari tenten met een tweepersoonsbed en een eigen badkamer. U geniet van de lunch met een prachtig uitzicht. ’s Middags maakt u een game drive in een open safarivoertuig. Met een lokale ranger gaat u op zoek naar groot wild in dit prachtige dierenrijke privé wildreservaat.

Na de game drive keert u terug in uw accommodatie voor het diner. U overnacht in het Woodbury Tented Camp (logies, ontbijt, lunch en diner).

Olifanten in Addo Elephant National Park
Olifanten in Addo Elephant National Park
Dag 12, Amakhala Game Reserve

Vandaag wacht u een echte safari dag. In de vroege ochtend en in de middag/avond maakt u game drives in het Amakhala Game Reserve in open safarivoertuigen met lokale rangers. U gaat op zoek naar onder andere leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels, cheetahs, giraffen, zebra’s, wildebeesten. Tussen de middag kunt u tijdens en na de lunch heerlijk ontspannen in uw comfortabele accommodatie.

Sinds 1999 hebben 5 lodges in de regio het Amakhala Game Reserve gevormd om de oorspronkelijke flora en fauna van de voormalige landbouwgrond te herintroduceren. De Amakhala Foundation heeft zich echter niet alleen gecommitteerd aan natuurbehoud, maar in het bijzonder aan sociale projecten in samenwerking met de Xhosa-stam. Het Conservation Centre geeft u een interessant inzicht in de diverse projecten.

’s Avonds geniet u voor de laatste keer van de Afrikaanse sterrenhemel. Herkent u nu het Zuiderkruis?

U overnacht in het Woodbury Tented Camp (logies, ontbijt, lunch en diner).

Amakhala Game Reserve Zuid-Afrika
Amakhala Game Reserve Zuid-Afrika
Dag 13, Port Elizabeth

Vandaag een rustige ochtend in de ambiance van de accommodatie. U laat uw ogen nog een keer dwalen over het Zuid-Afrikaanse landschap. Misschien hoort u in de verte nog een leeuw brullen. In de loop van de dag rijdt u naar het vliegveld van Port Elizabeth voor de aansluiting op uw vlucht met South African Airways via Johannesburg naar Europa (logies en ontbijt).

Ruige kust van Zuid-Afrika
Ruige kust van Zuid-Afrika
Dag 14, Aankomst in Europa

Vanochtend landt u op het vliegveld van Frankfurt of München. Van hier uit reist u naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

De reissom van deze Nederlandstalige rondreis in een kleine groep bedraagt € 3.899 per persoon.

Reisperiode: 11 t/m 24 oktober 2020

Maximaal aantal deelnemers: 8
Minimaal aantal deelnemers: 6

Reissom op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Lijnvlucht (economy class) met South African Airways vanaf Frankfurt of München via Johannesburg naar Kaapstad. Terug vanaf Port Elizabeth via Johannesburg naar Frankfurt of München. Mochten vluchten met South African Airways niet beschikbaar zijn, dan wordt gevlogen met een alternatieve IATA vliegtuigmaatschappij
 • Alle luchthaven belastingen
 • 11 overnachtingen in aangeboden accommodaties of gelijkwaardige accommodaties op basis van twin/double sharing
 • Maaltijden: alle dagen ontbijt, 5 x lunch en 6 x diner
 • Permanente Nederlandstalige reisleiding
 • Vervoer in ruime minibus met airconditioning
 • 1 x  wijnproeverij, 1 x township tour, 1 x rondleiding op struisvogelboerderij, 1 x game drive met minibus in Addo Elephant National Park en 3 x game drive in open safarivoertuig in Amakhala Game Reserve
 • Alle entreegelden voor nationale parken en game reserves 

Exclusief:

 • Fooien
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, park fees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.

Zuid-Afrika reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan
Olifanten in Addo Elephant National Park
Olifanten in Addo Elephant National Park
Storms River Tsitsikamma Zuid-Afrika
Storms River Tsitsikamma Zuid-Afrika
Cango Caves bij Oudtshoorn Zuid-Afrika
Cango Caves bij Oudtshoorn Zuid-Afrika
Kaapstad in Zuid-Afrika
Kaapstad in Zuid-Afrika