Malawi selfdrive safari

Tijdens deze Malawi selfdrive safari op maat rijdt u met uw eigen 4WD huurauto door Malawi. U rijdt zelf naar het ruige Nyika Plateau National Park in het noorden van Malawi en via de westoever van Lake Malawi naar de glooiende hellingen met theeplantages rond Thyolo.

Via Liwonde National Park rijdt u naar Lake Malawi waar u op 2 verschillende eilanden overnacht.

Een afwisselende maatwerk selfdrive safari door het ‘warme hart van Afrika’, zoals Malawi wel wordt genoemd. Neem contact met ons op voor een ontwerp van uw Malawi selfdrive safari.

vraag gratis offerte op maat aan

Safariprogramma

Dag 1, Lilongwe, Mafumu Lodge

Op het vliegveld van Lilongwe in Malawi wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar uw accommodatie brengt. De rest van de dag heeft u om te relaxen en misschien nog iets van Lilongwe te zien.

Vanuit uw accommodatie loopt u in 15 minuten naar het centrum van de stad. Hier is een winkelcentrum met diverse leuke restaurantjes. In het centrum is ook een leuke markt waar uw houtsnijwerk en andere lokaal gemaakte producten kunt kopen. In de avond gaat u met een taxi naar één van de restaurants in de stad of u dineert in uw accommodatie.

Dag 2, Luwawa Forest, Luwawa Forest lodge

Na een uitgebreide briefing neemt u uw huurauto in ontvangst. Wellicht rijdt u nog even naar een supermarkt voor wat inkopen. Daarna rijdt u in noordelijke richting Lilongwe uit naar het Luwawa Forest Reserve. Na aankomst in uw accommodatie geniet u van de rust in het Luwawa Forest.

Vanuit de accommodatie kunt u wandelingen en mountain bike tochten door het Luwawa Forest Reserve.

Dag 3 - 4, Nyika, Chelinda Camp

Na het ontbijt verlaat u de accommodatie in het Luwawa Forest Reserve en rijdt verder door naar het noorden. Bij Mzuzu rijdt u naar de ingang van Nyika Plateau National Park. Vandaar vervolgt u uw weg door het park naar uw accommodatie.

Het Nyika National Park is een bijzonder stuk Afrika. De glooiende grashellingen doen denken aan Schotland of Lapland, maar op het moment dat je zebra’s en olifanten ziet lopen realiseer je je dat je toch echt in Afrika bent. Nyika betekent “waar het water vandaan komt”, omdat de hoogteligging (2.300 meter) zorgt voor meer vochtigheid dan in de omliggende gebieden. In het nationale park leven onder andere luipaarden, zebra’s, wrattenzwijnen, bush pigs, olifanten, buffels. Kenmerkend voor het park zijn de Roan antilopen en de elanden. Verder zijn zo’n 400 soorten vogels en 200 plantensoorten geregistreerd in het park.

Dag 5, Lake Malawi, Makuzi Beach

U verlaat het Nyika Plateau en rijdt via Mzuzu naar Lake Malawi. In de loop van de dag arriveert u bij uw accommodatie aan de oevers van Lake Malawi. De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen.

Vanuit de accommodatie heeft u prachtig uitzicht over Lake Malawi. U maakt een wandeling in de buurt of over het strand. Een kanotocht op het meer is ook een optie.

Dag 6 - 7, Nkotakhota, Bua River Lodge

Na het ontbijt verlaat u uw onderkomen aan Lake Malawi en vervolgt de weg naar het zuiden langs de kust van het meer. In de loop van de dag arriveert u bij Nkhotakota Wildlife Reserve. Dit ongerepte natuurpark ligt ten zuiden van Chintheche en is een relatief onbekend Wildlife Reserve. Het park leent zich uitstekend voor wandelsafari’s en vogelspotten.

Het park kenmerkt zich door ruige ongereptheid en wordt nog nauwelijks bezocht. Onlangs is het management van het park overgenomen door African Park Network. Deze organisatie heeft, met onder andere Nederlandse fondsen, een groot aantal olifanten vanuit Liwonde National Park naar Nkhotakota Wildlife Reserve verhuisd. Het proces van re-integratie van diersoorten gaat continue door.

Dag 8, Dedza, Dedza Pottery Lodge

Vandaag vervolgt u uw weg naar het zuiden van Malawi. Via Lilongwe rijdt u naar Dedza. Dedza ligt op 1.600 meter en is daarmee de hoogst gelegen stad van Malawi. U brengt een bezoek aan de Dedza aardewerk fabriek, waar het beroemdste aardewerk van Malawi wordt gemaakt op een zo milieuvriendelijk mogelijke wijze. Het aardewerk is versierd met felgekleurde ontwerpen of lokale scènes.

Dag 9 - 10, Thyolo, Game Haven Lodge

Een groot gedeelte van de reis rijdt u letterlijk over de grens van Malawi en Mozambique. De reis brengt u via Blantyre naar de schilderachtige Thyolo theeplantages en mooie landschappen.

Thee is één van de grootste export producten van Malawi. Op de glooiende hellingen aan de voet van Mt Mulanje zijn meerdere grote theeplantages. Vanuit uw accommodatie kunt een bezoek brengen aan een plantage. Een thee- en koffieproeverij behoort tot de mogelijkheden evenals een mountain bike tocht.

Dag 11, Liwonde, Mvuu Camp

U verlaat de thee-streek van Malawi en rijdt via Blantyre en het Zomba plateau naar Liwonde National Park, gelegen aan de oevers van de Shire rivier. Deze permanente waterbron heeft een grote aantrekkingskracht op dieren die er komen drinken. Verder leven in de rivier veel nijlpaarden en krokodillen. Een bootsafari op de Shire rivier is dan ook een hoogtepunt van uw verblijf in Liwonde National Park.

Dag 12 - 13, Lake Malawi, Mumbo Island

Na de ochtend game drive rijdt u richting Cape Maclear aan Lake Malawi. U levert uw huurauto in en u gaat aan boord van een kleine boot die u naar Mumbo Island brengt. Op het eiland wonen geen mensen. Er is alleen een lodge. Een heerlijk oord om te zonnen, zwemmen, snorkelen en kajakken.

Dag 14 - 15, Lake Malawi, Blue Zebra Island Lodge

Na het ontbijt vaart u van Mumbo Island naar Nankoma Island, voor de kust van Senga Bay. Hier overnacht u de laatste nacht van uw verblijf in Malawi. U kunt heerlijk relaxen op het eiland of enkele watersport activiteiten ondernemen.

Op dag 15 wordt u overgevaren naar Senga Bay, waar u wordt opgewacht door een chauffeur. Hij brengt u naar het internationale vliegveld van Lilongwe voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Neem contact met ons op voor een ontwerp voor uw maatwerk selfdrive safari in Malawi.

Reissom op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Accommodatie op basis van twin/double sharing
 • Maaltijden zoals beschreven
 • Verplaatsingen zoals beschreven
 • Entreegelden voor de parken
 • 4×4 huurauto Toyota Rav4 (of vergelijkbaar)

Exclusief:

 • Fooien
 • Brandstof voor de huurauto
 • Entreegelden voor de nationale parken
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, park fees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.