Malawi unieke selfdrive safari op maat

Deze op maat gemaakte rondreis door Malawi brengt u naar het mooiste wat het land te bieden heeft. U bezoekt zelf rijdend of met een gids/chauffeur Luwawa Forest ReserveNyika National Park, Nkhotakota Wildlife ReserveLake Malawi, Majete Wildlife Reserve en Liwonde National Park. Hier heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een lokaal dorp en de echte cultuur te proeven. U eindigt uw reis op Lake Malawi, waar u op twee verschillende eilanden verblijft. Neem contact met ons op voor een offerte voor deze unieke rondreis op maat door Malawi.

vraag gratis offerte op maat aan

Safariprogramma

Dag 1, Lilongwe, Mafumu Lodge

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld van Lilongwe in Malawi. In de aankomsthal staat een chauffeur van onze lokale partner u op te wachten. Hij brengt u naar de accommodatie voor de komende 2 nachten.

Dag 2, Luwawa Forest, Luwawa Forest campsite

Vandaag gaat u op weg richting het Luwawa Forest Reserve, waar u in de loop van de middag arriveert.

Dag 3 - 4, Nyika National Park, Chelinda campsite

Na het ontbijt rijdt u over de M1 naar het noorden richting het Nyika National Park. Vanaf de ingang van het nationale park rijdt u in de vorm van een game drive naar de Chelinda campsite, uw overnachtingsplaats voor de komende 2 nachten

Het Nyika Plateau is een bijzonder stuk Afrika. De glooiende grashellingen doen denken aan Schotland of Lapland, maar op het moment dat je zebra’s en olifanten ziet lopen realiseert u zich dat u toch echt in Afrika bent. Nyika betekent “waar het water vandaan komt”, omdat de hoogteligging (2.300 meter) zorgt voor meer vochtigheid dan in de omliggende gebieden. In het nationale park leven onder andere luipaarden, zebra’s, wrattenzwijnen, bush pigs, olifanten, buffels. Kenmerkend voor het park zijn de Roan antilopen en de elanden. Verder zijn zo’n 400 soorten vogels en 200 plantensoorten geregistreerd in het park.

Dag 5, Lake Malawi, Makuzi Beach Lodge

Na een eventuele activiteit in de ochtend verlaat u vandaag het Nyika National Park. Via Mzuzu rijdt u naar Lake Malawi, waar u 1 nacht overnachten op de campsite van een lodge gelegen aan het meer. De rest van de dag geniet u van het mooie uitzicht over Lake Malawi. Voor wat meer activiteit kunt u een kanotocht maken op het meer of duiken/snorkelen.

Dag 6 - 7, Nkhotakota Wildlife Reserve, Bua River campsite

Na een ontbijt met uitzicht over Lake Malawi vertrekt u in zuidelijke richting over de M5 naar het ongerepte Nkhotakota Wildlife Reserve. Uw campsite voor de komende 2 nachten ligt op de oevers van de Bua rivier in het wildlife reserve. Vanuit de lodge worden tal van activiteiten georganiseerd. Zo kunt u onder andere een wandel safari ondernemen, vogels spotten of foto’s maken in de omgeving van de campsite en lodge.

Dag 8, Mua Misson Post, Mua Mission campsite

Na nog een eventuele ochtend activiteit vertrekt u in de loop van de ochtend richting de Mua Mission Post. U rijdt langs deels langs Lake Malawi en verder door het glooiende landschap ten westen van het meer.

Dag 9 - 10, Majete Wildlife Reserve, Thawale campsite

De route naar Majete Wildlife Reserve voert door het typische Malawiaanse landschap; vele marktjes, stalletjes en kleine bedrijfjes langs de weg. Gedurende een groot gedeelte van de route rijdt u door de vallei van de Shire Rivier en langs het Zomba Plateau. Via Blantyre bereikt u aan het eind van de middag Majete Wildlife Reserve.

Majete Wildlife Reserve is in 2003 ‘geadopteerd’ door de African Park Foundation. Deze organisatie heeft met gelden van onder andere de Postcode Loterij het natuur reservaat nieuw leven ingeblazen. Voor die tijd ging het reservaat gebukt onder stroperij vanuit Mozambique en door de lokale bevolking. Vanaf 2003 wordt het reservaat professioneel gemanaged, is een infrastructuur aangelegd en worden dieren geherintroduceerd. In het park leven inmiddels onder andere gezonde populaties antilopen, olifanten, nijlpaarden en krokodillen. Bovendien is het park een Big5 bestemming geworden met olifanten, neushoorns, buffels, leeuwen en luipaarden.

Dag 11 - 12, Liwonde National Park, Mvuu campsite

Vandaag verlaat u Majete Wildlife Reserve en rijdt de vallei van de Shire rivier uit richting Blantyre. Wellicht kunt u hier nog wat inkopen doen voor de rest van de reis. Na Blantyre rijdt u langs de voet van het Zomba Plateau naar Liwonde National Park. Als u zin en tijd heeft kunt u met de auto het Zomba Plateau beklimmen om te genieten van het mooie uitzicht over de omgeving.

Vanuit Mvuu Camp kunt u vele activiteiten ondernemen in Liwonde National Park. Een absolute aanrader is de ochtend boot safari op de Shire River. Tijdens de boot safari ziet u veel nijlpaarden, krokodillen en (water)vogels. Verder komen veel dieren, zoals olifanten, naar het permanente water om te drinken. Daarnaast kunt u deelnemen aan verschillende game drives en wandel safari’s door het park.

Dag 13, Njobvu Cultural Village, Njobvu Cultural Lodge

Vandaag vertrekt u, na een eventuele ochtend activiteit, naar Njobvu Cultural Village voor een kennismaking met de Malawiaanse cultuur. Njobvu Cultural Village Lodge is een coöperatief initiatief van enkele dorpen in Malawi. Het dorp is opgericht in 2002 en heeft als doel inkomsten te genereren voor de dorpen en het onderwijzen van de lokale bevolking over het belang van het behoud van Liwonde National Park als toeristische bestemming.

Na aankomst in het dorp wordt u leidt een gids u door het dorp om een beeld te krijgen hoe de Malawianen onder andere leven, koken, mais verwerken en manden vlechten. Ook neemt u een kijkje in de dagelijkse praktijk van een traditionele dokter. Tijdens de wandeling kunt u met het stam hoofd van gedachten wisselen (met een tolk) en bezoekt u een school project dat door de Cultural Village Lodge, uw onderkomen voor de nacht, wordt ondersteund.

In de Njobvu Cultural Village Lodge geniet u, als u dat tenminste wilt, van een traditionele maaltijd, veelal bestaand uit Nsima (maïspap) met pompoen en andere groentes. Soms worden gasten ook getrakteerd op het lokaal gebrouwen bier, Thobwa. ’s Avonds kunnen traditionele dansen worden opgevoerd als u dat leuk vindt (optioneel) of u kunt rond het kampvuur van gedachten wisselen met de bewoners van het dorp. U slaapt op matten op de grond van een traditionele lemen hut. Op verzoek zijn ook matrassen beschikbaar.

Dag 14 - 16 Mumbo Island, Mumbo Island Lodge

Vanochtend geniet u een traditioneel ontbijt, waarna u nog de gelegenheid heeft om nogmaals door het dorp te wandelen. Daarna vertrekt u naar Cape Maclear aan Lake Malawi. Hier levert u de huurauto in en steekt met de boot over naar Mumbo Island, een onbewoond eiland op 45 minuten varen van Cape Maclear. Er is alleen een tented camp op het eiland.

De komende dagen relaxt u heerlijk aan, op en om Mumbo Island. Inbegrepen in de prijs zijn alle niet-gemotoriseerde activiteiten, zoals snorkelen en kajakken. Kortom, de perfecte gelegenheid om bij te komen van uw mooie rondreis tot nu toe.

Dag 17 - 18, Nankoma Island, Blue Zebra Island Lodge

Na een rustige ochtend wordt u opgehaald door een boot voor de transfer naar Nankoma Island, gelegen op 3 km afstand van de kust van Senga Bay en onderdeel van de Marelli eiland archipel in Lake Malawi. De lodge bestaat uit 8 tented chalets met en-suite badkamer met ieder een eigen veranda met prachtig uitzicht over het meer.

De lodge heeft een zwembad en verschillende lounges om de zonsondergang te kunnen aanschouwen. De lodge biedt verschillende activiteiten, waaronder snorkelen, kajakken, bird watching, een natuurwandeling over het eiland en een boottocht om het eiland. U kunt ook windsurfen, duiken met perslucht en wake boarden. Natuurlijk kunt u ook in alle rust genieten van de vogels die om het eiland leven, zoals Afrikaanse visarenden, ijsvogels en aalscholvers.

Aan al het goede komt een einde, zo ook aan uw mooie rondreis op maat door Malawi. Na het ontbijt op dag 18 wordt u per boot naar de vaste wal gebracht waar een gids/chauffeur u opwacht. Hij brengt u naar het internationale vliegveld van Lilongwe voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Neem contact met ons op voor een offerte voor deze unieke rondreis op maat in Malawi. U kunt deze reis maken als selfdrive safari of onder begeleiding van een professionele Engelstalige gids/chauffeur.

Reissom op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief

 • Alle accommodatie op basis van twin/double sharing
 • Alle maaltijden zoals beschreven
 • Alle verplaatsingen zoals beschreven
 • Volledig uitgeruste 4×4 huurauto
 • Engelstalige gids/chauffeur met privé 4WD safarivoertuig (indien van toepassing)

Exclusief

 • Fooien
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Brandstof voor de huurauto
 • Alle entreegelden voor nationale parken en game reserves
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, park fees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.