Malawi – Zambia luxe maatwerk safari

U begint uw Malawi – Zambia luxe maatwerk safari in South Luangwa National Park in Zambia. Hier geniet u van het vele wild en de ongerepte natuur. Vervolgens verblijft u in Malawi in een kleine intieme lodge op het idyllische Likoma Island in Lake Malawi. Aansluitend maakt u een maatwerk reis door het midden en zuiden van Malawi naar Majete Wildlife Reserve en Liwonde National Park. Tijdens uw reis ervaart u hoe gemakkelijk u in contact komt met de inwoners van Malawi, het ‘warme hart van Afrika’. Neem contact met ons op voor een ontwerp van uw Malawi – Zambia luxe maatwerk safari.

vraag gratis offerte op maat aan

Safariprogramma

Dag 1, Lusaka, Pioneer Camp

Bij aankomst op het internationale vliegveld van Lusaka in Zambia wordt u in de aankomsthal opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner. Hij begeleidt u naar u vervoer naar uw accommodatie voor de eerste nacht in Zambia.

Pioneer Camp ligt comfortabel dichtbij Lusaka op ongeveer 30 minuten rijden van het vliegveld.

Dag 2 - 5, South Luangwa, Mfuwe Lodge

Na het ontbijt op dag 2 wordt u naar het vliegveld van Lusaka gebracht voor de binnenlandse vlucht naar South Luangwa National Park. Op het vliegveld van Mfuwe bij het nationale park wordt u opgewacht door een gids die u naar uw accommodatie brengt.

Deze dagen staan geheel in het teken van het spotten van wilde dieren in de Luangwa valley, in South Luangwa National Park. Samen met het management van de lodge bepaalt u welke activiteiten u onderneemt.

South Luangwa National Park wordt door kenners het ‘mooiste natuurpark van Afrika’ genoemd. Het park is beroemd om haar ongerepte schoonheid, verschillende leefomgevingen en de grote wildconcentraties rond de Luangwa rivier. Het park is de bakermat van de wandel safari.

Dag 6 - 10, Lake Malawi, Kaya Mawa

Vandaag neemt u afscheid van de staff van de Mfuwe lodge. U wordt naar het vliegveld van Mfuwe gebracht voor de vlucht via Lilongwe naar het idyllische Likoma Island in Lake Malawi. Hier verblijft u in een luxe intieme lodge met uitzicht over Lake Malawi. U geniet van de rust en het uitzicht.

Likoma Island heeft prachtige stranden met op de achtergrond de bergachtige kust van Mozambique. De vlaktes in het zuiden van het eiland zijn begroeid baobabs, schaduwrijke mango bomen en hier en daar indrukwekkende granieten rotspartijen. Op het eiland bevindt zich een indrukwekkende kathedraal.

Dag 10 - 11, Zomba Plateau, Ku Chawe Inn

Vandaag neemt u afscheid van de staff van Kaya Mawa en vliegt u naar Lilongwe. Daar wordt u opgewacht door een gids/chauffeur, waarmee u naar het Zomba Plateau rijdt. De route naar het zuiden voert door het typische Malawiaanse landschap met vele marktjes, stalletjes en kleine bedrijfjes langs de weg.

Onderweg bezoekt u de Dedza pottery. Hier wordt traditioneel Malawiaans aardewerk vervaardigd.

Dag 12 - 14, Majete Wildlife Reserve, Mkulumadzi

Via Blantyre bereikt u naar hangbrug in Majete Wildlife Reserve die leidt naar uw accommodatie. Deze dagen bepaalt u samen met het management van Mkulumadzi aan welke activiteiten u deelneemt. De lodge is de uitvalsbasis voor uw activiteiten van de dag. Majete Wildlife reserve is een voorbeeld van verantwoord wildlife management.

Majete Wildlife Reserve is het succesverhaal van een natuurpark dat door samenwerking tussen de overheid van Malawi en African Parks, een privé initiatief, is uitgebouwd tot een interessante bestemming voor alle bezoekers. African Parks heeft dieren die waren uitgestorven teruggebracht in het park en beschermt het gebied. Hierdoor is één van de populairste natuurparken van Malawi ontstaan.

Dag 15 - 17, Liwonde National Park, Mvuu Lodge

Na het ontbijt vertrekt u naar Liwonde National Park. U neemt uw intrek in een luxe lodge gelegen op de oevers van de Shire rivier in het park. U maakt game drives in het park en een mooie bootsafari op de Shire rivier. Optioneel kunt u een wandelsafari maken en deelnamen aan een Rhino Trekking.

Op dag 17 vertrekt u uit de lodge voor een transfer over de weg naar Lilongwe. In de loop van de dag wordt u afgezet op het internationale vliegveld van Lilongwe voor de aansluiting op uw vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Neem contact met ons op voor een offerte voor deze Malawi – Zambia luxe maatwerk safari.

Reissom op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Accommodatie op basis van twin/double sharing
 • Maaltijden zoals beschreven
 • Verplaatsingen zoals beschreven
 • Entreegelden voor de parken
 • Binnenlandse vlucht Lusaka – Mfuwe en Lilongwe – Likoma – Lilongwe
 • Regionale vlucht Mfuwe – Lilongwe
 • 4×4 safarivoertuig met gids/chauffeur, inclusief brandstof vanaf dag 6
 • Niet-gemotoriseerde activiteiten bij Lake Malawi

Exclusief:

 • Fooien
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Gemotoriseerde activiteiten en duiken met perslucht bij Lake Malawi
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, park fees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.

*Photo Mvuu Lodge by Dana Allen, © PhotoSafari