Home / Reissuggesties / Safari Uganda / Rwanda Uganda safari | 17 dagen

Deze Rwanda Uganda safari brengt u naar de mooiste plekken van Rwanda en Uganda. U begint de reis in Kigali, de hoofdstad van Rwanda. Vanaf hier bezoekt u Akagera National Park en Volcanoes National Park, voordat u de grens met Uganda passeert. In Uganda gaat u op zoek naar gorilla’s en andere primaten in Bwindi Impenetrable National Park en Kibale Forest National Park. In Queen Elizabeth National Park en Murchison Falls National Park maakt u diverse game drives en boot safari’s. U sluit de reis af op een idyllisch eiland in Lake Victoria.

Neem contact met ons op voor uw Rwanda Uganda safari.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Volcanoes National Park Rwanda
Volcanoes National Park Rwanda
Kibale Forest National Park chimpansees
Kibale Forest National Park chimpansees
Murchison Falls Victoria Nijl Uganda
Murchison Falls Victoria Nijl Uganda

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Rwanda Uganda safari

 • Game drives in Akagera National Park
 • Schitterende uitzichten in Volcanoes National Park
 • Gorilla tracking in Bwindi Impenetrable National Park
 • Boomklimmende leeuwen in Queen Elizabeth National Park
 • Boot safari op Kazinga Channel
 • Chimpansee tracking in Kibale Forest National Park
 • Bezoek Murchison Falls
 • Relaxen op idyllisch eiland in Lake Victoria
Rwanda Uganda safari - 17 dagen
Rwanda Uganda safari - 17 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1-2, Kigali, Urban by CityBlue Kigali (Rwanda)

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld van Kigali in Rwanda. In de aankomsthal wordt u opgewacht door uw gids/chauffeur voor de komende safari. Na zijn warme verwelkoming en de kennismaking brengt hij u naar uw accommodatie in Kigali.

Kigali is de hoofdstad en grootste stad van Rwanda. Sinds de onafhankelijkheid in 1962 is Kigali het economisch-, cultureel- en bestuurlijk centrum van Rwanda. Kigali heeft ongeveer 960.000 inwoners op een oppervlakte van 112 km². 

Op dag 2 maakt u samen met uw gids/chauffeur een stadstoer door Kigali. U bezoekt onder andere het Genocide Memorial dat is opgericht ter nagedachtenis van de slachtoffers van de bloedige burgeroorlog tussen Tutsi en Hutu’s in 1994. Daarna bezoekt u een plaatselijke markt en het Franco-Rwanda Cultureel centrum.

Markt in Kigali Rwanda
Markt in Kigali Rwanda

Na het ontbijt op dag 3 verlaat u uw accommodatie in Kigali en rijdt naar een Akagera National Park. Dit natuur park beslaat 2.500 km² savanne ten westen van de rivier de Kagera, in het noordoosten van Rwanda. Het park heeft een verscheidenheid aan wilde dieren en is het leefgebied voor meer dan 500 verschillende vogelsoorten. Verder leven in het gebied onder andere olifanten, buffels, giraffen, zebra’s, luipaarden, hyena’s en leeuwen.

Op dag 4 maakt u game drive in een open safarivoertuig om op zoek te gaan naar al deze wilde dieren. Na de lunch maakt u een boottocht op het Ihema meer. In het meer leven grote concentraties nijlpaarden en krokodillen. Op de oevers leven grote aantallen verschillende vogels, waaronder Africa Jacana’s, ibissen, reigers en vele andere soorten.

Aan het einde van de middag keert u terug in de lodge voor het diner.

Zebra's in Akagera National Park Rwanda
Zebra's in Akagera National Park Rwanda

Na het ontbijt verlaat u Akagera National Park en rijdt naar Kinigi. U rijdt over een prachtige weg over terrasvormige heuvels. De route biedt schitterend uitzicht op de Virunga vulkanen in het Volcanoes National Park

Het Volcanoes National Park grenst aan de Democratische Republiek Congo is vooral bekend als leefgebied van de bedreigde berg gorilla. Het park ligt hoog op de met jungle bedekte hellingen van het vulkanische Virunga gebergte. Hoewel de berg gorilla’s ongetwijfeld de belangrijkste trekpleister zijn, kunt u ook het netwerk van mooie wandelpaden verkennen, een bezoek brengen aan het graf van de wereldberoemde Dian Fossey en het Karisoke Research Center en genieten van een prachtige dagwandeling naar de krater meer op de berg Bisoke.

Samen met uw gids/chauffeur bepaalt u welke activiteiten uw wilt ondernemen. Hij zal u adviseren over de beste opties.

Volcanoes National Park Rwanda
Volcanoes National Park Rwanda

Na het ontbijt is het tijd voor het volgende land in uw Rwanda Uganda safari. U rijdt naar Bwindi Impenetrable National Park in Uganda. Dit is een UNESCO Wereld Erfgoed bestemming. U arriveert in de loop van de middag bij uw lodge voor de komende nachten, de Gorilla Safari Lodge. In de middag kunt u heerlijk relaxen in de ambiance van de lodge.

Op dag 7 volgt een van de hoogtepunten van uw safari in Uganda, een gorilla trekking. In de vroege ochtend gaat u op pad. Trackers zijn nog vroeger vertrokken om de gorilla’s op te sporen. Als de dieren eenmaal zijn gevonden dan wandelt u samen met uw gidsen en begeleiders dwars door het regenwoud naar de plek waar de apen zijn. U mag maximaal 1 uur bij de dieren blijven om ze ven dichtbij te bewonderen en om foto’s te maken. Een onvergetelijk avontuur, iets wat u altijd zal bij blijven. De volgende dag gebruikt u om bij te komen van de inspanningen van gisteren. U kunt eventueel een nabijgelegen dorpje bezoeken.

Vanochtend, na het ontbijt, rijdt u naar uw volgende bestemming, Queen Elizabeth National Park. In de middag maakt u een game drive door het park waar u mogelijk boomklimmende leeuwen tegen komt of grote olifanten kuddes. U onderneemt deze activiteiten vanuit de Park View Safari Lodge. 

Queen Elizabeth National Park is het bekendste nationale park van Uganda. Het ligt in het westen van het land aan Lake Edward, het Kazinga Channel en Lake George. Het park is vernoemd naar koningin Elizabeth II en is in 1954 gesticht. 

Na de lunch scheept u in voor een boot tocht over het Kazinga Channel. Het kanaal is een breed en dominant kenmerk van Queen Elizabeth National Park. Het kanaal trekt een gevarieerd aanbod van dieren en vogels en huisvest een van ’s werelds grootste concentraties nijlpaarden en grote aantallen nijlkrokodillen.

Na de ochtend game drive in Queen Elizabeth National Park en het ontbijt op dag 10 rijdt u via Hoima het Kibale Forest National Park. In de middag van maakt u een wandeling langs de Bunyaruguru Krater.

Op dag 11 gaat u de jungle in van het Kibale Forest National Park, dat bekend staat om de grootste variëteit en de hoogste concentratie primaten in oost Afrika. De bekendste van de 13 soorten is de chimpansee. Onder begeleiding van gidsen en trackers wandelt u door het bos waar de chimpansees leven. Soms moet u de pas even versnellen of zelfs rennen. De apen bewegen zich razendsnel door het bos.

In de middag maakt u een wandeling in de Bigodi Wetlands. Hier leven 8 apen soorten die u elders niet snel zult spotten. Samen met een lokale gids wandelt u door en langs het bos. Vooral vanaf de buitenkant zijn de diverse apen uitstekend te spotten.

Na het ontbijt op dag 12 rijdt u naar Murchison Falls National Park. Dit is het grootste nationale park van Uganda en het enige park waar u de “big five” kunt spotten. Onderweg naar het nationale park bezoekt u de Ziwa Rhino Sanctuary, een opvang- en  fokcentrum voor de bedreigde neushoorn. Hier maakt u een wandeling van ongeveer 1 ½ uur. Na de lunch in Masindi maakt u in de middag een game drive door het Park.

Uw lodge kijkt uit over de Albert Nijl en biedt een panoramisch uitzicht op de machtige rivier, weidse vergezichten op het omliggende rivier bos en de fascinerende omliggende wildernis. U heeft grote kans om giraffen, olifanten, antilopen en af en toe luipaarden te zien die regelmatig de lodge bezoeken. 

Op dag 13 maakt u een game drive langs de Nijl. Hier kunt u veel verschillende soorten dieren zien waaronder giraffes, buffels, olifanten, luipaarden, leeuwen en vele vogelsoorten.

Na de ochtend game drive in Murchison Falls National Park en het ontbijt rijdt u naar Kampala. Samen met uw gids/chauffeur kunt u een stadstoer door Kampala maken.

Kampala ligt aan Lake Victoria, het grootste meer van Afrika en het op één na grootste zoetwatermeer op aarde. Het bevindt zich in Oost-Afrika tussen de staten Tanzania, Uganda en Kenia. Met een oppervlakte van 69.484 km² is het ongeveer net zo groot als Ierland. Het Victoriameer is de bron van de Victoria Nijl.

Het Victoriameer ligt in een ondiepe vallei. Daardoor heeft het meer een maximale diepte tussen 80 en 84 meter en een gemiddelde diepte van 40 meter. Het meer is in 1858 ontdekt door John Speke en is vernoemd naar de toenmalige koningin Victoria, die destijds aan de macht was in Engeland.

Specerijen markt in Kampala Uganda
Specerijen markt in Kampala Uganda

Na het ontbijt op dag 15 wordt u de haven van Nakiwogo gebracht om de veerboot te nemen naar Ssese Islands. Onderweg geniet u van de lunch. In de loop van de dag arriveert u bij uw accommodatie en kunt u heerlijk relaxen.

Ssese Islands maakt onderdeel uit van een archipel van 84 idylische eilandjes in Lake Victoria. Jarenlang waren de eilandjes van de archipel vrijwel onbereikbaar waren voor toeristen. Door deze ontoegankelijkheid is het gebied relatief ongerept gebleven, zonder massatoerisme.

De volgende dag besteed u aan bijkomen van uw safari avontuur. U leest een goed boek te lezen terwijl u relaxt op een van de vele afgelegen witte stranden met hun kristalheldere water. In de receptie van de lodge kunt u diverse activiteiten boeken, zoals waterfietsen, een boswandeling maken, een boot tocht maken en vissen.

Op dag 17 vaart u terug naar de vaste wal en brengt uw gids/chauffeur u naar het vliegveld van Entebbe voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Ssese Islands in Lake Victoria Uganda
Ssese Islands in Lake Victoria Uganda

Neem contact met ons op voor meer informatie over deze Rwanda Uganda safari en de reissom.

Reissom

De totale reissom voor de hierboven beschreven Rwanda Uganda safari bedraagt vanaf € 5.556* per persoon, gebaseerd op 4 samenreizende personen en per 2 personen gedeelde accommodatie.

Inclusief

 • Meet & Greet op vliegveld Kigali
 • Alle accommodatie zoals beschreven op basis van tweepersoons bezetting
 • Volpension met uitzondering van Kigali en Kampala
 • Alle ‘shared’ verplaatsingen zoals beschreven
 • Alle ‘shared’ activiteiten zoals beschreven
 • Alle entreegelden voor nationale parken en game reserve
 • 17 dagen Engelstalige privé gids/chauffeur met speciaal aangepast 4wd safarivoertuig met pop-up dak
 • 1 Chimpansee permit per person in Uganda
 • Wandeling in Bigodi Wetlands
 • 1 Gorilla permit per person in Uganda
 • 1 Golden Monkeys permit per person in Rwanda
 • Diverse boot safari’s

Exclusief

 • Fooien
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten
 • Internationale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

*Op basis van de wisselkoers US$ – Euro van 1 december 2020 en de reisvoorwaarden van Mambulu! Safaris zijn van toepassing. 

vraag gratis offerte op maat aan