Home / Reissuggesties / Safari Uganda / Uganda rondreis | 17 dagen

Complete Uganda rondreis door het hele land. Reis samen met een gids/chauffeur naar de meest afgelegen natuurparken van Uganda en ga op zoek naar de wilde dieren en gorilla’s. U bezoekt de bron van de Nijl en de 8ste hoogste berg van Afrika, Mount Elgon. Daarna reist u naar Kidepo National Park, het afgelegen natuurpark op de grens met Zuid Soedan. U maakt chimpansee en gorilla trackings en maakt diverse boot safari’s op de Nijl, het Kazinga Channel en Lake Mburo. Natuurlijk ontbreken game drives in Murchison Falls, Queen Elizabeth en Lake Mburo National Park niet in het programma. Kortom, een complete Uganda rondreis!

Neem contact met ons op voor uw Uganda rondreis.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Bron van de Nijl bij Jinja in Uganda
Bron van de Nijl bij Jinja in Uganda
Sipi Falls Mt Elgon Uganda
Sipi Falls Mt Elgon Uganda
Kidepo Valley National Park Uganda
Kidepo Valley National Park Uganda

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Uganda rondreis

  • Bron van de Nijl
  • Sipi Falls bij Mt Elgon National Park
  • Game drives in afgelegen Kidepo National Park
  • Chimpansee tracking in Kibale Forest National Park
  • Boot safari op Kazinga Channel in Queen Elizabeth National Park 
  • Gorilla tracking in Bwindi Impenetrable National Park
  • Rustgevende boot safari op Lake Mburo
Uganda rondreis - 17 dagen
Uganda rondreis - 17 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Entebbe, Protea Hotel by Marriott Entebbe

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld van Entebbe. In de aankomsthal wordt u op gewacht door een chauffeur van onze lokale partner. Na een hartelijke verwelkoming wordt u naar uw accommodatie in Entebbe gebracht.

Entebbe ligt op een schiereiland in Lake Victoria en is de voormalige zetel van de regering van Uganda. Entebbe ligt op korte afstand van de huidige hoofdstad Kampala. Entebbe heeft met bomen omzoomde straten en is een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. U kunt relaxen op de idyllische stranden van Lake Victoria, een wandeling maken door de prachtige Botanische Tuinen of een bezoek brengen aan Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary, een toevluchtsoord voor verweesde chimpansees van het land.

Kampala is de huidige hoofdstad en grootste stad van Uganda en vormt tevens een apart district. De stad heeft ruim 2 miljoen inwoners. Kampala ligt op 1.189 meter boven de zeespiegel, vlak bij het Victoriameer. De stad is het economische en bestuurlijke centrum van Uganda.

Entebbe aan Lake Victoria in Uganda
Entebbe aan Lake Victoria in Uganda

Op dag 2 begint uw avontuur in Uganda echt. Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw privé gids/chauffeur. Na de briefing over de komende safari rijdt u door Kampala en gaat op weg naar het oosten. Onderweg stopt u bij Namugongo Martyrs Shrine, de rooms-katholieke basiliek van de Ugandese martelaren. Op deze plek zijn in 1885 45 jonge mensen vermoord, omdat ze weigerden hun christelijk geloof op te geven. Het kleine museum vertelt het verhaal in een aantal grote vitrines.

Na het bezoek vervolgt u de reis naar het oosten door suikerriet- en theeplantages en het Mabira Forest. Hier stopt u voor de lunch.

Op dag 3 bezoekt u de bron van de Nijl aan de rand van Jinja. De Nijl is de langste rivier ter wereld en is al een enorme rivier als die uit het Victoriameer stroomt om zijn reis naar het noorden naar de Middellandse Zee te beginnen! 

Na het ontbijt verlaat u de omgeving van Jinja en rijdt naar het oosten door suikerriet- en theeplantages naar het Mbale. Vanaf hier heeft u reeds uitzicht op Mount Elgon, de 8ste hoogste berg van Afrika. U vervolgt de weg over steile heuvels en over een kronkelende weg naar de Sipi watervallen. Hier heeft u spectaculair uitzicht op de verre vlaktes, heuvels, kliffen en watervallen. 

Gedurende uw verblijf maakt u samen met een lokale berggids een wandeling naar de Sipi Falls. De paden zijn soms steil en modderig en het kan midden op de dag heet worden. U beloning is een prachtig uitzicht en de verkoelende spray uit de watervallen. Optioneel kunt u 100 meter abseilen langs een steile klif naast de laagste watervallen of een nabijgelegen koffieplantage bezoeken. Hier ziet u hoe Arabica koffie wordt geteeld, geoogst en verwerkt. Na de rondleiding kun u de koffie proeven.

Sipi Falls Mt Elgon Uganda
Sipi Falls Mt Elgon Uganda

Na het ontbijt verlaat u de omgeving van Mt Elgon en rijdt u naar Kidepo Valley National Park. Dit nationale park op de grens met Zuid Soedan is het meest geïsoleerde nationale park in Uganda. Dit ongerepte nationale park behoort tot de beste wildernisgebieden van Afrika en herbergt een aantal diersoorten die in geen enkel ander nationaal park in Uganda te vinden zijn. Naast game drives, wandel safari’s en vogelspotten kunt u ook een aantal grote lokale stammen bezoeken. 

U verblijft in de Kidepo Savannah Lodge aan de rand van het nationale park. U overnacht in luxe safaritenten die zijn geïnspireerd op de omgeving. De inrichting is gebaseerd op invloeden van de lokale Karamajong stam en is herkenbaar aan onder andere kleurrijke dekens. Vanuit de lodge maakt u game drives en wandel safari’s in het Lamoj gebergte en in de Kidepo River Valley.

Kidepo Valley National Park Uganda
Kidepo Valley National Park Uganda

Na het ontbijt vertrekt u voor voor uw volgende etappe in uw Uganda rondreis. U rijdt naar Murchison Falls National Park. Dit is het grootste nationale park van Uganda en het enige park waar u de “big five” kunt spotten. Het duurt een aantal uur om de toegangspoort van het park te bereiken. Daarna rijdt u in de vorm van een game drive en-route door het park naar uw accommodatie.

Uw lodge kijkt uit over de Nijl en biedt een panoramisch uitzicht op de machtige rivier, weidse vergezichten op het omliggende rivier bos en de fascinerende omliggende wildernis. U heeft grote kans om giraffen, olifanten, antilopen en af en toe luipaarden te zien die regelmatig de lodge bezoeken. 

Op dag 9 maakt u een game drive langs de Nijl. Hier kunt u veel verschillende soorten dieren zien waaronder giraffes, buffels, olifanten, luipaarden, leeuwen en vele vogelsoorten.

Murchison Falls Uganda
Murchison Falls Uganda

Na de ochtend game drive in Murchison Falls National Park en het ontbijt op dag 10 rijdt u via Hoima het Kibale Forest National Park. In de middag van maakt u een wandeling langs de Bunyaruguru Krater.

Op dag 11 gaat u de jungle in van het Kibale Forest National Park, dat bekend staat om de grootste variëteit en de hoogste concentratie primaten in oost Afrika. De bekendste van de 13 soorten is de chimpansee. Onder begeleiding van gidsen en trackers wandelt u door het bos waar de chimpansees leven. Soms moet u de pas even versnellen of zelfs rennen. De apen bewegen zich razendsnel door het bos.

In de middag maakt u een wandeling in de Bigodi Wetlands. Hier leven 8 apen soorten die u elders niet snel zult spotten. Samen met een lokale gids wandelt u door en langs het bos. Vooral vanaf de buitenkant zijn de diverse apen uitstekend te spotten.

Chimpanzee moeder in Kibale Forest Uganda
Chimpanzee moeder in Kibale Forest Uganda

Vanochtend, na het ontbijt, rijdt u naar uw volgende bestemming, Queen Elizabeth National Park. In de middag maakt u een game drive door het park waar u mogelijk boomklimmende leeuwen tegen komt of grote olifanten kuddes. U onderneemt deze activiteiten vanuit de Park View Safari Lodge. 

Queen Elizabeth National Park is het bekendste nationale park van Uganda. Het ligt in het westen van het land aan het Edwardmeer, het Kazingakanaal en het Georgemeer. Het park is vernoemd naar koningin Elisabeth II en is in 1954 gesticht. 

Na de lunch scheept u in voor een boot tocht over het Kazinga Channel. Het kanaal is een breed en dominant kenmerk van Queen Elizabeth National Park. Het kanaal trekt een gevarieerd aanbod van dieren en vogels en huisvest een van ’s werelds grootste concentraties nijlpaarden en grote aantallen nijlkrokodillen.

Na de ochtend game drive in Queen Elizabeth National Park en het ontbijt rijdt u naar Bwindi Impenetrable National Park. Dit is een UNESCO Wereld Erfgoed bestemming. U arriveert in de loop van de middag bij uw lodge voor de komende nachten, de Gorilla Safari Lodge. In de middag kunt u heerlijk relaxen in de ambiance van de lodge.

Op dag 15 volgt een van de hoogtepunten van uw safari in Uganda, een gorilla trekking. In de vroege ochtend gaat u op pad. Trackers zijn nog vroeger vertrokken om de gorilla’s op te sporen. Als de dieren eenmaal zijn gevonden dan wandelt u samen met uw gidsen en begeleiders dwars door het regenwoud naar de plek waar de apen zijn. U mag maximaal 1 uur bij de dieren blijven om ze ven dichtbij te bewonderen en om foto’s te maken. Een onvergetelijk avontuur, iets wat u altijd zal bij blijven. De volgende dag gebruikt u om bij te komen van de inspanningen van gisteren. U kunt eventueel een nabijgelegen dorpje bezoeken.

Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Mburo National Park, het kleinste nationale park van Uganda. Hoewel het klein is, heeft het park veel te bieden. Rondom Lake Mburo treft u een rijk vogelleven. In de Acacia bossen om het meer leven onder andere zebra’s, wrattenzwijnen, elanden, giraffen en impala’s. In het meer leven groten concentraties nijlpaarden en krokodillen. Aan het einde van de middag maakt u een ontspannen boottocht over Lake Mburo. Na de boottocht rijdt u in de vorm van een game drive terug naar uw accommodatie.

Na het ontbijt op dag 17 maakt u een wandel safari onder begeleiding van een gewapende ranger. Optioneel kunt u ook een mountain bike tocht maken door het park. Daarna rijdt u in een rustig tempo terug naar Entebbe. Als de tijd het toelaat stopt u onderweg op de evenaar en bij de Mpigi Royal Drum Makers, ware ceremoniële trommels worden gemaakt. In de loop van de middag wordt u afgezet op het vliegveld van Entebbe voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan