Home / Reissuggesties / Safari Zimbabwe / Klassieke rondreis Zimbabwe | 12 dagen

U rijdt zelf in uw stoere 4wd tijdens deze klassieke rondreis door Zimbabwe. U start de safari bij de Victoria watervallen, die u in alle rust bezoekt. Daarna rijdt u een mooie afwisselende route door Zimbabwe naar Harare. Onderweg verblijft u  onder andere in Hwange National Park, Matobo National Park, Great Zimbabwe, Gonarezhou National Park en de Eastern Highlands. Deze rondreis in Zimbabwe is een interessante combinatie van natuur, cultuur, historie en wildlife.

Neem contact met ons op voor uw eigen klassieke rondreis Zimbabwe.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Neushoorns in Matobo National Park Zimbabwe
Neushoorns in Matobo National Park Zimbabwe
Ruïnes van Great Zimbabwe
Ruïnes van Great Zimbabwe
Troutbeck inn Nyanga National Park Zimbabwe
Troutbeck inn Nyanga National Park Zimbabwe
Leeuw in Hwange National Park Zimbabwe
Leeuw in Hwange National Park Zimbabwe

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten klassieke rondreis Zimbabwe

  • Victoria watervallen, 1 van 7 natuurlijke wereldwonderen
  • Game viewing in Hwange National Park, het park met de grootste variatie wilde dieren en vogels
  • Indrukwekkende rotsformaties wandel safari naar neushoorns in Matobo National Park
  • Historische ruïnes van Great Zimbabwe
  • Onbekend Gonarezhou National Park
  • Adembenemende Eastern Highlands
Klassieke rondreis Zimbabwe - 12 dagen
Klassieke rondreis Zimbabwe - 12 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Victoria Falls, Bayete Guest Lodge

Vandaag arriveert u op het vliegveld van Victoria Falls in Zimbabwe. In de aankomsthal wordt op u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u naar de autoverhuur begeleidt. Na de formaliteiten rijdt u naar uw accommodatie.

De Victoria watervallen zijn 1 van de 7 wereld wonderen. Een fascinerend en betoverend spektakel. De enorme watermassa valt in de watervallen over een breedte van 1.700 meter 100 meter naar beneden. Het gevolg is een donderend geraas en een prachtige nevel van water (spray) die mijlen ver te zien is. Vandaar de lokale naam ‘Mosi oa Tunya‘ wat ‘de rook die dondert’ betekent.

Victoria Falls is uitgegroeid tot het belangrijkste ‘Adventure Resort’ van Afrika. Enkele van de meest populaire activiteiten, naast een bezoek aan de watervallen, zijn een helikoptervlucht over de Victoria watervallen, begeleide wandelsafari’s, game drives, bungee jumpen en raften op de Zambezi rivier.

Victoria watervallen Zimbabwe
Victoria watervallen Zimbabwe

Na het ontbijt op dag 2 begint uw self drive avontuur. Na nog wat inkopen gaat u op weg naar Hwange National Park. Hier verblijft u de komende 2 nachten verblijft in de Sable Sands.

Vanuit de lodge maakt u zelfstandig game drives door het nationale park. U kunt ook met de gidsen van de lodge game drives maken. Een mooie combinatie is ’s morgens zelfstandig op pad gaan en in de middag/avond met de gidsen van de lodge. De gidsen mogen namelijk tot na zonsondergang in het park blijven. Zodoende verlengt u uw safaridag.

Hwange National Park is uniek door de enorme variatie aan wilde dieren. In het park leven meer dan 100 soorten zoogdieren en bijna 400 geregistreerde vogelsoorten. De olifantenpopulatie van het eco-systeem Hwange National Park – Chobe National Park is de grootste ter wereld. 

Kraanvogels in Hwange National Park Zimbabwe
Kraanvogels in Hwange National Park Zimbabwe

Na het ontbijt op dag 4 verlaat u Hwange National Park en rijdt u naar Matobo National Park. Onderweg passeert u onder andere Bulawayo, waar een bezoek aan het Natural History Museum zeker de moeite waard is. Dit museum geeft interessant inzicht op de historie van Zimbabwe en de rol van Cecil Rhodes en een mooi overzicht van het wildlife in Zimbabwe.

U verblijft deze dagen in een mooie lodge die is gebouwd op de granieten rotsen. Uw kamer is gedeeltelijk om de rots heen gebouwd. De lodge beschikt over een heerlijk zwembad.

In Matobo National park bezoekt u het graf van Cecil Rhodes. Dit graf is uitgehouwen uit granieten rotsen en is een zeer bijzondere plek om te bezoeken. De rotstekeningen zijn ook interessant om te bezoeken. Tijdens game drives gaat u op zoek naar neushoorns.

Vandaag verlaat u Matobo National Park en rijdt u richting Lake Mutirikwi. U overnacht in Norma Jeane’s Lakeview resort, dichtbij de ruïnes van Great Zimbabwe. De indrukwekkende ruïnes getuigen op een unieke manier van de Bantoebeschaving van de Shona zoals die was tussen de 11de en 15de eeuw.

De ruïnes van Great Zimbabwe vormen de grootste verzameling ruïnes in Afrika ten zuiden van Sahara. Tussen de 11de en 15de eeuw werd Great Zimbabwe bewoond door voornamelijk Bantoe veeboeren. De granieten structuren en muren lijken niet te hebben gediend ter verdediging. De stad was een handelscentrum. In de ruïnes zijn voorwerpen gevonden uit China en de Arabische wereld. Waarschijnlijk werd veel ivoor en goud via de stad geëxporteerd. Uit Portugese rapporten uit de 17de eeuw blijkt dat Sofala, de dichtstbijzijnde haven bij Great Zimbabwe, de drukste haven was van alle Portugese havens aan de Indische Oceaan.

Ruïnes van Great Zimbabwe
Ruïnes van Great Zimbabwe

Op dag 7, na het ontbijt, rijdt naar Gonarezhou National Park, het op één na grootste nationale park van Zimbabwe. Uw accommodatie ligt op een heuvel met uitzicht op de Save river en het nationale park. Vanuit de lodge maakt u game drives en wandel safari’s. Een hoogtepunt van uw bezoek is de Tamhahata Pan schuilhut. Van hier uit kunt u mooie foto’s maken.

Gonarezhou National Park is één van de meest ruige en biologisch rijke parken van Zimbabwe. De naam van het park betekent de ‘plaats van veel olifanten’. Er leven dan ook enorme kuddes olifanten. In deze ongerepte wildernis voegen leeuwen, luipaarden, giraffes, zebra’s en zelfs de zeldzame koningsjachtluipaarden zich bij de olifantenkuddes aan het water. Gonarezhou National Park maakt deel uit van het enorme Great Limpopo Transfrontier Park. Dit enorme pan-Afrikaanse park omvat drie landen en heeft tot doel kwetsbare leefomgevingen te beschermen en oude migratieroutes te herstellen. Dit is geweldig voor het milieu en ideaal voor natuurspotters.

Kliffen in Gonarezhou National Park Zimbabwe
Kliffen in Gonarezhou National Park Zimbabwe

Vandaag verlaat u Gonarezhou National Park en rijdt u richting de Eastern Highlands waar u verblijft in de Musangano Lodge. Deze lodge organiseert bezoeken aan de lokale gemeenschappen onder hun programma ‘Nuturing Communities, Shaping Lives’. U kunt onder andere Hartzell Primary School bezoeken. U bespreekt dit vooraf met het management van de lodge.

De Eastern Highlands, die zo’n 300 kilometer langs de Mozambikaanse grens loopt, is een bergachtig gebied van spectaculaire natuurlijke schoonheid: glooiende heuvels, groene bossen, ruige pieken, mistige valleien, diepe kloven, watervallen en sprankelende rivieren en meren. Dit is een heel andere kant van de Zimbabwe die de meeste bezoekers kennen. Een van de hoogtepunten van de Eastern Highlands is Nyanga National Park, het oudste nationale park van Zimbabwe, bestaat uit prachtige landschappen met glooiende heuvels, ontsluitingen van graniet, uitgestrekte valleien en diepe kloven.

Troutbeck inn Nyanga National Park Zimbabwe
Troutbeck inn Nyanga National Park Zimbabwe

Op dag 11 na een rustig ontbijt verlaat u in de Eastern Highlands en rijdt naar Harare, de hoofdstad van Zimbabwe. U verblijft hier in de Amanzi Lodge, een boutique hotel in het centrum van Harare. Rondom de lodge ligt een mooie tuin, waar u heerlijk bijkomt van uw safari avontuur.

Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u relaxen in de lodge of nog wat rondkijken in Harare. U zou bijvoorbeeld de National Gallery of Zimbabwe of de National Botanic Garden kunnen bezoeken.

Op de laatste dag rijdt u naar het internationale vliegveld van Harare waar u de huurauto inlevert en aansluit op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Internationale vliegveld van Harare Zimbabwe
Internationale vliegveld van Harare Zimbabwe

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan