Uganda luxe privé safari

Uganda luxe privé safari reis op maat naar de ‘Parel van Afrika‘, zoals Uganda ook wel wordt genoemd. U reist naar Murchison Falls, Kibale Forest, Queen Elizabeth National Park, Bwindi Impenetrable National Park en Lake Mburo National Park. U maakt boottochten op de Nijl en het Kazinga Channel, een chimpansee tracking in Kibale Forest en een gorilla trekking in Bwindi Impenetrable National Park. Uganda ligt op de plaats waar de savannes van oost Afrika en de jungle van west Afrika samenkomen. Tijdens deze privé safari op maat maakt u kennis met beide werelden én de gastvrije bevolking van Uganda. Neem contact met ons op voor uw Uganda luxe privé safari.

vraag gratis offerte op maat aan

Safariprogramma

Dag 1, Kampala, Cassia Lodge

Aankomst op het internationale vliegveld bij Entebbe bij Kampala in Uganda. Uw gids wacht u op in de aankomsthal en brengt u naar uw accommodatie in Kampala. Uw gids zal u informeren over de safari en het tijdstip van vertrek de volgende dag.

Dag 2 - 3, Murchison Falls National Park, Pakuba Safari Lodge

U vertrek vanuit Kampala naar het Murchison Falls National Park, het grootste nationale park van Uganda en het enige park waar u de “big five” kunt spotten. U bezoekt de Ziwa Rhino Sanctuary, een opvang- en  fokcentrum voor de bedreigde neushoorn. Hier maakt u een wandeling van ongeveer 1 ½ uur. Na de lunch in Masindi maakt u in de middag een game drive door het Park.

Dag 4 - 5, Kibala Forest National Park, Crater Safari Lodge

U rijdt richting het zuiden via Hoima naar het Kibale Forest National Park. Uw route voert door een groene, landelijke omgeving met glooiende thee plantages en traditionele boerderijen. In het Kibale Forest maakt u een chimpansee tracking en een wandeling langs en door de Bogodi Wetland Sanctuary die wordt gerund door de lokale gemeenschap

Dag 6, Queen Elizabeth National Park, Park View Safari Lodge

Via een prachtige route rijdt u naar het Queen Elizabeth National Park. Na de lunch scheept u in voor een boot tocht over het Kazinga Channel. Het kanaal is een breed en dominant kenmerk van Queen Elizabeth National Park. Het kanaal trekt een gevarieerd aanbod van dieren en vogels en huisvest een van ’s werelds grootste concentraties nijlpaarden en grote aantallen nijlkrokodillen.

Dag 7, Ishasha sector, Enjojo Lodge

Na de ochtend game drive rijdt u door een mooi landschap naar de Ishasha sector van Queen Elizabeth National Park. In de middag gaat u op zoek naar de fameuze boomklimmende leeuwen die zich hier bevinden.

Boomklimmende leeuw Ishasha Uganda
Dag 8 - 9, Bwindi Impenetrable National Park, Gorilla Safari Lodge

U vertrekt richting Bwindi Impenetrable National Park en rijdt u door het Zwitserland van Afrika (Kigezi Highlands). Bwindi Impenetrable National is de habitat van de bedreigde berg gorilla’s.  Verschillende groepen berg gorilla’s zijn gewend aan mensen en worden bezocht door toeristen. U maakt een indrukwekkende gorilla trekking op zoek naar de gorilla’s. Terug in de lodge voor een heerlijke schouder massage en om te ontspanning.

Dag 10, Lake Bunyonyi, Bunyonyi Safari Resort

Vandaag een rustige ochtend. Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Bunyonyi, het diepste en mooiste meer van Uganda. De rest van de dag staat in het teken van relaxen of het maken van een begeleide natuurwandeling of birding wandeling. Zwemmen in het meer en kanoën behoren ook tot de mogelijkheden, even als het bezoeken van een lokale gemeenschap.

Dag 11, Lake Mburo National Park, Rwakobo Lodge

Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Mburo National Park, het kleinste nationale park van Uganda. Na aankomst in het park rijdt u in de vorm van een game drive naar uw accommodatie. In de middag maakt u een boot safari over het Lake Mburo. Vanuit de boot heeft u prachtig zicht op het dierenleven op de oevers van meer. U ziet onder andere African Fish Eagles en vele soorten Kingfishers.

Dag 12, Kampala

Vanochtend maakt u, na het ontbijt, een game drive door Lake Mburo National Park voordat u terug rijdt naar Kampala. U maakt een tussenstop op de evenaar, waar u de gelegenheid krijgt om enkele foto’s te nemen. Hierna rijdt u door naar de Mpigi Royal Drum Makers waar u kunt zien hoe de ceremoniële trommels nog altijd gemaakt worden op de manier die van generatie op generatie is doorgegeven. Ruim op tijd wordt u afgezet op het Internationale vliegveld van Entebbe waar u afscheid neemt van uw gids/chauffeur. Later op de avond vertrekt u met uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Neem contact met ons op voor de reissom van deze Uganda luxe privé safari.

Reissom op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Accommodatie op basis van twin/double sharing
 • Maaltijden zoals beschreven
 • Verplaatsingen op basis van “seat in”
 • Entreegelden voor de parken
 • 4×4 safarivoertuig met gids/chauffeur, inclusief brandstof
 • 1 chimpansee permit per persoon
 • Rhino tracking bij Murchison Falls National Park
 • Verkwikkende schouder massage na de Gorilla tracking

Exclusief:

 • Fooien
 • 1 gorilla permit US$ 600 per persoon
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, park fees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.