Wildlife fotosafari grenzeloos Botswana

10 – 18 november 2019

Deze wildlife fotosafari grenzeloos Botswana, onder begeleiding van 2 vooraanstaande professionele wildlife fotografen, brengt u naar de twee minderbekende wildernis gebieden van BotswanaMashatu Game Reserve en het Linyanti eco-systeem. Mashatu Game Reserve is beroemd om zijn prachtige landschappen, uitzonderlijke roofdieren en de speciaal ontworpen fotografische hides. Het Linyanti eco-systeem, de thuisbasis van een van de grootste concentraties olifanten en roofdieren ter wereld. Het gebied tussen de uiterwaarden van de Linyanti rivier en het Savuti kanaal is een magneet voor luipaarden, Afrikaanse wilde honden en leeuwen. Neem contact met ons op om uw plaats te reserveren op deze wildlife fotosafari grenzeloos Botswana.

vraag gratis offerte op maat aan

Samenvatting

Deze safari wordt persoonlijk begeleid door Kyle en Ruth De Nobrega die wonen in Maun aan de oevers van de Okavango Delta. In 2017 hebben ze de Okavango Delta doorkruist in een traditionele kano (Mokoro) om een diepgaand inzicht te krijgen in dit fascinerende eco-systeem. Voordat ze naar de noordelijke wildernisregio’s van Botswana verhuisden, beheerde het koppel 3 jaar lang fotografische hides in Mashatu. Hun gecombineerde ervaring en kennis zorgen voor een unieke kans om deze zeer fotogenieke regio’s te ervaren.

Hoogtepunten wildlife fotosafari

 • Prachtige stoffige scènes met uitzonderlijk licht in Mashatu Game Reserve
 • Gespecialiseerde fotografische hides met grote concentraties van dieren aan het einde van het droge seizoen
 • Uniek landschap in Mashatu Game Reserve bezaaid met gigantische Mashatu-bomen, een thuis voor luipaarden
 • Gezonde luipaard- en cheetah populaties in Mashatu Game Reserve
 • De grootste concentratie olifanten in Afrika tijdens het droge seizoen
 • Het Savuti kanaal en de uiterwaarden van de Linyanti rivier vormen een goede basis voor veel wildlife
 • Uitstekende mogelijkheden om de Afrikaanse wilde honden en leeuwen
 • In het Linyanti eco-systeem worden vaak Roan als Sable antilopen waargenomen

Safariprogramma

Dag 1 -4, Mashatu Game Reserve

Op dag 1 ontmoet u uw medereizigers en Kyle en Ruth De Nobrega op de internationale luchthaven van Maun in Botswana. Van hieruit loopt u voor uw binnenlandse vlucht naar de vertrekhal voor binnenlandse vluchten vanwaar u naar het Mashatu Game Reserve in zuidoost Botswana wordt gevlogen. Hier verblijft u 4 nachten in de Mashatu Main Lodge. Mashatu Game Reserve is een volledig bewaard gebleven en ongerepte wildernis in het zuid-oosten van Botswana, bij de samenvloeiing van de Limpopo en Shashe rivieren. De ruime vlaktes variëren van savanne, rivieroevers, moerasgebieden en zandstenen ontsluitingen.

Mashatu, ‘Land of Giants’ ontleent zijn naam aan de lokaal-heilige Mashatu-boom en de reuzen die over het terrein zwerven. Als een van de grootste particuliere wildreservaten in zuidelijk Afrika, is Mashatu met 25.000 ha (75.000 ha) een geschikte omgeving voor ’s werelds grootste landzoogdier, de olifant. Mashatu biedt ook een toevluchtsoord voor ’s werelds hoogste zoogdier (giraffe), ’s werelds grootste antilope (de eland), ’s werelds grootste vogel (de struisvogel) en natuurlijk’ s werelds zwaarste vliegende vogel (de kori bustard). Voeg daarbij de koning van het dierenrijk (de leeuw) en de iconische baobab bomen en je hebt Africa’s Big Seven.

Mashatu Main Lodge

Voor de reiziger die gewend is aan luxe zal dit kamp aan alle verwachtingen voldoen. 14 luxe suites liggen in absolute privacy in de Afrikaanse Bush. Alle suites van de Mashatu Main Lodge zijn smaakvol ingericht en voorzien van airconditioning en indrukwekkende zwart-wit prints van de mooiste dieren van Afrika. De ruime en-suite badkamer met bad- en douchefaciliteiten en een aparte toilet voltooien de goed uitgeruste suites. Een groot zwembad is een brandpunt waar bezoekers afkoelen en ontspannen tussen de fotografie activiteiten.

Dag 5 - 8, Linyanti eco-systeem

Na uw laatste game drive en ontbijt bij Mashatu Game Reserve word u teruggebracht naar de airstrip voor uw binnenlandse vlucht terug naar Maun International Airport. Bij aankomst op Maun Airport wordt u verwelkomd en bijgestaan door een vertegenwoordiger van onze lokale partner bij uw transfer naar het vliegtuig voor uw binnenlandse vlucht naar DumaTau. Eenmaal op de airstrip van DumaTau wordt u opgewacht door een gids die u naar het safari kamp brengt waar u de komende 4 nachten verblijft. Gelegen tussen het Savute channel en de uiterwaarden van de Linyanti rivier staat het DumaTau gebied bekend als een van de meest productieve natuurgebieden in Botswana.

De omringende regio is vanaf oktober volledig verstoken van oppervlaktewater en de dagelijkse aanloop van wilde dieren, olifanten in het bijzonder, van en naar de bossen en het water maakt de locatie van de accommodatie ideaal binnen het Linyanti eco-systeem. Het vroege ochtendlicht dat door de hoge bomen schijnt, creëert surrealistische fotografische scènes. De verbazingwekkende concentraties olifanten is overweldigend tegen het einde van het lange droge seizoen, waardoor DumaTau echt een van de beste plekken op aarde is om overvloedige olifantenkuddes te bekijken.

Dit 5-sterren tentenkamp kijkt uit over de prachtige Osprey lagune, die een snelweg wordt voor of zwemmende olifanten tijdens het droge seizoen of ze lopen heen en weer tussen de bossen en uiterwaarden. Het gebied is beroemd om de Afrikaanse wilde honden. Zij zoeken hun prooien in de schemering en in de vroege ochtend. Luipaarden komen ook vaak voor in deze bossen en de vegetatie die de open uiterwaarden omzoomd is het perfecte plek om op een Red Lechwe of een Impala te jagen. De geweldige locatie van het kamp aan de rand van de Linyanti en dicht bij het Savuti-kanaal is ook het perfecte gebied voor de leeuwen om hun territoria te vestigen. In het einde van het droge seizoen kunnen hier ook Roan en Sable antilope gezien worden.

DumaTau Camp
DumaTau Camp is een luxueus tentenkamp met tien kamers (acht twee-persoons en twee familie tenten) in het privé Linyanti Wildlife Reserve dat grenst aan de westelijke grens van Chobe National Park. Het ligt dicht bij de bron van het Savute Channel op Osprey Lagoon, één van de vele lagunes in het Linyanti eco-systeem, en tussen twee ‘gangen’ van olifanten, die allemaal zorgen voor een overvloed aan wilde dieren op game drives langs de Savute.

Het safari kamp staat op palen om optimaal te profiteren van de weidse uitzichten op de rivier. Elke en-suite tent is ruim, met een canvas dak, schuifdeuren en ramen die een breed uitzicht op de rivier bieden. Er is een luchtige, uitgestrekte eet- en zithoek en een zwembad, allemaal met uitzicht op de lagune en zijn bewoners.

Dag 9, Maun

Na een laatste game drive in de ochtend keert u terug naar het safari kamp waarna u naar de airstrip van DumaTau wordt gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Maun International Airport voor de aansluiting op uw internationale verbinding naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Optionele uitbreiding naar Xigera

U kunt deze reis aansluitend uitbreiden met een verblijf in Xigera.

Om de 3 grootste wildlife gebieden in Botswana samen te brengen, hebben we een driedaagse aanvulling aan deze wildlife fotosafari toegevoegd. Xigera ligt in het hart van de Okavango Delta. Dit kamp belichaamt de water- en wildlife-ervaring waar de Okavango Delta zo beroemd om is. Xigera is de beste plaats om de Pels Fishing Owl te zien en de ongrijpbare en zeer gewilde Sitatunga-antilope, die in de waterkanalen van de Papyrus-lijnen voorkomt. In de afgelopen jaren zijn de waarnemingen van roofvogels toegenomen. Ook luipaarden, Red Lechwe, olifanten en exceptioneel veel vogels zijn hier te vinden.

Xigera ligt op het met palmbomen gevulde Paradise Island, omringd door hoge rivierbossen. Vanaf hier kunt u dit serene landschap ervaren per boot of per voertuig. Echter, een ochtend op een Mokoro zwevend boven het kristalheldere water omzoomd met waterlelies, Painted Reed Frogs en de opvallende kleuren van een Malachiet Kingfisher is misschien wel de beste manier om een idee te krijgen van dit waterparadijs.

Reissom

De reissom van deze prachtige wildlife fotosafari grenzeloos Botswana bedraagt per persoon:

 • US$ 11.950, indien u de accommodatie deelt
 • US$ 15.950, indien u alleen gebruik maakt van de accommodatie

Reisdata

 • 10 – 18 november 2019
 • Maximaal 6 deelnemers
 • Begeleiding door 2 professionele fotografen

Neem contact met ons op om uw plaats te reserveren op deze wildlife fotosafari grenzeloos Botswana.

Reissom op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Meet & Greet op vliegveld Maun
 • Alle accommodaties zoals beschreven
 • Alle maaltijden
 • Alle weg transfers
 • Alle binnenlandse vluchten
 • Alle entreegelden voor nationale parken en game reserves
 • Persoonlijk begeleide game drives door 2 professionele natuurfotografen
 • 2 privé safarivoertuigen in elk safari kamp.
 • 3 foto sessies vanuit de schuilhutten bij Mashatu

Exclusief:

 • Fooien
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, park fees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.