Wild Zambia safari in kleine groep

Avontuurlijke wild Zambia safari in kleine groep is een groepssafari naar noord Zambia. Een gebied dat nog nauwelijks wordt bezocht door toeristen. Vanuit Lilongwe in Malawi reist u onder andere Luambe National ParkNorth Luangwa National Park, Bangweulu Wetlands, Kasanka National Park, Mutinondo Wilderness Area en South Luangwa National Park. Reis in een klein internationaal gezelschap met een professionele gids en geniet van de ongereptheid. Deze safari kan ook als selfdrive safari worden uitgevoerd of als maatwerk safari met een privé gids. Neem contact met ons op voor een offerte voor deze bijzondere safari in Wild Zambia.

vraag gratis offerte op maat aan

Safariprogramma

Dag 1, Lilongwe, Mafumu Lodge

U arriveert in Lilongwe de hoofdstad van Malawi. U overnacht in een comfortabele lodge dichtbij het centrum van de stad. Vandaag ontmoet u uw mede reisgenoten en uw gids/chauffeur voor de safari. Na de kennismaking volgt een uitgebreide briefing over uw safari avontuur in het ongerepte noorden van Zambia.

Dag 2, Luambe National Park, free camping

Na het ontbijt vertrekt u in noordelijke richting naar de grensovergang met Zambia. U passeert de grens bij een kleine grenspost vlakbij Jenda. Vervolgens rijdt u door het plaatsje Lundazi naar Luambe National Park in de vallei van de Luangwa rivier. Hier wordt het eerste kamp opgeslagen. U wordt gevraagd een handje te helpen bij het opzetten van uw tent en de rest van het kamp. Ondertussen bereidt de meereizende kok het diner voor vanavond.

Dag 3 - 4, North Luangwa National Park, Buffalo Camp

Op dag 3 rijdt u door de katoenplantages naar de Luangwa rivier. Door de rivier of middels een ponton betreedt u het nauwelijks bezochte North Luangwa National Park. Het park staat bekend als één van de meest ongerepte natuurgebieden van Afrika. U heeft de uitgelezen gelegenheid om Afrika te ervaren zoals het ooit moet zijn geweest, het ‘echte Afrika’. U verkent het uitgestrekte nationale park vooral te voet, samen met een gids en een ranger. Game drives zijn ook mogelijk.

Dag 5, Kapishya hotsprings bij Shiwae, campsite

Na de laatste game viewing activiteiten en het ontbijt in North Luangwa National Park verlaat u het park aan de noordzijde. U klimt de vallei van Luangwa rivier uit en rijdt over de Great North Road naar de Kapishya Hotsprings. De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen en genieten van het weldadig warme water in de warmwaterbron.

Dag 6 - 7, Bangweulu Wetlands, campsite

Op dag 6 rijdt u na het ontbijt naar één van de meest afgelegen gebieden van Zambia, de Bangweulu Wetlands. Door kenners ook wel de ‘Okavango Delta van Zambia’ genoemd. U gaat op zoek naar de zeldzame Shoebill Stork, die zich doorgaans verscholen houdt tussen het riet. Verder leeft een grote verscheidenheid buffels, olifanten en antilopen, onder andere de grootste populatie black lechwes van Afrika. Door het permanente water is het gebied een eldorado voor vele vogels.

Dag 8 - 9, Kasanka National Park, campsite

Vandaag laat u de Bangweulu Wetlands achter u en rijdt door een dicht bos naar Kasanka National Park. Dit park is het eerste nationale park in Zambia onder particulier management. U verkent het park vanuit de auto. U kunt ook uitstekend wandel safari’s maken, omdat het gras niet al te hoog wordt door de aanwezigheid van onder andere olifanten en buffels. Vanuit de Fibwe hide heeft u grote kans de zeldzame sitatunga antilope te spotten. In november is het park decor van de grootste trek van zoogdieren op aarde. Miljoenen vleermuizen komen dan naar het park.

Dag 10 - 11, Mutinondo Wilderness Area, campsite

In de loop van de ochtend van dag 10 verlaat u Kasanka National Park en rijdt naar de Mutinondo Wilderness Area. Dit ruige gebied ligt op de rand van de vallei van de Luangwa rivier. Vanaf de campsite kunt u onder andere mooie wandelingen maken en een kano tocht. u kunt natuurlijk ook heerlijk relaxen en genieten van het mooie uitzicht op ‘whale back’ rotsen waar Mutinondo Wilderness Area bekend om is.

Dag 12 - 13, South Luangwa National Park, Thornicroft campsite

Op dat 11 heeft u een relatief lange dag voor de boeg. U daalt een nauwelijks bereden route af naar de Luangwa vallei. De route biedt u een spektakulair uitzicht over South Luangwa National Park. Na de steile afdaling rijdt u dwars door South Luangwa National Park naar de zuidelijke toegangspoort van het park. De kans is klein dat u op deze zeer avontuurlijke route andere auto’s tegenkomt. Niet veel andere mensen vóór u hebben deze route ooit gereden. Onderweg steekt u enkele rivieren over. Afhankelijk van de omstandigheden is de eindbestemming vandaag een accommodatie in de Mfuwe sector van South Luangwa National Park. Enige flexibiliteit is ingebouwd in het programma.

U verblijft 2 nachten bij het nationale park dat door kenners het mooiste nationale park van Afrika wordt genoemd, South Luangwa National Park. U maakt per dag een ochtend en een avond game drive door ‘Leopard Valley‘, zoals het park ook wel wordt genoemd.

Dag 14, Lilongwe

Aan al het goede komt helaas een einde, zo ook aan uw avontuur door de meest ongerepte gebieden van Zambia en misschien zelfs van Afrika. U rijdt terug naar Lilongwe in Malawi waar u wordt afgezet op het vliegveld van Lilongwe voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis of uw aansluitende bestemming.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Neem contact met ons op voor de reissom en de vertrekdata van deze Wild Zambia safari in kleine groep.

Reissom op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Alle accommodatie op basis van twin/double sharing
 • Alle maaltijden zoals beschreven
 • Alle verplaatsingen zoals beschreven
 • Alle entreegelden voor de parken
 • Engelstalige gids/chauffeur
 • Speciaal safarivoertuig, inclusief kampeeruitrusting en brandstof

Exclusief:

 • Fooien
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, park fees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.