Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

 Logo VvKR opt  SGR 

9,5
9,5 van 10
43 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer
 • Home
 • Reissuggesties
 • Zambia

Zambia reissuggesties

26 november - 6 december 2017:

Tijdens exclusieve 11-daagse vleermuis- en vogel safari in een kleine internationale groep bezoekt u onder andere de South Luangwa National Park en Kasanka National Park waar een buitengewoon spektakel van de natuur te zien is. In november en december vindt de grootste vleermuis migratie ter wereld plaats naar het Kasanka National Park in Zambia. Vanuit geheel sub-Sahara Africa komen ruim 10 miljoen fruit vleermuizen naar Zambia. Bovendien is deze periode hét broedseizoen voor vogels, waardoor alle vogels z’n mooist zijn! Neem contact met ons op voor een offerte voor dit bijzondere spektakel.

10 miljoen fruit vleermuizen in Kasanka National Park

Een unieke 13-daagse privé maatwerk safari voor families om samen comfortabel de Afrikaanse Bush te beleven in Zambia en heerlijk te relaxen aan het meer van Malawi. U verblijft op 2 verschillende locaties in South Luangwa National Park in Zambia, volgens kenners het mooiste natuurpark van Afrika. Aansluitend betrekt u voor 5 nachten een privé huis, met eigen bediening, op Likoma Island middenin Lake Malawi, één van de grootste zoetwater meren van Afrika. Neem contact met ons op voor een safariontwerp op maat naar Zambia en Malawi.

Kaya Mawa op Likoma Island in Lake Malawi

Deze exclusieve safari op maat brengt u naar één van de meest ongerepte natuurparken van Zambia, de Liuwa Plains, de Victoria watervallen en Likoma Island in Lake Malawi. Na een kort verblijf in Livingstone in een luxe lodge aan de Zambezi rivier laat u al snel de bewoonde wereld achter u. De dagen daarna verblijft verblijft u in een luxe Bush Camp op een privé eiland in de Zambezi rivier, vlakbij Victoria watervallen. U vervolgt u luxe maatwerk safari naar de Liuwa Plains. U verblijft hier in een permanent tented camp en maakt game drives over de uitgestrekte vlaktes van dit ongerepte natuurpark. Uw exclusieve safari op maat eindigt op Likoma Island in Lake Malawi. Neem contact met ons op voor uw safariontwerp op maat.

2de grootste migratie van gnoes op Liuwa Plains

U geniet tijdens deze privé maatwerk safari reis van de mooiste ongerepte natuurparken in Zambia en brengt u een bezoek aan de wereld beroemde Victoria watervallen, hetLower Zambezi National Park enSouth Luangwa National Park. U verblijft in luxe accommodaties waardoor uw verblijf zeer aangenaam is en u nog meer van de schoonheid van het land kunt genieten. Wij maken de safari reis helemaal op maat aan de hand van uw wensen. Neem contact met ons op voor een safariontwerp op maat.

River Cottage Tongabezi Livingstone Zambia

Deze 10-daagse wandel safari reis op maat in Zambia biedt u de exclusieve gelegenheid om te genieten van de uitbundige natuur van South Luangwa National Park, de bakermat van de wandel safari. U verblijft 8 nachten in diverse luxe Bush Camps op afgelegen plaatsen in het park en wandelt korte afstanden met een gids en gewapende ranger van Bush Camp naar Bush Camp. Neem contact met ons op voor een voorstel voor deze unieke 10-daagse maatwerk wandel safari reis in Zambia.

Wandel safari South Luangwa National Park

Tijdens deze 7-daagse exclusieve maatwerk fly-in familie safari in Zambia vliegt u naar de Victoria Watervallen, Lower Zambezi National Park en South Lungwa National Park in Zambia. U begint uw safari op maat in Livingstone aan de Victoria watervallen en vliegt van daar uit naar Lower Zambezi National Park en South Luangwa National Park. U verblijft in een exclusieve familie accommodaties en onderneemt safari activiteiten om te genieten van de prachtige overweldigende natuur in Zambia. Uw kinderen genieten van de belevenissen in de natuur en leren ongemerkt heel veel. Samen beleeft u een geweldige vakantie. Mooie momenten zullen later mooie herinneringen zijn.  Neem contact met ons op voor een ontwerp op maat voor uw exclusieve familie safari.

Chongwe River House bij Lower Zambezi National Park

Deze spannende en avontuurlijke 9-daagse individuele maatwerk safari in de Zambiaanse Luangwa vallei naar South Luangwa National Park en Luambe National Park biedt u één van de beste mogelijkheden om wildlife te spotten. U verblijft tijdens deze privé safari op maat in een prachtig karakteristiek Afrikaans landschap dat wordt gekenmerkt door open graslanden, weelderige bossages, de Luangwa rivier en een grote verscheidenheid aan wilde dieren. Neem nu contact met ons op voor een safariontwerp op maat naar Luambe National Park.

Sundowner aan de Lunagwa rivier in Luambe National Park

Tijdens deze 8-daagse speciale thema maatwerk safari reis in Zambia aanschouwt u de migratie van circa 10 miljoen vleermuizen naar Kasanka National Park. Zie hoe de vleermuizen aan de bomen lijken geplakt en hoe ze de hemel verduisteren bij zonsondergang. Dit is de grootste migratie van zoogdieren ter wereld. De maatwerk safari begint in South Luangwa National Park, volgens kenners het mooiste nationale park van Afrika. Neem contact met ons op voor een safariontwerp op maat naar South Luangwa National Park en Kasanka National Park.

Vleermuizen in Kasanka National Park Zambia

Tijdens deze luxe safari reis op maat in west Zambia combineert u een bezoek aan de Victoria watervallen, 1 van de 7 natuurlijke wereldwonderen, met bezoek aan Kafue National Park. U verblijft in luxe accommodaties en geniet van een maatwerk safari conform uw wensen. Neem contact met ons op voor een voorstel voor uw luxe maatwerk safari in west Zambia.

Victoria watervallen Livingstone Zambia

Tijdens deze exclusieve 4-daagse safari in Zambia bent u ooggetuige van de adembenemende migratie van miljoenen vleermuizen in Kasanka National Park. Niet alleen de omvang van de migratie spreekt tot de verbeelding, de prachtige luchten met opkomende zomer regenbuien en de grote hoeveelheid roofvogels maken het plaatje compleet. Neem contact met ons op voor een voorstel op maat naar de vleermuismigratie in Kasanka National Park.

Vleermuismigratie in Kasanka National Park

Tijdens deze exclusieve maatwerk safari reis bezoekt u enkele zeer bijzondere plekken in Zambia en Malawi. De safari reis op maat begint in Livingstone waar u de Victoria watervallen bewondert. Na deze bijzondere ervaring reist u door naar South Luangwa National Park, waar u onder andere dag- en nacht game drives en wandel safari's maakt. Uw maatwerk safari reis brengt u vervolgens naar Likoma Island middenin Lake Malawi. Neem contact met ons op voor een offerte op maat voor deze bijzondere safari op maat in Zambia en Malawi.

Diner bij Tongabezi Victoria watervallen

Avontuurlijke safari reis in kleine groep naar noord Zambia, een gebied dat nog nauwelijks wordt bezocht door toeristen. Vanuit Lilongwe in Malawi reist u onder andere North Luangwa National Park, Kapishya Hot Springs, Bangweulu Wetlands, Kasanka National Park, Mutinondo Wilderness Area en South Luangwa National Park. Reis in een klein internationaal gezelschap met een professionele gids en geniet van de ongereptheid. Deze safari kan ook als selfdrive safari worden uitgevoerd of als maatwerk safari met een privé gids. Neem contact met ons op voor een offerte voor deze bijzondere safari in Wild Zambia.

Buffels in North Luangwa National Park Zambia

Lees onze Zambia reissuggesties

ZambiaVraag gratis advies op maat aan

Safari samenvatting

 • Dag 1, Lilongwe, Mafumu Lodge
 • Dag 2, Lundazi, free camping
 • Dag 3 - 4, North Luangwa National Park, Buffalo Camp
 • Dag 5, Kapishya hotsprings bij Shiwae, campsite
 • Dag 6 - 7, Bangweulu Wetlands, campsite
 • Dag 8 - 9, Kasanka National Park, campsite
 • Dag 10, Mutinondo Wilderness Area, campsite
 • Dag 11 - 12, South Luangwa National Park, Thornicroft campsite
 • Dag 13, Lilongwe

Uitgebreid safariprogramma

Dag 1
Aankomst in Lilongwe

U arriveert in de hoofdstad van Malawi, Lilongwe. U overnacht in een comfortabele lodge dichtbij het centrum van de stad.

Accommodatie: Mafumu Lodge, logies en ontbijt

Dag 2
Lundazi

Na het ontbijt vertrekt u in noordelijke richting naar de grensovergang met Zambia. In de buurt van het stadje Lundazi in Zambia wordt het eerste kamp opgeslagen.

Accommodatie: free camping, volpension

Lundazi Castle in Zambia

Dag 3 - 4
North Luangwa

Uw safari brengt u in het nauwelijks bezochte North Luangwa National Park. Het park staat bekend als één van de meest ongerepte natuurgebieden van Afrika. U heeft de uitgelezen gelegenheid om Afrika te ervaren zoals het ooit moet zijn geweest, het "echte Afrika". U verkent het uitgestrekte nationale park vooral te voet, samen met een gids en een ranger.

Accommodatie: Buffalo Camp Chalet, volpension

Nijlpaarden in Luangwa rivier North Luangwa National Park Zambia

Dag 5
Kapishya Hotsprings

Na de laatste game viewing activiteiten in North Luangwa National Park verlaat u het park aan de noordzijde en rijdt over de Great North Road naar de Kapishya Hotsprings. Na aankomst heeft u de gelegenheid te genieten van het weldadig warme water in de warmwaterbron.

Accommodatie: campsite, volpension

Kapishya Hotsprings Zambia

Dag 6 - 7
Bangweulu Wetlands

U verblijft in één van de meest afgelegen gebieden van Zambia, de Bangweulu Wetlands. Door kenners ook wel de Okavango Delta van Zambia genoemd. U gaat op zoek naar de zeldzame Shoebill Stork, die zich doorgaans verscholen houdt tussen het riet. Verder leeft een grote verscheidenheid buffels, olifanten en antilopen, onder andere de grootste populatie Black Lechwes van Afrika. Door het permanente water is het gebeid een eldorado voor vele volgels.

Accommodatie: Shoebill Campsite, volpension

Wolken boven Bangweulu Wetlands Zambia

Dag 8 - 9
Kasanka National Park

U rijdt van uit Mutinondo in een paar uur naar het eerste nationale park in Zambia onder particulier management, Kasanka National Park. U verkent het park vanuit de auto. u kunt ook uitstekend wandel safari's maken, omdat het gras niet al te hoog wordt door de aanwezigheid van onder andere olifanten en buffels. Vanuit de Fibwe hide heeft u grote kans de Sitatunga antilope te spotten. In november is het park decor van de grootste trek van zoogdieren op aarde. Miljoenen vleermuizen komen dan naar het park.

Accommodatie: Kasanka Campsite, volpension

Bushbaby in Kasanka National Park Zambia

Dag 10
Mutinondo Wilderness

U rijdt dwars door South Luangwa National Park naar de noordelijke toegangspoort van het park. De kans is klein dat u op deze zeer avontuurlijke route andere auto's tegenkomt. Niet veel andere mensen vóór u hebben deze route ooit gereden. Onderweg steekt u enkele rivieren over. Afhankelijk van de omstandigheden is de eindbestemming vandaag de Mutinondo Wilderness Area, waar u overnacht op een campsite op de rand van de vallei met prachtig uitzicht. Enige flexibiliteit is ingebouwd in het programma. 

Accommodatie: Mutinondo Wilderness campsite, volpension

Mutinondo Wilderness Area Zambia

Dag 11 - 12 
South Luangwa

U verblijft 2 nachten bij het nationale park dat door kenners het mooiste nationale park van Afrika wordt genoemd, South Luangwa National Park. U maakt per dag een ochtend en een avond game drive door "Leopard Valley", zoals het park ook wel wordt genoemd. 

Accommodatie: Thornicroft Camp, volpension

Luipaard in South Luangwa National Park 

Dag 13
Lilongwe 

Aan al het goede komt helaas een einde, zo ook aan uw avontuur door de meest ongerepte gebieden van Zambia en misschien zelfs van Afrika. U wordt afgezet op het vliegveld van Lilongwe voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis of uw aansluitende bestemming.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Prijsindicatie

Neem contact met ons op voor een offerte voor deze bijzondere groepsreis in Wild Zambia.

Prijsindicatie op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Alle accommodatie op basis van twin/double sharing
 • Alle maaltijden zoals beschreven
 • Alle verplaatsingen zoals beschreven
 • Alle entreegelden voor de parken
 • Engelstalige gids/chauffeur
 • Speciaal safarivoertuig, inclusief kampeeruitrusting en brandstof

Exclusief:

 • Fooien
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, parkfees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.

Lees onze Zambia reissuggesties

ZambiaVraag gratis advies op maat aan

U reist tijdens deze safari reis op maat naar de hoogtepunten van Zambia, de wereldberoemde Victoria watervallen, Lower Zambezi National Park en South Luangwa National Park .U geniet van de ongerepte schoonheid en grote verscheidenheid aan wilde dieren en de adembenemende watervallen. Neem contact met ons op voor een safariontwerp op maat naar de hoogtepunten van Zambia.

Luipaard in South Luangwa National Park Zambia

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Reiservaringen

Botswana

Deze reis was voor ons een onvergetelijke ervaring, met prachtige landschappen, veel dieren en zeer vriendelijke mensen! Wij kunnen dit alleen maar aanraden, zo een avontuur moet je eens meegemaakt hebben! En Mambulu! Safaris heeft de ervaring alleen nog maar beter gemaakt!
Groeten,
Eline, Tom, Laura en Bob

Lees meer...