Zimbabwe selfdrive safari

Tijdens deze Zimbabwe selfdrive safari zit u zelf achter het stuur van uw stoere 4WD. Na een verblijf in Victoria Falls en een bezoek aan de Victoria watervallen rijdt u een mooie afwisselende route door Zimbabwe naar Harare, onder andere via Hwange National Park, Matobo National Park, Great Zimbabwe, Gonarezhou National Park en de Eastern Highlands. Neem contact met ons op voor uw eigen maatwerk Zimbabwe selfdrive safari.

vraag gratis offerte op maat aan

Safariprogramma

Dag 1, Victoria Falls, Amadeus Garden Lodge

Vandaag arriveert u op het vliegveld van Victoria Falls in Zimbabwe en wordt op u opgewacht door uw chauffeur die u naar uw accommodatie brengt. Victoria Falls is uitgegroeid tot de belangrijkste ‘Adventure Resort’ van Afrika met een veelheid van activiteiten voor elke reiziger. Enkele van de meest populaire activiteiten, naast een bezoek aan de watervallen, zijn een helikoptervlucht over de Victoria watervallen, begeleide wandelsafari’s, game drives, bungee jumpen en raften op de Zambezi rivier.

Dag 2 - 3, Hwange National Park, Ivory Lodge

Vandaag begint uw self drive avontuur. In de ochtend neemt u de 4×4 huurauto in ontvangst. Na de overdracht, briefing en eventuele inkopen gaat u op weg naar Hwange National Park waar u de komende 3 nachten verblijft in de Ivory Lodge. Vanuit de lodge maakt u zelfstandig game drives door het nationale park. U kunt ook met de gidsen van de lodge game drives maken. Een mooie combinatie is ’s morgens zelfstandig op pad gaan en in de middag/avond met de gidsen van de lodge. De gidsen mogen namelijk tot na zonsondergang in het park blijven. Zodoende verlengt u uw safaridag.

Dag 4 -5, Matobo National Park, Big Cave Camp

Na het ontbijt op dag 4 verlaat u Hwange National Park en rijdt u naar Matobo National Park. Onderweg passeert u onder andere Bulawayo, waar een bezoek aan het Natural History Museum zeker de moeite waard is. Dit museum geeft interessant inzicht op de historie van Zimbabwe en de rol van Cecil Rhodes en een mooi overzicht van het wildlife in Zimbabwe.

In Matobo National park bezoekt u het graf van Cecil Rhodes. Dit graf is uitgehouwen uit granieten rotsen en is een zeer bijzondere plek om te bezoeken. De rotstekeningen zijn ook interessant om te bezoeken. Tijdens game drives gaat u op zoek naar neushoorns.

Dag 6, Great Zimbabwe, Norma Jean's lakeview resort Camp

Vandaag verlaat u Matobo National Park en rijdt u richting Lake Mutirikwi. U overnacht in Norma Jeane’s Lakeview resort, dichtbij de ruïnes van Great Zimbabwe. De indrukwekkende ruïnes getuigen op een unieke manier van de Bantoebeschaving van de Shona zoals die was tussen de 11de en 15de eeuw.

De ruïnes van Great Zimbabwe vormen de grootste verzameling ruïnes in Afrika ten zuiden van Sahara. Tussen de 11de en 15de eeuw werd Great Zimbabwe bewoond door voornamelijk Bantoe veeboeren. De granieten structuren en muren lijken niet te hebben gediend ter verdediging. De stad was een handelscentrum. In de ruïnes zijn voorwerpen gevonden uit China en de Arabische wereld. Waarschijnlijk werd veel ivoor en goud via de stad geëxporteerd. Uit Portugese rapporten uit de 17de eeuw blijkt dat Sofala, de dichtstbijzijnde haven bij Great Zimbabwe, de drukste haven was van alle Portugese havens aan de Indische Oceaan.

Dag 7 - 9, Gonarezhou National Park, Chilo Nhambo Safari Lodge

Op dag 7, na het ontbijt, rijdt naar Gonarezhou National Park, het op één na grootste nationale park van Zimbabwe. Uw accommodatie ligt op een heuvel met uitzicht op de Save river en het nationale park. Vanuit de lodge maakt u game drives en wandel safari’s. Een hoogtepunt van uw bezoek is de Tamhahata Pan schuilhut. Van hier uit kunt u mooie foto’s maken.

Gonarezhou National Park is één van de meest ruige en biologisch rijke parken van Zimbabwe. De naam van het park betekent de ‘plaats van veel olifanten’. Er leven dan ook enorme kuddes olifanten. In deze ongerepte wildernis voegen leeuwen, luipaarden, giraffes, zebra’s en zelfs de zeldzame koningsjachtluipaarden zich bij de olifantenkuddes aan het water. Gonarezhou National Park maakt deel uit van het enorme Great Limpopo Transfrontier Park. Dit enorme pan-Afrikaanse park omvat drie landen en heeft tot doel kwetsbare leefomgevingen te beschermen en oude migratieroutes te herstellen. Dit is geweldig voor het milieu en ideaal voor natuurspotters.

Dag 10, Eastern Highlands, Musangano Lodge

Vandaag verlaat u Gonarezhou National Park en rijdt u richting de Eastern Highlands waar u verblijft in de Musangano Lodge. Deze lodge organiseert bezoeken aan de lokale gemeenschappen onder hun programma ‘Nuturing Communities, Shaping Lives”. U kunt onder andere Hartzell Primary School bezoeken. U kunt dit vooraf met de lodge bespreken.

Dag 11 - 12, Harare, Amanzi Lodge

Vandaag rijdt u naar Harare waar u in de Amanzi Lodge verblijft. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u relaxen in de lodge of nog wat rondkijken in Harare.

Op de laatste dag rijdt u naar het internationale vliegveld van Harare waar u de huurauto inlevert en aansluit op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Neem contact met ons op voor de reissom van deze Zimbabwe selfdrive safari.

Reissom op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Accommodatie op basis van twin/double sharing
 • Maaltijden zoals beschreven
 • Verplaatsingen zoals beschreven
 • 4×4 huurauto, inclusief ongelimiteerde kilometers, super cover verzekering, pick up en drop off fees en tweede bestuurder
 • Bij Chilo Nhambo Safari Lodge alle activiteiten, inclusief full day naar Chilojo Cliffs

Exclusief:

 • Fooien
 • Brandstof voor de huurauto
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Alle entreegelden voor nationale parken
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, park fees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.