Safari op maat naar noord Zuid-Afrika

Individuele safari op maat noord Zuid-Afrika. Rij via de Panorama route naar het Kruger National Park. Vervolgens bezoekt u het Northern Tuli Game Reserve in Botswana en maakt u de ronde af langs het Waterberg National Park, het Welgevonden Game Reserve en het Pilanesberg National Park. Neem contact met ons op voor een offerte safari op maat noord Zuid-Afrika.

vraag gratis offerte op maat aan

Safariprogramma

Dag 1, Johannesburg, African Rock Hotel

Bij aankomst op Internationale vliegveld van Johannesburg wordt u opgewacht en verwelkomt door onze lokale partner. Hier neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt naar uw accommodatie voor de komende nacht. U verblijft hier in het African Rock Hotel, een luxe Boutique hotel op slechts 15 minuten rijden van het internationale vliegveld van Johannesburg

Dag 2 - 3, Hazyview, Perry’s Bridge Hollow

Na het ontbijt rijdt u naar het oosten richting Hazyview. Onderweg kunt u al een deel van de Panorama route rijden. Dit kunt u natuurlijk ook de volgende dag doen. Deze prachtige route loopt van Sabi langs het Blyde River Canyon Nature Reserve tot aan het einde van de Erasmuspass. Op verschillende plaatsen zijn interessante punten, zoals bij Pilgrim’s Rest, God’s Window en de Drie Rondavels. Andere bezienswaardigheden zijn de Bourke’s Luck Potholes en de Mac Mac watervallen. U verblijft de komende 2 nachten in het Perry’s Bridge Hollow, een Boutique Hotel in koloniale style mooi gelegen tussen Baobab-, Fig- en Acacia bomen in het hart van Perry’s Bridge Trading Post. Slechts enkele minuten van het Kruger National Park en dicht bij de Panorama Route.

Dag 4 - 5, Kruger National Park - zuid, Jock Safari Lodge

Vandaag verlaat u Hazyview en gaat u avontuur in het Kruger National Park beginnen. Na het ontbijt rijdt u naar de Numbi Gate en vervolgens door naar uw onderkomen voor de komende 2 nachten, de Jock Safari Lodge. Deze lodge ligt in de zuidwestelijke hoek van het Kruger National Park. De lodge ligt op het punt waar de Mitomeni en Biyamiti rivieren samen komen; een prachtige plek om wildlife te observeren. Naast het wildlife kunt u heerlijk ontspannen in de Relax Retreat met stoombad, sauna en hydrotherapie bad. U kunt hier verschillende activiteiten ondernemen, zoals; Game drives, wandel safari’s, bird watching . U kunt zelf aangeven welke activiteiten u gaat ondernemen. Dit stemt u af met het management van de lodge.

Dag 6 - 7, Kruger National Park - centraal, Imbali Safari Lodge

Na een heerlijk ontbijt rijdt u noordwaarts in de vorm van een game drive door het Kruger National Park naar de Imbali Safari Lodge, waar u de komende 2 nachten verblijft.

Het Kruger National Park is een van de grootste nationale parken ter wereld. De diversiteit, de hoeveelheid en de vele dieren zijn bijna ongeëvenaard en alle Afrikaanse iconische safari dieren – olifant, leeuw, luipaard, jachtluipaard, neushoorn, buffel, giraf, nijlpaard en zebra – leven hier, samen met 137 andere zoogdieren en meer dan 500 soorten vogels. Prachtige granieten kopjes (heuvels) liggen verspreidt in het veld in het zuiden, de Lebombo bergen stijgen op uit de savanne in het oosten en tropische bossen liggen in het verre noorden van het 19.485 m² grote park.

Dag 8 - 9, Kruger National Park - noord, RETURNAfica Pafuri Camp

Vandaag trekt u verder noordwaarts in de vorm van een game drive richting het RETURNAfrica Pafuri Camp. Het hoge noorden van het Kruger National Park is het vogelparadijs van Zuid-Afrika. Veel migrerende Afrikaanse vogels trekken niet verder naar het zuiden en overwinteren in deze omgeving. Het verre noorden is al vele jaren de winter voederplaats voor olifanten en er is een rijke verscheidenheid aan wild. Vooral tussen de Luvuvhu en Limpopo rivier. Het RETURNAfrica Pafuri Camp ligt in de Makuleke Concessie in het noordelijke deel van het  Kruger National Park. Dit comfortabele kamp heeft 19 luxe tenten met een prachtig uitzicht over de Luvuvhu rivier. Verder is er een gemeenschappelijke ruimte met een zwembad. U kunt deelnemen aan diverse activiteiten, waaronder begeleide wandel safari’s en game drives.

Dag 10 - 12, Northern Tuli Game Reserve, Tuli Safari Lodge

Vandaag verlaat u het Kruger National Park via de Pafuri gate en rijdt u richting de grens met Botswana naar het Northern Tuli Game Reserve.Het Northern Tuli Game Reserve is een verborgen juweeltje in de oostelijke hoek van Botswana. Dit is een unieke, tijdloze hoek van Afrika met spectaculair wildlife, adembenemende landschappen en een fascinerende geschiedenis. U overnacht in de Tuli Safari Lodge. U kunt hier onder andere game drives en wandel safari´s maken, dieren spotten vanuit een hide en avond game drives maken.

Dag 13 - 14, Waterberg, Legend Golf Camp & Safari Resort

Vandaag vervolgd u uw reis naar de legend Golf & Safari Resort net buiten het Entabeni Safari Conservancy. Hier kunt u zich van uw sportieve kant laten zien.Het Legend Golf & Safari Resort, ook bekend als het “Home of the Extreme 19th”, is één van de meest bekende resorts van de wereld. Deze unieke recreatiebestemming verwelkomt alle reizigers, of het nu gaat om een vakantie, zakenreis, golf of safari ervaring, Legend is geschikt voor elke behoefte.

Dag 15 - 17, Welgevonden Game Reserve, Tshwene Lodge

Na het ontbijt reist u verder naar het Welgevonden Game Reserve waar u in de Tshwene Lodge zult verblijven. Het Welgevonden Game Reserve is een 38.200 ha groot wildreservaat in het Waterberg District, van de Limpopo Provincie in Zuid-Afrika. Het maakt deel uit van het Waterberg Biosphere Reserve en bestaat uit bergachtig terrein met diepe valleien en kloven, terwijl vlakke plateaus de meeste heuvels karakteriseren. De hoogte varieert van 1.080 m in het noorden tot ± 1.800 m in het zuidelijke deel van het reservaat. Welgevonden is de thuisbasis van meer dan 50 verschillende zoogdieren, waaronder de Big Five.U verblijft in de Tshwene Lodge. De Lodge wordt omringd door prachtige rotswouden en is een afgelegen oase in het ruige dal van de Taaibos rivier.

Dag 18 - 20, Pilanesberg National Park, Black Rhino Game Lodge

Vandaag rijdt u verder naar het Pilanesberg National Park. Het park ligt in een overgangszone tussen de droge Kalahari en de natte Lowveld vegetatie. Deze rijke overgangszone trekt een ongelooflijke verscheidenheid aan wilde dieren, flora en fauna, die niet vaak naast elkaar worden gevonden. Vrijwel alle diersoorten die leven in Zuid-Afrika zijn hier te vinden, waaronder de Big 5, Afrikaanse wilde hond, roan, tsessebe, sable antilope en meer dan 360 soorten vogels. Het Nationaal Park Pilanesberg ligt in de krater van een oude vulkaan, die 1,2 miljard jaar geleden is gevormd door de overstroming van magma. Het landschap en de rotsformaties die we vandaag nog zien, herinneren hieraan.

Dag 21 - 22, Johannesberg, African Rock Hotel

In de loop van de dag keert u terug naar Johannesburg waar u de laatste nacht doorbrengt in het African Rock Hotel.

Op dag 22 rijdt u naar het vliegveld van Johannesburg waar u uw huurauto weer inlevert en aansluit op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Neem contact met ons op voor de reissom van deze safari op maat noord Zuid-Afrika.

Reissom op basis van de Algemene voorwaarden van Mambulu! Safaris.

Inclusief:

 • Accommodatie op basis van twin/double sharing
 • Maaltijden zoals beschreven
 • Verplaatsingen op basis van “seat in”
 • Entreegelden voor de parken
 • Binnenlandse vluchten
 • 22 dagen huurauto

Exclusief:

 • Fooien
 • Brandstof voor de huurauto, GPS en satelliet telefoon
 • Drankjes in de bar van de accommodatie en onderweg
 • Maaltijden die niet zijn opgenomen in de beschrijving
 • Optionele activiteiten, upgrades en uitbreidingen
 • Intercontinentale vluchten, visa en luchthavenbelasting
 • Medische-, reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele vaccinaties
 • Uitgaven van persoonlijke aard die niet genoemd zijn in de reisbeschrijving

* Bij verhoogde brandstofkosten, verhoogde vluchttarieven, park fees of andere toeslagen die van overheidswege worden opgelegd behouden wij ons het recht voor de prijs van uw safari aan te passen, ook nadat de factuur reeds is voldaan.