Kasungu National Park

Kasungu National Park ligt in het westen van het centrale gedeelte van Malawi, grenzend aan Zambia. Kasungu National Park is 2100 km² groot met natuurlijke bossen en stuiken en af en toe een open vlakte. Er lopen verschillende rivieren door het park, waaronder de Dwangwa rivier en de Lingadzi rivier. Neem contact met ons op voor een safari ontwerp op maat naar Kasungu National Park.

Kasungu National Park – wildlife

Het aantal soorten dieren in Kasungu National Park is sterk verminderd door stroperij, maar er is nog steeds wildlife te zien. Over het algemeen kunt u hier olifanten en antilopen zien, evenals kleine kuddes buffels en zebra’s. Verder nog enkele roofdieren zoals het luipaard, hyena, servals en jackals. Er leven een belangrijk aantal nijlpaarden in het Lifupa meer en, net zoals in andere delen van Malawi, is het park een paradijs voor vogelliefhebbers.

Kasungu National Park – prehistorische sites

Kasunga Natianal Park beschikt over verschillende prehistorische sites, waaronder een ijzer-smelt oven, rots schilderingen en overblijfselen van versteende dorpen. Een van de mooiste uitzichten in Kasungu National Park is vanaf Black Rock, een heuvel die u kunt beklimmen. Eenmaal boven strekt het hele park zich eindeloos voor u uit, met heuvel na heuvel na heuvel, tot zo ver het oog kan reiken.

In het Kasungu National Park kunt u onder andere de volgende activiteiten ondernemen:

  • Bird watching
  • Cultural visits
  • Safari’s
Malawi reissuggesties Vraag gratis offerte op maat aan