Home / Bestemmingen / Zambia

Het ‘echte’ Afrika

Door de puurheid van het land wordt Zambia ook wel het ‘echte Afrika’ genoemd. Daardoor is het land populair bij bezoekers met eerdere safari ervaringen en ook een geweldige kennismaking voor eerstejaars safari gangers.

Zambia is een prachtig ongerept land in zuidelijk Afrika. Het land is een nog relatief onbekende safari bestemming. Toch is dit hét land voor liefhebbers van ongerepte natuur zonder massatoerisme. De veelal kleine intieme safari lodges liggen in de mooiste en afgelegen natuurparken. In South Luangwa National Park, Kafue National Park en Lower Zambezi National Park. Daarnaast hebben de Victoria watervallen een bijna magische aantrekkingskracht op reizigers. De watervallen zijn dan ook onderdeel van bijna iedere safari in Zambia die wij ontwerpen.

Hyena's op Liuwa Plains Zambia
Hyena's op Liuwa Plains Zambia
Kano safari op Zambezi rivier Zambia
Kano safari op Zambezi rivier Zambia

Ongerepte natuurgebieden

Het land heeft naast bovenstaande nationale parken een keur aan ongerepte natuurgebieden. Bijvoorbeeld Liuwa Plains National Park, Bangweulu Wetlands, Mutinondo Wilderness Area en Kasanka National Park. In deze enorme natuurparken vindt u nog volop onaangetaste wildernis. Vanuit kleinschalige authentieke Bushcamps of lodges maakt u boot safari’s, wandel safari’s en game drives in veilige open safarivoertuigen.

Bakermat van de wandel safari

Een absolute aanrader is een wandelsafari in South Luangwa National Park. Hierbij wandelt u samen met een gids en gewapende ranger van Bushcamp naar Bushcamp. Ontmoetingen, op veilige afstand, met wilde dieren als olifanten en leeuwen zijn niet uitgesloten. De gidsen in Zambia staan bekend om hun kennis en ervaring, een voorwaarde voor een veilige en leerzame ervaring.

Victoria watervallen

Naast de uitgestrekte natuurparken behoren ook de Victoria watervallen tot de hoogtepunten van een safari in Zambia. De watervallen zijn 1 van de 7 natuurlijke wereldwonderen en hebben een bijna magische aantrekkingskracht op reizigers. Over een breedte van 1.700 meter stort het water van de machtige Zambezi rivier zich ruim 100 meter omlaag. Daarna vervolgt de rivier zijn weg door een imposante kloof richting Indische Oceaan. Het gebied rondom de watervallen biedt tal van activiteiten. Wat te denken van rafting op de Zambezi rivier, rondvluchten boven de watervallen, kano tochten, bungeejumping en abseilen.

Ongerepte wildernis en gastvrije cultuur

Zambia is een land voor liefhebbers van ongereptheid en kent nog nauwelijks massatoerisme. Naast de fantastische landschappen en dierenrijkdom in de uitgestrekte natuurparken treft u hier ook een fascinerende cultuur. De gastvrijheid en vriendelijkheid van de bevolking maken uw safari in Zambia compleet.

Hieronder leest u wat onze gasten vinden van hun safari in Zambia. Bovendien treft u een aantal safari voorbeelden als startpunt van safari.

Reviews safari in Zambia

Familie Doornweerd, Bussum

Zambia Onvergetelijke en prachtige safari in Zambia. Het was een feestje om ons door Rob te laten informeren, adviseren en deze reis door hem te laten organiseren.

bekijk safari
Ada, Cees, Sylvia en Wieger, Pijnacker/Alkmaar

Zambia. Na de goede ervaring van onze Tanzania fly-in safari van vorig jaar, hadden wij nu het plan naar Zambia te gaan. We namen weer contact op met Rob en...

bekijk safari
Honeymoon Zambia Valentina and Lukas, Wenen (Oostenrijk)

Zambia. Mambulu! Safaris and Rob created the perfect honeymoon in Zambia for us. It was the ideal mixture of adventure, animals, and days in remote nature where it was just...

bekijk safari
lees meer reviews

Zambia safari voorbeelden

Zambia wildlife safari | 11 dagen

Maak tijdens onze Zambia wildlife safari kennis met het echte Afrika! Vooraanstaande gepassioneerde gidsen nemen u deze dagen mee in de Bush van Zambia. Op indringende wijze maakt u kennis...

bekijk safari
Wildlife fotosafari Zambia – special | 8 dagen

Deze wildlife fotosafari Zambia vindt plaats in het afwisselende South Luangwa National Park in Zambia, volgens kenners het mooiste natuurpark van Afrika met de grootste concentratie wildlife en vogels wereldwijd....

bekijk safari
Afrika met kids – Zambia highlights | 10 dagen

Tijdens deze 7-daagse exclusieve maatwerk fly-in familie safari in Zambia vliegt u naar de Victoria Watervallen, Lower Zambezi National Park en South Lungwa National Park in Zambia. U begint uw...

bekijk safari
bekijk meer Zambia safari's

Vraag gratis offerte op maat aan

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
DD dash MM dash JJJJ
Interesse*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Mambulu! Safaris With A Difference

Uw safari, zorgeloos en 100% persoonlijk, naar de mooiste plekken in oost en zuidelijk Afrika.

Dát is waar Mambulu! Safaris With A Difference al sinds 2010 voor staat.

Contactgegevens

Eikenlaan 5
2121 TK Bennebroek
Nederland

+31 (0)23 574 83 51
[email protected]