Home / Reissuggesties / Safari Zambia / Zambia wildlife safari | 11 dagen

Maak tijdens onze Zambia wildlife safari kennis met het echte Afrika! Vooraanstaande gepassioneerde gidsen nemen u deze dagen mee in de Bush van Zambia. Op indringende wijze maakt u kennis met de fragiele eco-systemen van met Kafue National Park, de Busanga Plains en Lower Zambezi National Park. U maakt game drives, wandel safari’s, kano safari’s en boot cruises. Het tempo van deze safari ligt dusdanig dat u voldoende tijd heeft om het overweldigende natuurschoon in u op te nemen.

Neem contact met ons op voor uw Zambia wildlife safari.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Luipaard in Kafue National Park Zambia
Luipaard in Kafue National Park Zambia
Cheetah op Busanga Plains Zambia
Cheetah op Busanga Plains Zambia
Leeuw op Busanga Plains Zambia
Leeuw op Busanga Plains Zambia
Olifant in Lower Zambezi National Park Zambia
Olifant in Lower Zambezi National Park Zambia

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Zambia wildlife safari

  • Wildlife safari in het echte Afrika met gepassioneerde gidsen
  • Boot safari’s op Kafue rivier
  • Game drives en wandel safari’s op Busanga Plains
  • Binnenlandse vluchten naar en van Lower Zambezi National Park
  • Unieke accommodatie op oever Zambezi rivier
  • Indrukwekkende game drives en wandel safari’s in Lower Zambezi National Park
  • Sundowner boot cruise op Zambezi rivier
  • Kano safari op Zambezi rivier
Zambia wildlife safari - 11 dagen
Zambia wildlife safari - 11 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1-3, Kafue National Park, Musekese Camp

Bij aankomst op het internationale vliegveld van Lusaka wordt u in de aankomsthal opgewacht door onze vertegenwoordiger die u begeleid bij het ophalen van uw bagage en de immigratie- en douaneprocedures. Daarna wordt u voorgesteld aan uw chauffeur die u naar Musekese Camp bij Kafue National Park brengt. Deze transfer duurt ongeveer 5 uur.

Musekese Camp ligt dichtbij de Kafue rivier in het centrale deel van Kafue National Park. Na aankomst in het kamp wordt u begroet door de eigenaren, Tyrone McKeith en Phil Jeffery, die briefen over de komende safari dagen. U voelt direct de passie van Tyrone en Phil voor het Kafue National Park.

Musekese Camp straalt uit waar het bij traditionele Zambiaanse safari’s om draait, in de echte Bush spotten naar wildlife. De activiteiten zijn onderverdeeld in wandel safari’s, boot safari’s en game drives. Tegenover het kamp is een schuilhut, met schitterend uitzicht over een moerasgebied, die geweldige mogelijkheden biedt voor gasten die van fotografie houden.

Musekese Camp Kafue National Park Zambia
Musekese Camp Kafue National Park Zambia

Op dag 4 van uw Zambia wildlife safari wordt u verder naar het noorden van Kafue National Park gebracht. U volgende accommodatie ligt op de Busanga Plains.

De rit in de vorm van een game drive en-route van Musekese Camp naar Busanga Bush Camp duurt ongeveer 4 uur, afhankelijk van wat u onderweg tegenkomt. Gelegen in het hart van de Busanga Plains, op een palmeiland in het noordelijke deel van de Plains, ligt dit mooie Bushcamp. Het kamp werd hier oorspronkelijk gevestigd in de jaren 90 en is sindsdien relatief weinig veranderd. Er zijn 4 standaard tenten met hoge daken, elk met een onbedorven uitzicht op de vlaktes rondom het kamp.

Wildlife is ruimschoots aanwezig op de Busanga Plains. Het is een van de weinige plaatsen in Zambia waar cheetah’s kunt spotten. In de buurt van het Bushcamp worden regelmatig leeuwen gezien.

Leeuwin voor Busanga Bush Camp Zambia
Leeuwin voor Busanga Bush Camp Zambia

Na de ochtend game drive op de Busanga Plains en het ontbijt wordt u naar de Busanga airstrip gebracht voor de binnenlandse chartervlucht naar Lusaka te halen. Deze vlucht duurt iets meer dan 1 uur. Bij aankomst in Lusaka wordt opgewacht door onze vertegenwoordiger die u helpt bij het inchecken voor de binnenlandse vlucht naar de Jeki airstrip in Lower Zambezi National Park.

Bij aankomst op de Jeki airstrip, wordt u opgewacht door een chauffeur van Tusk & Mane die u naar het Bushcamp brengt. Het is nu tijd om terug te gaan naar de basis en een echte traditionele Zambiaanse Bush safari te ervaren.

Het Bushcamp ligt verscholen tussen de Winterthorn bomen direct aan de Zambezi rivier. Het kamp bestaat uit 4 tenten die zijn ontworpen om het meeste uit uw bezoek aan de Lower Zambezi te halen Het zijn eenvoudige gaastenten met canvas neerklapbare zijkanten. Er is een en-suite badkamer met bucket shower en normaal toilet.

Deze dagen gaat u op pad in Lower Zambezi National Park met de beste gidsen van Zambia. U maakt indrukwekkende wandel safari’s, game drives en boot safari’s. Een absolute aanrader is een kan safari door de zijkanalen van de Zambezi rivier. Tussen alle activiteiten door ontspant u in de ambiance van het Bushcamp.

Na een ongelooflijke tijd in de Lower Zambezi National Park, neemt u op dag 11 van de gidsen van Tusk & Mane. In de vorm van een game drive en-route wordt u naar de Jeki airstrip gebracht. Na aankomst op de airstrip neemt u afscheid van uw chauffeur en vertrekt u met de binnenlandse vlucht naar Lusaka. In Lusaka wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger die u assisteert met het inchecken voor uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Neem contact met ons op voor meer informatie over deze Zambia wildlife safari en de reissom.

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan