Home / Bestemmingen / Tanzania

Grote migratie van gnoes en zebra’s

Tanzania is het land van de op één na grootste migratie van zoogdieren ter wereld. Jaarlijks trekken ruim 1 miljoen gnoes en zebra’s over de savannes van het Serengeti National Park op zoek naar vers gras. Tanzania is het grootste land van oost Afrika. Ruim 25% van het landoppervlak van Tanzania valt onder een of andere vorm van natuurbescherming. En dat heeft succes: het land huisvest zo’n 20% van de totale Afrikaanse groot wild populatie en meer dan 1.100 vogelsoorten. Kortom, prima omstandigheden voor een geslaagde safari in Tanzania.

Tanzania is één van de meest tot de verbeelding sprekende safari landen in Afrika. Dit komt onder andere door de vele natuurdocumentaires die werden opgenomen in het Serengeti National Park. Tanzania biedt alles wat u zoekt tijdens een safari: grote kuddes wilde dieren, uitgestrekte savannes, ongerepte natuurparken, kleurrijke krijgers en parelwitte stranden. Kortom, in Tanzania maakt u de safari uit uw dromen. En dat op maar 8 uur vliegen van Amsterdam.

Luipaard in Ruaha National Park Tanzania
Luipaard in Ruaha National Park Tanzania
Relaxen op Zanzibar Tanzania
Relaxen op Zanzibar Tanzania

Dieren spotten in ongerepte natuur

Tijdens een safari in het noorden Tanzania laten Bush en Beach zich uitstekend combineren. Maak spectaculaire safaritochten door wereldberoemde natuurparken als het Serengeti National Park en de Ngorongoro Crater. Spot boomklimmende leeuwen in Tarangire National Park en flamingo’s in Lake Manyara National Park. Maak kennis met de bijzondere cultuur van de Maasai en sluit af op de idyllische stranden van Zanzibar, Pemba of Pangani.

In het zuiden van land liggen minder bekende natuurparken klaar om door u te worden ontdekt. Selous Game Reserve, Ruaha National Park, Katavi National Park, Mahale National Park en Lake Tanganyika zijn verborgen schatten. Doordat deze parken verder van elkaar liggen is de inspanning om er te komen iets groter. U wordt beloont met grotendeels ongerepte natuurparken met veel wilde dieren en weinig toeristen. Ook een safari in zuid Tanzania is prima af te sluiten op de stranden van Zanzibar, Pemba of Pangani.

Tropische stranden

Maak tijdens uw Tanzania safari kennis met onder andere de jaarlijkse migratie van miljoenen gnoes en zebra’s, het grootste meer van Afrika, het Victoriameer, Afrika’s hoogste berg, Mount Kilimanjaro en de tropische stranden van Zanzibar, Pemba of Pangani.

U denkt wellicht dat er door de veelzijdigheid van het land het zo druk is dat u nergens meer ongestoord kunt genieten van al het natuurschoon. Niets is minder waar. In het noorden zijn weliswaar plaatsen die in het hoogseizoen druk kunnen zijn. De uitgestrektheid van het land zorgt ervoor dat u zicht, zelfs dan, alleen op de wereld voelt. De rest van het land is het hele jaar door een oase van rust.

Hieronder leest u wat onze gasten vinden van hun safari in Tanzania. Bovendien treft u een aantal safari voorbeelden als startpunt van uw safari.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan