Home / Bestemmingen / Tanzania

Grote migratie van gnoes en zebra’s

Tanzania is het land van de op één na grootste migratie van zoogdieren ter wereld. Jaarlijks trekken ruim 1 miljoen gnoes en zebra’s over de savannes van het Serengeti National Park op zoek naar vers gras. Tanzania is het grootste land van oost Afrika. Ruim 25% van het landoppervlak van Tanzania valt onder een of andere vorm van natuurbescherming. En dat heeft succes: het land huisvest zo’n 20% van de totale Afrikaanse groot wild populatie en meer dan 1.100 vogelsoorten. Kortom, prima omstandigheden voor een geslaagde safari in Tanzania.

Tanzania is één van de meest tot de verbeelding sprekende safari landen in Afrika. Dit komt onder andere door de vele natuurdocumentaires die werden opgenomen in het Serengeti National Park. Tanzania biedt alles wat u zoekt tijdens een safari: grote kuddes wilde dieren, uitgestrekte savannes, ongerepte natuurparken, kleurrijke krijgers en parelwitte stranden. Kortom, in Tanzania maakt u de safari uit uw dromen. En dat op maar 8 uur vliegen van Amsterdam.

Luipaard in Ruaha National Park Tanzania
Luipaard in Ruaha National Park Tanzania
Relaxen op Zanzibar Tanzania
Relaxen op Zanzibar Tanzania

Dieren spotten in ongerepte natuur

Tijdens een safari in het noorden Tanzania laten Bush en Beach zich uitstekend combineren. Maak spectaculaire safaritochten door wereldberoemde natuurparken als het Serengeti National Park en de Ngorongoro Crater. Spot boomklimmende leeuwen in Tarangire National Park en flamingo’s in Lake Manyara National Park. Maak kennis met de bijzondere cultuur van de Maasai en sluit af op de idyllische stranden van Zanzibar, Pemba of Pangani.

In het zuiden van land liggen minder bekende natuurparken klaar om door u te worden ontdekt. Selous Game Reserve, Ruaha National Park, Katavi National Park, Mahale National Park en Lake Tanganyika zijn verborgen schatten. Doordat deze parken verder van elkaar liggen is de inspanning om er te komen iets groter. U wordt beloont met grotendeels ongerepte natuurparken met veel wilde dieren en weinig toeristen. Ook een safari in zuid Tanzania is prima af te sluiten op de stranden van Zanzibar, Pemba of Pangani.

Tropische stranden

Maak tijdens uw Tanzania safari kennis met onder andere de jaarlijkse migratie van miljoenen gnoes en zebra’s, het grootste meer van Afrika, het Victoriameer, Afrika’s hoogste berg, Mount Kilimanjaro en de tropische stranden van Zanzibar, Pemba of Pangani.

U denkt wellicht dat er door de veelzijdigheid van het land het zo druk is dat u nergens meer ongestoord kunt genieten van al het natuurschoon. Niets is minder waar. In het noorden zijn weliswaar plaatsen die in het hoogseizoen druk kunnen zijn. De uitgestrektheid van het land zorgt ervoor dat u zicht, zelfs dan, alleen op de wereld voelt. De rest van het land is het hele jaar door een oase van rust.

Hieronder leest u wat onze gasten vinden van hun safari in Tanzania. Bovendien treft u een aantal safari voorbeelden als startpunt van uw safari.

Reviews safari in Tanzania

Liesbeth en Johan, Woubrugge

Zuid Tanzania. Ter voorbereiding van onze safari in zuid Tanzania hebben we een leuk gesprek gevoerd met Rob van Mambulu! Safari’s over hetgeen wij wilden, zowel bij hem thuis als bij ons. Problemen met onze visums gehad, maar hij heeft ons daarmee geweldig geholpen. Dit bedrijf geeft service met een grote S.

bekijk safari
Kristin en Toni, Mechelen (Belgie)

Tanzania en Burundi. Na een heerlijke reis naar Botswana – ook met Mambulu! Safaris – is dit jaar onze keuze gevallen op het zuiden van Tanzania, met enkele dagen Bujumbura. Als je geen zin hebt om het allemaal zelf uit te zoeken en je wil zorgeloos en zonder stress Afrika ontdekken, dan is Rob…

bekijk safari
Christa en Cor, Oudorp

Tanzania. Wij wilden graag naar de verschillende parken in het noorden van Tanzania. Daarbij wilden we in ieder geval 3 nachten in de Serengeti verblijven om mogelijk iets van de migratie te kunnen zien. Na een goed voorstel van Rob zijn we na enig uitstel door Corona dit jaar op reis geweest.

bekijk safari
lees meer reviews

Tanzania safari voorbeelden

Klassieke reis Tanzania | 8 dagen

👍Onze klassieke reis Tanzania brengt u naar de hoogtepunten van noord Tanzania. De safari start in Arusha, aan de voet van de Kilimanjaro. Samen met een privé gids/chauffeur bezoekt u Tarangire National Park, Lake Manyara National Park, Serengeti National Park en de Ngorongoro Crater. Onderweg maakt u ook kennis met de bijzondere Maasai cultuur in…

bekijk safari
Kilimanjaro Zanzibar | 14 dagen

Beklim Mt Kilimanjaro en relax op het strand van Zanzibar. Dat zijn de unieke onderdelen van deze privé Summit to Beach safari in Tanzania. Onder begeleiding van professionele berggidsen en dragers voor uw bagage beklimt u via de Machame Route Mt Kilimanjaro. U bereidt zich voor op de beklimming in een comfortabele lodge aan de…

bekijk safari
Best of both worlds – Safari Serengeti & Selous | 9 dagen

Tijdens deze Best of both worlds – Safari Serengeti & Selous in noord en zuid Tanzania geniet u van de oversteek van de Grote Migratie over de Mara rivier in het noorden van het Serengeti National Park en het uitbundige wildlife in en om de Rufiji rivier in het Selous Game Reserve. U vliegt met…

bekijk safari
bekijk meer Tanzania safari's

Vraag gratis offerte op maat aan

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
DD dash MM dash JJJJ
Interesse*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Mambulu! Safaris With A Difference

Uw safari, zorgeloos en 100% persoonlijk, naar de mooiste plekken in oost en zuidelijk Afrika.

Dát is waar Mambulu! Safaris With A Difference al sinds 2010 voor staat.

Contactgegevens

Eikenlaan 5
2121 TK Bennebroek
Nederland

+31 (0)23 574 83 51
[email protected]