Home / Reissuggesties / Safari Tanzania / Best of both worlds – Safari Serengeti & Selous | 9 dagen

Geniet gedurende deze Best of both worlds – Safari Serengeti & Selous in noord en zuid Tanzania van de oversteek van de Grote Migratie over de Mara rivier in het noorden van het Serengeti National Park. En het uitbundige wildlife in en om de Rufiji rivier in het Selous Game Reserve. U vliegt met kleine vliegtuigjes naar de locaties en verblijft in exclusieve privé accommodaties. Deze reis staat garant voor een blijvende herinnering die u niet snel vergeet.

Neem contact met ons op voor een safariontwerp op maat voor deze ‘Best of both worlds – Safari Serengeti & Selous.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Uitzicht Mkombe's House Lamai Tanzania
Uitzicht Mkombe's House Lamai Tanzania
Leeuwenfamilie Selous Game Reserve Tanzania
Leeuwenfamilie Selous Game Reserve Tanzania
Mkombe's House Lamai Serengeti Tanzania
Mkombe's House Lamai Serengeti Tanzania

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Best of both worlds – Safari Serengeti & Selous

  • Game drives in wildrijke Lamai Wedge van Serengeti
  • Game drives en wandel safari’s in Selous
  • Boot safari op Rufiji rivier in Selous
  • Verplaatsingen met kleine vliegtuigjes
  • Accommodaties ingericht voor families

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Arusha, Arusha Coffee Lodge

Vandaag arriveert u op Kilimanjaro International Airport bij Arusha. In de aankomsthal wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar de Arusha Coffee Lodge brengt.

Hier kunt u in alle comfort bijkomen van de vliegreis en acclimatiseren voor de rest van de reis. Prikkel uw zintuigen door de koffie te proeven die in de Arusha Coffee Lodge wordt gemaakt of door te dineren in het restaurant van de lodge.

Als de tijd het toelaat kunt u ook het Shanga project bezoeken, dat zich op het terrein van de lodge bevindt. Hier krijgen kansarme, veelal licht gehandicapten, mensen een kans om zich te ontwikkelen door bijzondere voorwerpen te maken. Bezoek de verschillende werkplaatsen en de leuke boutique.

Vandaag start uw Best of both worlds – Safari Serengeti & Selous in Tanzania. In de ochtend van dag 2 vliegt u vanuit Arusha in een klein vliegtuigje over de uitgestrekte vlaktes van het Serengeti National Park naar Kogatende in het noorden van het park.  Bij aankomst wordt u welkom geheten door uw eigen gids/chauffeur die u in vorm van een game drive naar het Mkombe’s House Lamai brengt. Bij aankomst in uw villa kunt u genieten van een heerlijke lunch. Samen met uw gids bespreekt u wat u deze dag wilt ondernemen.

De dagen in het Serengeti National Park deelt u in zoals u dat wenst. U hoeft zich niet aan te passen aan een standaard schema. We raden u echter aan om na een vroeg ontbijt met uw eigen gids op pad te gaan. In deze tijd van het jaar bevindt de Grote Migratie van gnoes en zebra’s zich in dit gebied van het Serengeti National Park en heeft u een kans de oversteek van de Mara rivier te observeren. Duizenden dieren die een poging wagen de Mara rivier over te steken is altijd een onvergetelijk spektakel.

In de loop van de ochtend keert u terug naar het camp voor de lunch gevolgd door een siësta, een verfrissing in het zwembad, of om de batterijen van uw camera op te laden voor een middagwandeling en zonsondergang. Sommige momenten wilt u gewoon genieten van de magie van het Mkombe’s House en genieten van de uitzichten bij het zwembad. Als u hier samen met u kinderen bent, kunnen ze samen met de gids de omgeving van het huis verkennen. Hagedissen, hyraxen en allerlei prachtige beestjes wachten om ontdekt te worden. Maar u kunt natuurlijk ook nog op zoek naar de migratie. Dat bepaalt u namelijk zelf.

Mkombe's House Lamai Serengeti Tanzania
Mkombe's House Lamai Serengeti Tanzania
Uitzicht Mkombe's House Lamai Tanzania
Uitzicht Mkombe's House Lamai Tanzania

Op dag 5 start het tweede gedeelte van uw Serengeti en Selous safari. In de ochtend, na de ochtend game drive en het ontbijt, wordt u naar de airstrip van Kogatende gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Selous Game Reserve. In de loop van de middag komt u aan op de airstrip van de Kiba Point Selous. U wordt opgewacht en verwelkomt en naar het Kiba Point Selous gebracht. Aan het einde van de middag maakt u een bootsafari maken over de Rufiji rivier met een heerlijke sundowner.

Vroeg in de ochtend maakt u een wandeling langs het rivier bos of maakt u een game drive maken in Selous Game Reserve. Onderweg wordt op een mooie plek het ontbijt geserveerd. Na de lunch kunt u naar de schuilhut gaan om de dieren ongestoord te observeren. U kunt ook genieten van een siësta of een middag duik in het zwembad voordat u gaat genieten van een sundowner op het terras. U bepaald zelf in overleg met uw gids wat u gaat doen.

Op dag 9 geniet u van een rustig ontbijt en neemt een laatste duik in het zwembad voordat u in de vorm van een game drive naar de airstrip rijdt voor de terugvlucht naar Dar-es-Salaam, waar u aansluit op uw internationale vlucht naar huis of uw aansluitende bestemming.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Leeuwenfamilie Selous Game Reserve Tanzania
Leeuwenfamilie Selous Game Reserve Tanzania

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan