Home / Bestemmingen / Malawi

Safari door ongerepte landschappen

Malawi is een nog relatief nieuwe safaribestemming. Dit zorgt ervoor dat u tijdens uw reis weinig andere toeristen tegen. Met zijn gastvrije bevolking, afwisselende natuurparken en het meer van Malawi is het land een perfecte bestemming voor een safari.

De overheid werkt hard aan de ontwikkeling tot safari bestemming. Samen met particuliere organisaties beschermd de overheid diverse natuurgebieden. Daardoor spot u tegenwoordig weer de Big5 in Majete Wildlife Reserve. In Nkhotakota Wildlife Reserve leven weer honderden olifanten. Ook treft u door het hele land prima wegen en uitstekende accommodaties.

Naast Majete Wildlife Reserve en Nkhotakota Wildlife Reserve heeft het land nog meer prachtige natuurparken. Absolute aanraders zijn Liwonde National Park, Nyika Plateau National Park en Mount Mulanje. Een safari in ‘het warme hart van Afrika’ is bovendien prima te combineren met een bezoek aan het South Luangwa National Park in Zambia.

Luipaard in Majete Wildlife Reserve Malawi
Luipaard in Majete Wildlife Reserve Malawi
Dedza Pottery traditioneel aardewerk Malawi
Dedza Pottery traditioneel aardewerk Malawi
Jonge olifant in Majete Wildlife Reserve Malawi
Jonge olifant in Majete Wildlife Reserve Malawi
Zonsondergang Lake Malawi
Zonsondergang Lake Malawi

Grote Rift Vallei

De Grote Rift Vallei in Oost-Afrika bepaalt voor een groot deel het landschap. Daardoor biedt het land een unieke diversiteit aan landschappen. In het noorden treft u hoge bergen (Nyika Plateau) en zuiden (Mount Mulanje en Zomba Plateau). In het centrale deel treft u hooglanden en natuurlijk het meer van Malawi.

Al die verschillende landschappen bieden u als reiziger een ruime keuze aan activiteiten. Daardoor wandelt u door schitterende (berg)landschappen en beoefent diverse watersporten op het meer van Malawi. U onderneemt wandel safari’s en game drives in ongerepte natuurgebieden.

Lake Malawi

Het meer van Malawi bedekt voor 20% van het landoppervlak van het land. Dit biedt u tal van watersport mogelijkheden. Bovendien biedt het meer spectaculaire vergezichten en zonsondergangen. In het meer is het prachtig snorkelen en scuba duiken tussen de kleurrijke cichliden. Veel safari’s in het land en/of Zambia worden afgesloten met een ontspannen verblijf op of aan het meer.

Warme hart van Afrika

Naast al dit natuurschoon maakt de lokale bevolking uw safari compleet. Doordat veel mensen Engels spreken voelt u zich snel op uw gemak. De gastvrije houding van de bevolking biedt u volop gelegenheid om kennis te maken met hun leefwijze en leefomgeving. Hierdoor bieden wij u zelfs de unieke mogelijkheid om enkele dagen in een lokale gemeenschap door te brengen. Zo ervaart u zelf hoe de mensen (over)leven.

Kortom, de combinatie van de vriendelijke bevolking, ongerepte natuurparken, veel wildlife en het meer van Malawi maakt van het onbekende land de ideale bestemming voor een gevariëerde safari.

Hieronder leest u wat onze gasten vinden van hun safari in Malawi. Bovendien treft u een aantal safari voorbeelden als startpunt van uw safari.

Reviews safari in Malawi

Rudolf Jan en Marjon, Zoetermeer

Malawi. Na een fantastische ervaring waarbij we het Nyika plateau, Mzuzu en het meer van Malawi bezochten, wilden we graag nog een keer terugkomen.  In 2023 is dit gelukt en in dit reisverslag schrijf ik over onze ervaringen met tussendoor veel praktische tips. Welkom in Malawi!

bekijk safari
Chris, Paul en Wilco, Den Bosch

Zambia en Malawi. Prima werk Rob bedankt en ook van jullie lokale partner. Samenvattend kunnen we stellen dat we hebben genoten van een prachtige reis door Zambia en Malawi, uitstekend georganiseerd door Mambulu! Safaris en hun partner.

bekijk safari
Dineke, Co, Trees en Teun, Driebruggen

Malawi en Zambia.
Wat hebben wij weer een prachtige reis gehad! Rob Sijm heeft onze reis weer uitgestippeld. Het directe en persoonlijke contact en de uitleg en begeleiding die wij gehad hebben van Rob, heeft er toe bijgedragen dat het voor ons een onvergetelijke vakantie is geweest. Ook deze keer had hij alles weer…

bekijk safari
lees meer reviews

Malawi safari voorbeelden

Avontuurlijke rondreis Malawi | 16 dagen

Onze avontuurlijke rondreis Malawi brengt u naar de hoogtepunten in het midden en zuiden van het land. U begint met een bezoek aan het wildrijke South Luangwa National Park in Zambia, volgens kenners het mooiste natuurpark van Afrika. Daarna relaxt u een paar dagen op Nankoma Island in Lake Malawi. Nu is het tijd voor…

bekijk safari
Actieve Malawi vakantie | 16 dagen

U ervaart tijdens onze actieve Malawi vakantie dat u in Afrika ook prima actief kunt zijn terwijl u geniet van de ongerepte natuur. U maakt wandel safari’s in South Luangwa National Park in Zambia, de bakermat van de wandel safari. U maakt hier ook diverse game drives. Daarna rijdt u een mooie Mountain Bike Trial…

bekijk safari
Groep safari Malawi en Zambia | 16 dagen

Bijzondere groep safari Malawi en Zambia. In een kleine groep trekt u langs de hoogtepunten van midden en zuid Malawi, aangevuld met South Luangwa National Park in Zambia. Na het spotten van veel wildlife in Zambia verblijft u eerste een paar dagen op een onbewoond eiland in Lake Malawi. Daarna reist u naar het Zomba…

bekijk safari
bekijk meer Malawi safari's

Vraag gratis offerte op maat aan

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
DD dash MM dash JJJJ
Interesse*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Mambulu! Safaris With A Difference

Uw safari, zorgeloos en 100% persoonlijk, naar de mooiste plekken in oost en zuidelijk Afrika.

Dát is waar Mambulu! Safaris With A Difference al sinds 2010 voor staat.

Contactgegevens

Eikenlaan 5
2121 TK Bennebroek
Nederland

+31 (0)23 574 83 51
[email protected]