Home / Bestemmingen / Malawi

Safari door ongerepte landschappen

Malawi is een nog relatief nieuwe safaribestemming. Dit zorgt ervoor dat u tijdens uw reis weinig andere toeristen tegen. Met zijn gastvrije bevolking, afwisselende natuurparken en het meer van Malawi is het land een perfecte bestemming voor een safari.

De overheid werkt hard aan de ontwikkeling tot safari bestemming. Samen met particuliere organisaties beschermd de overheid diverse natuurgebieden. Daardoor spot u tegenwoordig weer de Big5 in Majete Wildlife Reserve. In Nkhotakota Wildlife Reserve leven weer honderden olifanten. Ook treft u door het hele land prima wegen en uitstekende accommodaties.

Naast Majete Wildlife Reserve en Nkhotakota Wildlife Reserve heeft het land nog meer prachtige natuurparken. Absolute aanraders zijn Liwonde National Park, Nyika Plateau National Park en Mount Mulanje. Een safari in ‘het warme hart van Afrika’ is bovendien prima te combineren met een bezoek aan het South Luangwa National Park in Zambia.

Luipaard in Majete Wildlife Reserve Malawi
Luipaard in Majete Wildlife Reserve Malawi
Dedza Pottery traditioneel aardewerk Malawi
Dedza Pottery traditioneel aardewerk Malawi
Jonge olifant in Majete Wildlife Reserve Malawi
Jonge olifant in Majete Wildlife Reserve Malawi
Zonsondergang Lake Malawi
Zonsondergang Lake Malawi

Grote Rift Vallei

De Grote Rift Vallei in Oost-Afrika bepaalt voor een groot deel het landschap. Daardoor biedt het land een unieke diversiteit aan landschappen. In het noorden treft u hoge bergen (Nyika Plateau) en zuiden (Mount Mulanje en Zomba Plateau). In het centrale deel treft u hooglanden en natuurlijk het meer van Malawi.

Al die verschillende landschappen bieden u als reiziger een ruime keuze aan activiteiten. Daardoor wandelt u door schitterende (berg)landschappen en beoefent diverse watersporten op het meer van Malawi. U onderneemt wandel safari’s en game drives in ongerepte natuurgebieden.

Lake Malawi

Het meer van Malawi bedekt voor 20% van het landoppervlak van het land. Dit biedt u tal van watersport mogelijkheden. Bovendien biedt het meer spectaculaire vergezichten en zonsondergangen. In het meer is het prachtig snorkelen en scuba duiken tussen de kleurrijke cichliden. Veel safari’s in het land en/of Zambia worden afgesloten met een ontspannen verblijf op of aan het meer.

Warme hart van Afrika

Naast al dit natuurschoon maakt de lokale bevolking uw safari compleet. Doordat veel mensen Engels spreken voelt u zich snel op uw gemak. De gastvrije houding van de bevolking biedt u volop gelegenheid om kennis te maken met hun leefwijze en leefomgeving. Hierdoor bieden wij u zelfs de unieke mogelijkheid om enkele dagen in een lokale gemeenschap door te brengen. Zo ervaart u zelf hoe de mensen (over)leven.

Kortom, de combinatie van de vriendelijke bevolking, ongerepte natuurparken, veel wildlife en het meer van Malawi maakt van het onbekende land de ideale bestemming voor een gevariëerde safari.

Hieronder leest u wat onze gasten vinden van hun safari in Malawi. Bovendien treft u een aantal safari voorbeelden als startpunt van uw safari.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan