Home / Reissuggesties / Safari Malawi / Actieve Malawi vakantie | 16 dagen

U ervaart tijdens onze actieve Malawi vakantie dat u in Afrika ook prima actief kunt zijn terwijl u geniet van de ongerepte natuur. U maakt wandel safari’s in South Luangwa National Park in Zambia, de bakermat van de wandel safari. U maakt hier ook diverse game drives. Daarna rijdt u een mooie Mountain Bike Trial op het mooie Viphya Plateau en wandelt u de beroemde Livingstonia Hiking Trail in het Nyika Plateau National Park in Malawi. Tussen door relaxt u aan de oevers van Lake Malawi.

Neem contact met ons op voor uw actieve Malawi vakantie.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Wandel safari South Luangwa National Park Zambia
Wandel safari South Luangwa National Park Zambia
Mountain biken op Viphya Plateau in noord Malawi
Mountain biken op Viphya Plateau in noord Malawi
Makuzi Beach Lodge Chintheche Lake Malawi
Makuzi Beach Lodge Chintheche Lake Malawi
Livingstonia Hiking Trail Malawi
Livingstonia Hiking Trail Malawi

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten actieve Malawi vakantie

 • Game drives in South Luangwa National Park, Zambia
 • Indrukwekkende wandel safari’s in South Luangwa National Park
 • Mountain Bike Trail op Viphya Plateau
 • Relaxen aan Lake Malawi
 • Livingstonia Hiking Trail in Nyika Plateau National Park
 • Verblijf in historische Livingstonia aan Lake Malawi
 • Bezoek Livingstonia Mission Post
 • Vervoer met privé gids/chauffeur
Actieve Malawi vakantie - 16 dagen
Actieve Malawi vakantie - 16 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Lilongwe, Kumbali Country Lodge

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld van Lilongwe, Malawi. In de aankomsthal wordt u verwelkomt door een vertegenwoordiger van onze lokale partner. Na de verwelkoming brengt hij u naar de Kumbali Country Lodge.

De Kumbali Country Lodge is een privé lodge, gelegen op een 650 hectare groot bos reservaat en melkveebedrijf. De lodge ligt op slechts 10 minuten van de hoofdstad Lilongwe, langs een rustige verkeersvrije weg. De accommodatie biedt een safari sfeer en is stijlvol, ontspannen en comfortabel. Er is een prachtig zwembad, de perfecte plek om te ontspannen na een lange vlucht.

Bij voldoende tijd kunt u het permaculture project van de Kumbali Country Lodge bezoeken. Hier worden landbouw- en irrigatiemethodes ontwikkeld die door de lokale bevolking eenvoudig toe te passen zijn. Een interessant en leerzaam bezoek.

Kumbali Country Lodge Lilongwe Malawi
Kumbali Country Lodge Lilongwe Malawi

Na het ontbijt op dag 2 wordt u door uw gids/chauffeur opgehaald uit de Kumbali Country Lodge. Daarna gaat u op pad voor uw actieve Malawi vakantie, hoewel de eerste stop in Zambia is. U rijdt u via de grensovergang bij Chipata Zambia binnen en vervolgt uw weg naar South Luangwa National Park.

Deze dagen staan geheel in het teken van het spotten van wilde dieren in de Luangwa valley, in South Luangwa National Park. Samen met het management van de lodge bepaalt u welke activiteiten u onderneemt.

South Luangwa National Park wordt door kenners het ‘mooiste natuurpark van Afrika’ genoemd. Het park is beroemd om haar ongerepte schoonheid, verschillende leefomgevingen en de grote wildconcentraties rond de Luangwa rivier. Het park is de bakermat van de wandel safari.

Na ochtend game drive in South Luangwa National Park en het ontbijt verlaat u South Luangwa en rijdt terug naar het Viphya Plateau in Malawi. U verblijft hier de komende nacht in de Luwawa Forest Lodge.

Het beboste Viphya Plateau in Malawi is een prachtig gebied voor degenen die een combinatie van prachtig landschap en rust zoeken. Het is een ideaal gebied om te ontspannen met prima mogelijkheden om te wandelen, mountainbiken en diverse andere activiteiten.

De lodge is uitgerust voor een ontspannen verblijf, inclusief een sauna. Het personeel is er trots op gezonde, huiselijke en zeer smakelijke biologische maaltijden te produceren waar iedereen van kan genieten. Ontbijt, lunch en avondmaaltijden worden geserveerd, maar u kunt desgewenst ook middagsnacks bestellen.

Viphya Plateau in noord Malawi
Viphya Plateau in noord Malawi

De Luwawa Mountain Bike Trail duurt 3 dagen. Gedurende deze dagen fietst u een totale afstand van 150 km:

 • dag 1: ca. 42 km (ongeveer 4 uur fietsen + pauzes)
 • dag 2: ca. 38 km (ongeveer 4 uur fietsen + pauzes)
 • dag 3: ca. 40 km (ongeveer 5 uur fietsen + pauzes)

De eerste nacht brengt u door in de Kasito Forestry Lodge met alle voorzieningen. De tweede nacht kampeert u net buiten het Kawalazi Estate Clubhouse, waar een bar, douches, toiletten en keuken tot uw beschikking staan. Alle maaltijden, kookgerei, kampeeruitrusting en de mountain bikes voor de drie dagen worden voorzien, samen met een back-up voertuig, gidsen, monteur en EHBO-uitrusting.

Mountain biken op Viphya Plateau in noord Malawi
Mountain biken op Viphya Plateau in noord Malawi

Na drie dagen fietsen eindigt u op dag 8 bij de Makuzi Beach Lodge in Chintheche, aan Lake Malawi. Hier heeft u de tijd om bij te komen van de fietstocht en te herstellen van de inspanningen.

Makuzi Beach Lodge ligt aan de noordelijke oevers van Lake Malawi. De Lodge beschikt over een van de weinige privé zandstranden van Malawi. Voor de gasten van de lodge een prachtig afgelegen resort met een prachtig uitzicht over het op twee na grootste zoetwatermeer van Afrika. Alle chalets hebben een eigen badkamer en bieden een prachtig uitzicht op het meer in perfect onderhouden tuinen.

De Makuzi Beach Lodge is nauw betrokken bij de omliggende gemeenschap en ondersteunt tal van projecten. U kunt tal van activiteiten ondernemen waarvan een groot gedeelte van de opbrengst ten goede komt aan de lokale gemeenschap.

 

Makuzi Beach Lodge Chintheche Lake Malawi
Makuzi Beach Lodge Chintheche Lake Malawi

Na het ontbijt op dag 10 vertrekt uit de Makuzi Beach Lodge en rijdt naar Chelinda Camp voor een alpine ervaring, uniek op het Afrikaanse continent.

Hoog gelegen op het Nyika Plateau in het Nyika Plateau National Park, kijkt Chelinda Camp uit over een kristalhelder meertje met een panoramisch uitzicht op glooiende heuvels. De geïsoleerde bergkammen met een rijk grasland zijn bezaaid met kuddes wilde dieren, zoals elanden, zebra’s en roan antilopen.

Accommodatie op Chelinda Camp bestaat uit vier chalets met twee slaapkamers, een badkamer, woonkamer, eetkamer met open haard en een kleine keuken. Warme kleding moet worden gedragen, want gedurende de nacht wordt het behoorlijk koud op het plateau.

De komende 3 dagen (2 nachten) wandelt u de Livingstonia Hiking Trail. Per dag wandelt u ongeveer 6 uur over het Nyika Plateau. U overnacht in speciaal opgezette wandelkampen met latrines en bucket showers. Dagelijks worden 3 gezonde maaltijden. Het exacte menu is afhankelijk van de tijd van het jaar en persoonlijke voorkeuren.

 • De eerste dag doorkruist de graslanden van de hoogvlakte tot aan de Phata Stream waar het kamp wordt gemaakt. 
 • De tweede dag is een steile afdaling door het Mwenembwe bos naar de grens van het Nyika Plateau National Park in Chakaka Village.
 • De derde dag is langs de steile noordelijke Rumphi vallei door Malawische dorpen waar de mensen een bestaan ​​uit de steile hellingen halen. Er is een laatste klim naar Livingstonia.
Livingstonia Hiking Trail Malawi
Livingstonia Hiking Trail Malawi

De Livingstonia Hiking Trail eindigt vandaag in de Sangilo Sanctuary Lodge in het plaatsje Livingstonia. Hier verblijft u 2 nachten en heeft u de gelegenheid om bij te komen van de wandeling en te genieten van de prachtige noordelijke oever van Lake Malawi.

De Sangilo Sanctuary Lodge ligt rond een afgelegen baai op het schiereiland Sangilo. De smaakvol ingerichte chalets op de kliffen bieden een uniek uitzicht over het schiereiland, naar het eiland Chilumba en over Lake Malawi.

Livingstonia is een historisch plaatsje dat in 1894 door Schotse missionarissen is opgericht. Het koloniale tijdperk heeft het stadje Livingstonia een kerk en universiteit nagelaten die interessant zijn om te bezoeken.

Op dag 16 wordt rijdt u terug naar het het vliegveld van Lilongwe voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Livingstonia Mission Post Malawi
Livingstonia Mission Post Malawi

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan