Home / Bestemmingen / Zuid-Afrika

Afwisselende rondreizen

Voor een geslaagde rondreis heeft Zuid-Afrika een uitstekende infrastructuur van wegen en accommodaties. Hierdoor is reizen in het land goed betaalbaar. Op verschillende manieren reist u door het land, van luxe fly-in safari’s tot selfdrive rondreizen waarbij u overnacht in eenvoudige Guesthouses. Door de grote variatie in het land maakt u iedere dag iets anders mee. De ene dag maakt u game drives en de andere dag ontdekt u een stad of dorpje. De dag daarna rijdt u weer door prachtige landschappen. Ook in en om het water zijn vele activiteiten te doen, zoals duiken met haaien, walvissen spotten of surfen.

Een rondreis in Zuid-Afrika staat garant voor een grote mix aan onvergetelijke ervaringen. Tijdens een rondreis in Zuid-Afrika bezoekt u de ongerepte wildparken, rijdt u door adembenemende landschappen. U relaxt op zonovergoten stranden en maakt u kennis met levendige cultuur. In steden als Kaapstad maakt u kennis met het bruisende stadsleven en door het hele land onderneemt u tal van outdoor activiteiten. Kortom, een rondreis in Zuid-Afrika brengt voor elk wat wils.

Zwarte Kalahari leeuw in Noord Kaap Zuid-Afrika
Zwarte Kalahari leeuw in Noord Kaap Zuid-Afrika
Kaap de Goede Hoop Zuid-Afrika
Kaap de Goede Hoop Zuid-Afrika
Zebra's in Sabi Sands Wildlife Reserve Zuid-Afrika
Zebra's in Sabi Sands Wildlife Reserve Zuid-Afrika
Olifanten bij Phinda Forest Lodge Zuid-Afrika
Olifanten bij Phinda Forest Lodge Zuid-Afrika

Zuid-Afrika Big5 safari

De meest bezochte regio van Zuid-Afrika tijdens een rondreis is het noordoosten van het land. In dit gebied ligt het beroemde Kruger National Park bevindt. Rondom het Kruger National Park liggen veel natuurparken die al dan niet verbonden zijn met het park. Met een beetje geluk spot u de Big5. Dit zijn de buffel, neushoorn, olifant, luipaard en leeuw. Verder spot u in de wildparken vele andere soorten zoogdieren, vogels en reptielen. In de provincie Limpopo in het noorden van het land liggen enkele grote safari parken. Vanwege de hoogte kent die gebied geen malaria. Vanuit Johannesburg combineert u deze parken prima met een bezoek aan het Kruger National Park.

Panorama route

In een rondreis in Zuid-Afrika mag de Panorama Route eigenlijk niet ontbreken. De Panorama Route ligt tussen Johannesburg en het Kruger National Park in. Op de route treft u vele bijzondere natuurverschijnselen. Het meest bekend zijn Bourke’s Luck Potholes (uitgesleten rotsen), God’s Window (schitterend uitzicht) en de Blyde River Canyon (26 kilometer lang en 800 meter diep). Daarnaast zijn er nog tientallen mooie uitzichtpunten en watervallen die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Safari KwaZulu-Natal en eSwatini

Tijdens uw rondreis in het zuidoosten van Zuid-Afrika land bezoekt u de provincie KwaZulu-Natal. Hier treft u een meer subtropische atmosfeer en een aantal prachtige maritieme- en wildlife parken. Hier liggen u ook de zonovergoten stranden. Een bezoek aan eSwatini (voorheen Swaziland) wordt vaak opgenomen, omdat een bezoek op cultureel gebied veel toevoegt aan uw reis. Eswatini staat bijvoorbeeld bekend om houtsnijwerk, kaarsen en geblazen glas.

Indrukwekkende kustlijn Zuid-Afrika

Door de ligging op de zuidelijkste punt van het Afrikaanse continent heeft Zuid-Afrika een 2.500 kilometer lange kustlijn. Deze strekt zich uit van Namibië aan de Atlantische kust rond Kaap de Goede Hoop naar Mozambique en de subtropische Indische Oceaan. Tijdens uw rondreis in Zuid-Afrika maakt u op tal van plaatsen boot- en kanotochten op de Oceaan. Bijvoorbeeld om walvissen en haaien te spotten. Relaxen op een prachtig wit strand is natuurlijk ook een prima optie.

Kaapstad

Een andere veel bezochte regio tijdens een rondreis in Zuid-Afrika de Western Cape, met Kaapstad als begin- of eindpunt. In en om Kaapstad bezoekt u de Tafelberg, Robben Island, Kaap de Goede Hoop en beklimt u Lions Head. Aan de V&A Waterfront geniet u van mooie winkels, heerlijke restaurants en gezellige terrasjes. In de directe omgeving van Kaapstad bevinden zich de prachtige Kaapse wijnlanden. Hier bezoekt u wijngaarden bezoekt en proeft u de mooiste wijnen. Eén van de manieren om dit gebied te verkennen is met de Wine tram. Dit is een trein die middels een hop-on-hop-off systeem alle bezienswaardigheden aandoet. Langs de Garden Route richting Port Elizabeth bevinden zich enkele interessante game reserves in een gebied waar geen malaria voorkomt.

Hieronder leest u wat onze gasten vinden van hun rondreis in Zuid-Afrika. Bovendien treft u een aantal safari voorbeelden als startpunt van uw rondreis.

Reviews safari in Zuid-Afrika

Familie van Ginkel, Holsloot (Dr)

Zuid-Afrika. Nog één keer wilden wij als gezin op vakantie naar Zuid-Afrika. Na een avond Googlen kwam ik op de site van Rob. De persoonlijke benadering sprak mij gelijk aan...

bekijk safari
Ada en Koos, Hoofddorp

Zuid-Afrika. Na een heel plezierig contact op de vakantiebeurs heeft Rob, eigenaar Mambulu! Safaris, een heel mooie reis voor ons op papier gezet. Gestart in Johannesburg voor een rondje wildparken...

bekijk safari
Familie van Berckel, Bennebroek

Zuid-Afrika. Verslag een paradijselijke familiereis in Zuid-Afrika naar Kaapstad en Garden Route. De liefde voor Afrika is definitief overgeslagen!

bekijk safari
lees meer reviews

Zuid-Afrika safari voorbeelden

Citytrip Kaapstad | 5 dagen

Spetterende citytrip Kaapstad naar de moeder aller steden. Vlieg rechtstreeks naar Kaapstad en verblijf 4 nachten in een mooi hotel in de wijk Sea Point. U gebruikt de dagen om...

bekijk safari
Selfdrive Zuid-Afrika | 21 dagen

Klassieke selfdrive Zuid-Afrika naar de hoogtepunten van dit bijzondere en afwisselende land. Tijdens deze reis maakt u kennis met alle facetten van Zuid-Afrika. Zo bezoekt u de Panorama Route en...

bekijk safari
Rondreis Kaapstad & Northern Cape | 22 dagen

Uw rondreis Kaapstad & Northern Cape in Zuid-Afrika begint in Kaapstad. Via de kustweg rijdt u naar het Langebaan West Coast National Park en vervolgens naar de Cederberg Wilderness Area,...

bekijk safari
bekijk meer Zuid-Afrika safari's

Vraag gratis offerte op maat aan

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
DD dash MM dash JJJJ
Interesse*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Mambulu! Safaris With A Difference

Uw safari, zorgeloos en 100% persoonlijk, naar de mooiste plekken in oost en zuidelijk Afrika.

Dát is waar Mambulu! Safaris With A Difference al sinds 2010 voor staat.

Contactgegevens

Eikenlaan 5
2121 TK Bennebroek
Nederland

+31 (0)23 574 83 51
[email protected]