Home / Bestemmingen / Zuid-Afrika

Afwisselende rondreizen

Voor een geslaagde rondreis heeft Zuid-Afrika een uitstekende infrastructuur van wegen en accommodaties. Hierdoor is reizen in het land goed betaalbaar. Op verschillende manieren reist u door het land, van luxe fly-in safari’s tot selfdrive rondreizen waarbij u overnacht in eenvoudige Guesthouses. Door de grote variatie in het land maakt u iedere dag iets anders mee. De ene dag maakt u game drives en de andere dag ontdekt u een stad of dorpje. De dag daarna rijdt u weer door prachtige landschappen. Ook in en om het water zijn vele activiteiten te doen, zoals duiken met haaien, walvissen spotten of surfen.

Een rondreis in Zuid-Afrika staat garant voor een grote mix aan onvergetelijke ervaringen. Tijdens een rondreis in Zuid-Afrika bezoekt u de ongerepte wildparken, rijdt u door adembenemende landschappen. U relaxt op zonovergoten stranden en maakt u kennis met levendige cultuur. In steden als Kaapstad maakt u kennis met het bruisende stadsleven en door het hele land onderneemt u tal van outdoor activiteiten. Kortom, een rondreis in Zuid-Afrika brengt voor elk wat wils.

Zwarte Kalahari leeuw in Noord Kaap Zuid-Afrika
Zwarte Kalahari leeuw in Noord Kaap Zuid-Afrika
Kaap de Goede Hoop Zuid-Afrika
Kaap de Goede Hoop Zuid-Afrika
Zebra's in Sabi Sands Wildlife Reserve Zuid-Afrika
Zebra's in Sabi Sands Wildlife Reserve Zuid-Afrika
Olifanten bij Phinda Forest Lodge Zuid-Afrika
Olifanten bij Phinda Forest Lodge Zuid-Afrika

Zuid-Afrika Big5 safari

De meest bezochte regio van Zuid-Afrika tijdens een rondreis is het noordoosten van het land. In dit gebied ligt het beroemde Kruger National Park bevindt. Rondom het Kruger National Park liggen veel natuurparken die al dan niet verbonden zijn met het park. Met een beetje geluk spot u de Big5. Dit zijn de buffel, neushoorn, olifant, luipaard en leeuw. Verder spot u in de wildparken vele andere soorten zoogdieren, vogels en reptielen. In de provincie Limpopo in het noorden van het land liggen enkele grote safari parken. Vanwege de hoogte kent die gebied geen malaria. Vanuit Johannesburg combineert u deze parken prima met een bezoek aan het Kruger National Park.

Panorama route

In een rondreis in Zuid-Afrika mag de Panorama Route eigenlijk niet ontbreken. De Panorama Route ligt tussen Johannesburg en het Kruger National Park in. Op de route treft u vele bijzondere natuurverschijnselen. Het meest bekend zijn Bourke’s Luck Potholes (uitgesleten rotsen), God’s Window (schitterend uitzicht) en de Blyde River Canyon (26 kilometer lang en 800 meter diep). Daarnaast zijn er nog tientallen mooie uitzichtpunten en watervallen die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Safari KwaZulu-Natal en eSwatini

Tijdens uw rondreis in het zuidoosten van Zuid-Afrika land bezoekt u de provincie KwaZulu-Natal. Hier treft u een meer subtropische atmosfeer en een aantal prachtige maritieme- en wildlife parken. Hier liggen u ook de zonovergoten stranden. Een bezoek aan eSwatini (voorheen Swaziland) wordt vaak opgenomen, omdat een bezoek op cultureel gebied veel toevoegt aan uw reis. Eswatini staat bijvoorbeeld bekend om houtsnijwerk, kaarsen en geblazen glas.

Indrukwekkende kustlijn Zuid-Afrika

Door de ligging op de zuidelijkste punt van het Afrikaanse continent heeft Zuid-Afrika een 2.500 kilometer lange kustlijn. Deze strekt zich uit van Namibië aan de Atlantische kust rond Kaap de Goede Hoop naar Mozambique en de subtropische Indische Oceaan. Tijdens uw rondreis in Zuid-Afrika maakt u op tal van plaatsen boot- en kanotochten op de Oceaan. Bijvoorbeeld om walvissen en haaien te spotten. Relaxen op een prachtig wit strand is natuurlijk ook een prima optie.

Kaapstad

Een andere veel bezochte regio tijdens een rondreis in Zuid-Afrika de Western Cape, met Kaapstad als begin- of eindpunt. In en om Kaapstad bezoekt u de Tafelberg, Robben Island, Kaap de Goede Hoop en beklimt u Lions Head. Aan de V&A Waterfront geniet u van mooie winkels, heerlijke restaurants en gezellige terrasjes. In de directe omgeving van Kaapstad bevinden zich de prachtige Kaapse wijnlanden. Hier bezoekt u wijngaarden bezoekt en proeft u de mooiste wijnen. Eén van de manieren om dit gebied te verkennen is met de Wine tram. Dit is een trein die middels een hop-on-hop-off systeem alle bezienswaardigheden aandoet. Langs de Garden Route richting Port Elizabeth bevinden zich enkele interessante game reserves in een gebied waar geen malaria voorkomt.

Hieronder leest u wat onze gasten vinden van hun rondreis in Zuid-Afrika. Bovendien treft u een aantal safari voorbeelden als startpunt van uw rondreis.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan