Home / Bestemmingen / Zimbabwe

Afwisselende Big5 safari’s

Tijdens uw safari in Zimbabwe staat u de ene dag aan de Victoria watervallen. De volgende dag observeert u een kudde olifanten in Hwange National Park. Weer later bezoekt u het graf van Cecil Rhodes. Gevolgd door een bezichtiging van de muurschilderingen in Matobo National Park en een bezoek aan de ruïnes van Great Zimbabwe. U sluit uw safari af in Mana Pools of Matusadona National Park aan Lake Kariba. Kortom, in Zimbabwe is geen gebrek aan variatie tijdens uw safari.

Een safari in Zimbabwe is de ideale reis voor echte Bush liefhebbers. Door het grote aantal natuurparken en de uitstekende infrastructuur is het land zeer geschikt voor een safari. De diversiteit aan landschappen en de variatie aan wilde dieren staan garant voor het authentieke Afrika. De indrukwekkende geschiedenis en de hartelijkheid van de Zimbabwanen dragen bij aan een onvergetelijke ervaring. Kortom, in Zimbabwe gaan natuur, cultuur en historie harmonieus samen.

Leeuwen familie in Hwange National Park Zimbabwe
Leeuwen familie in Hwange National Park Zimbabwe
Ruïnes van Great Zimbabwe
Ruïnes van Great Zimbabwe
Neushoorns Matobo National Park Zimbabwe
Neushoorns Matobo National Park Zimbabwe

Victoria watervallen

De Victoria watervallen zijn vaak onderdeel van een safari door het land. De inheemse naam voor de Victoria watervallen is ‘Mosi Oya Tunya’ of wel ‘de rook die dondert’. Een geweldige ervaring om dit donderend geraas te horen en het opspattende water als een regenbui te ervaren. Bezoek de watervallen en bekijk ze eventueel vanuit de lucht! In de droge tijd (november – februari) is de omvang van de waterval goed te zien, omdat de grote wolken opspattend water het zicht dan niet belemmeren. In de natte tijd (februari – juni) wordt de bezoeker getrakteerd op een nat pak, vanwege het opspattende water uit de waterval. De maanden juli tot en met oktober geven het beste zicht op de waterval.

Lake Kariba en Zambezi rivier

Tijdens uw reis maakt u kennis met de mythe die zich rond Lake Kariba en de Zambezi heeft afgespeeld. Volgens de overlevering hebben de koninkrijken van Hiram, Salomo en Sheba zich verrijkt met het goud en ivoor van Ophir (een deel van het huidige Zimbabwe). De machtige Zambezi was een van de toegangspoorten tot de oude schat.

Historie en cultuur

Ten zuiden van de stad Masvingo liggen de ruïnes van een koninklijke residentie uit de 12de tot 15de eeuw: Fort Victoria. Het gebied staat bekend als Great Zimbabwe. Een bezoek aan Great Zimbabwe wordt tijdens een safari in Zimbabwe vaak gecombineerd met een bezoek aan het Matobo National Park. Naast het graf van Cecil Rhodes zijn hier in verschillende grotten rotstekeningen met dieren en mensen terug te vinden. Het zijn de oudste overblijfselen in Zimbabwe die door de bosjes mannen zijn achtergelaten.

Eastern Highlands

Het bergachtige gebied dat zich uitstrekt langs de grens tussen Zimbabwe en Mozambique toont u een heel ander Afrika dan u zich in eerste instantie zou voorstellen. In het Nyanga National Park liggen de hoogste bergen van het land en de op één na hoogste waterval van Afrika. Het Chimanimani National Park is een paradijs voor wandelaars. In de Eastern Highlands voegt u een bijzondere ervaring toe aan uw safari in Zimbabwe.

Hieronder leest u wat onze gasten vinden van hun safari in Zimbabwe. Bovendien treft u een aantal safari voorbeelden als startpunt van uw safari. 

Reviews safari in Zimbabwe

Karine en Marc, Loenhout (België)

Zimbabwe. Verslag van een geslaagde, avontuurlijke fly-in safari in Zimbabwe. Na alle corona-ellende en uitgestelde trips was onze reishonger en het verlangen naar Afrika wel bijzonder groot geworden. Reden genoeg...

bekijk safari
Onze safari – van Zambia naar Zimbabwe

Zimbabwe. Een studiereis in Zimbabwe stond al langer op ons lijstje. En dan met name een bezoek aan Mana Pools. In november 2019 hebben we de daad bij het woord...

bekijk safari
Stephanie, Pieter, Sien en Harold, Gent (België)

Botswana en Zimbabwe. Via en korte zoektocht op internet bij Mambulu! Safaris beland. Al snel werd Mambulu! gewoon Rob. Rob plande voor ons een prachtige reis. Vier jonge mensen die...

bekijk safari
lees meer reviews

Zimbabwe safari voorbeelden

Luxe Zimbabwe safari | 11 dagen

Onze luxe Zimbabwe safari brengt naar de natuurlijke wonderen die het land te biedt, waaronder de Victoria watervallen, Hwange National Park, Matusadona National Park en Mana Pools National Park.

bekijk safari
Privé rivier safari Zambezi | 6 dagen

Unieke privé rivier safari over de Lower Zambezi rivier in Zimbabwe. U drijft met uw privé boot met gekwalificeerde crew en bijvoorbeeld uw eigen gezin of vrienden, van Chirundu bij...

bekijk safari
The best of Zimbabwe safari | 9 dagen

Ontdek 3 van de top regio’s van Zimbabwe tijdens een Zimbabwe fly-in safari. U verblijft 3 nachten in Hwange National Park, 2 nachten in Matusadona National Park en 3 nachten...

bekijk safari
bekijk meer Zimbabwe safari's

Vraag gratis offerte op maat aan

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
DD dash MM dash JJJJ
Interesse*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Mambulu! Safaris With A Difference

Uw safari, zorgeloos en 100% persoonlijk, naar de mooiste plekken in oost en zuidelijk Afrika.

Dát is waar Mambulu! Safaris With A Difference al sinds 2010 voor staat.

Contactgegevens

Eikenlaan 5
2121 TK Bennebroek
Nederland

+31 (0)23 574 83 51
[email protected]