Home / Bestemmingen / Botswana

Veelzijdig safari land

Botswana is één van de meest veelzijdige safari bestemmingen in Afrika. Als u op zoek bent naar grote hoeveelheden wildlife en gevarieerde landschappen dan is een safari in dit bijzondere land een absolute aanrader. U treft hier geen massa’s andere toeristen. Dat komt omdat de overheid al tientallen jaren een beleid voert gericht op duurzaamheid en behoud van de ongerepte natuurschatten. Daardoor beleeft u tijdens een safari in Botswana een pure Afrika-ervaring!

Tijdens uw safari bezoekt u de verschillende eco-systemen van het land. Vlieg bijvoorbeeld met een klein vliegtuigje naar de Okavango Delta, waar u vanuit prachtige lodges game drives, wandel- en boot safari’s en Mokoro tochten maakt. In Chobe National Park en het Moremi Game Reserve komt u oog in oog te staan met een rijke verscheidenheid aan wilde dieren, zoals bijvoorbeeld olifanten, Afrikaanse wilde honden, leeuwen en luipaarden. Of bezoek het Central Kalahari Game Reserve en maak kennis met het ruwe woestijnleven en de San Bosjesmannen. Nxai Pan National Park en Makgadikgadi National Park laten u kennis maken met de uitgestrekte zoutvlaktes.

Dunbevolkt

Met een oppervlak van 16 keer Nederland en 2,1 miljoen inwoners is Botswana het een dunbevolkt land. Tijdens uw reis door het land bevindt u zich dan ook continu in een eindeloze ongerepte natuur, zonder iets of iemand om u heen. Het land wordt gedomineerd door de Kalahari woestijn. In het noorden komt de woestijn tot leven door de Okavango Delta. De Delta is ontstaan door rivieren die ontspringen op de hoogvlaktes in Angola. Deze rivieren ‘stranden’ in de woestijn. Het resultaat is een groene oase in de droge woestijn; de Okavango Delta.

Beschermde natuurgebieden

Grote delen van het land bestaan uit beschermde natuurgebieden, nationale parken en grote privé concessies, die worden beheerd door de beste safari bedrijven met de schitterende lodges. Een netwerk van vliegroutes met kleine vliegtuigjes verbindt de verschillende gebieden met elkaar. Wie liever niet wil vliegen kan bijvoorbeeld deelnemen aan een mobiele kampeer safari of zelf met een 4wd terreinwagen het land verkennen. En een reis in Botswana laat zich prima combineren met een bezoek aan de Victoria watervallen. Deze veelzijdigheid maakt het land zo bijzonder.

Hieronder leest u wat onze gasten vinden van hun safari in Botswana. Bovendien treft u een aantal safari voorbeelden als startpunt van uw safari.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan