Home / Bestemmingen / Botswana

Veelzijdig safari land

Botswana is één van de meest veelzijdige safari bestemmingen in Afrika. Als u op zoek bent naar grote hoeveelheden wildlife en gevarieerde landschappen dan is een safari in dit bijzondere land een absolute aanrader. U treft hier geen massa’s andere toeristen. Dat komt omdat de overheid al tientallen jaren een beleid voert gericht op duurzaamheid en behoud van de ongerepte natuurschatten. Daardoor beleeft u tijdens een safari in Botswana een pure Afrika-ervaring!

Tijdens uw safari bezoekt u de verschillende eco-systemen van het land. Vlieg bijvoorbeeld met een klein vliegtuigje naar de Okavango Delta, waar u vanuit prachtige lodges game drives, wandel- en boot safari’s en Mokoro tochten maakt. In Chobe National Park en het Moremi Game Reserve komt u oog in oog te staan met een rijke verscheidenheid aan wilde dieren, zoals bijvoorbeeld olifanten, Afrikaanse wilde honden, leeuwen en luipaarden. Of bezoek het Central Kalahari Game Reserve en maak kennis met het ruwe woestijnleven en de San Bosjesmannen. Nxai Pan National Park en Makgadikgadi National Park laten u kennis maken met de uitgestrekte zoutvlaktes.

Dunbevolkt

Met een oppervlak van 16 keer Nederland en 2,1 miljoen inwoners is Botswana het een dunbevolkt land. Tijdens uw reis door het land bevindt u zich dan ook continu in een eindeloze ongerepte natuur, zonder iets of iemand om u heen. Het land wordt gedomineerd door de Kalahari woestijn. In het noorden komt de woestijn tot leven door de Okavango Delta. De Delta is ontstaan door rivieren die ontspringen op de hoogvlaktes in Angola. Deze rivieren ‘stranden’ in de woestijn. Het resultaat is een groene oase in de droge woestijn; de Okavango Delta.

Beschermde natuurgebieden

Grote delen van het land bestaan uit beschermde natuurgebieden, nationale parken en grote privé concessies, die worden beheerd door de beste safari bedrijven met de schitterende lodges. Een netwerk van vliegroutes met kleine vliegtuigjes verbindt de verschillende gebieden met elkaar. Wie liever niet wil vliegen kan bijvoorbeeld deelnemen aan een mobiele kampeer safari of zelf met een 4wd terreinwagen het land verkennen. En een reis in Botswana laat zich prima combineren met een bezoek aan de Victoria watervallen. Deze veelzijdigheid maakt het land zo bijzonder.

Hieronder leest u wat onze gasten vinden van hun safari in Botswana. Bovendien treft u een aantal safari voorbeelden als startpunt van uw safari.

Reviews safari in Botswana

Mirella en Ruud, Vlissingen

Namibië en Botswana. We genieten na van een prachtige maand in twee wonderschone landen in Afrika. Prachtige landschappen in Namibië en veel, heel veel wild in Botswana. Daarnaast een hele...

bekijk safari
Sandra en Jack, Breda

Botswana en Victoria Falls. Verslag van een geslaagde ontzorgde fly-in safari in Botswana met bezoek Victoria watervallen!

bekijk safari
Kristin Van Hoolst en Toni Dohogne, Mechelen

Botswana. Lees hier over de stilte en idyllische plaatsen tijdens de prachtige selfdrive safari die Kristin en Toni maakten in Botswana!

bekijk safari
lees meer reviews

Botswana safari voorbeelden

Last minute safari Botswana | 10 dagen

Last minute safari Botswana naar de beroemde Victoria watervallen in Zimbabwe en de ongerepte natuur van Botswana in Chobe National Park en de Khwai Community Area. Ga op zoek naar grote...

bekijk safari
Botswana safari luxe – Ultieme wildlife ervaring | 9 dagen

Tijdens deze 9-daagse Botswana safari luxe, beleeft u de ultieme wildlife ervaring in Botswana. De safari start aan de beroemde Victoria watervallen in Zimbabwe. Daarna verblijft u 2 nachten in...

bekijk safari
Selfdrive Botswana | 26 dagen

Onze allesomvattende selfdrive Botswana maakt van u een ontdekkingsreiziger. In een stoere 4wd met tentjes op het dak verkent u de mooiste natuurgebieden van Botswana én u maakt een uitstapje...

bekijk safari
bekijk meer Botswana safari's

Vraag gratis offerte op maat aan

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
DD dash MM dash JJJJ
Interesse*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Mambulu! Safaris With A Difference

Uw safari, zorgeloos en 100% persoonlijk, naar de mooiste plekken in oost en zuidelijk Afrika.

Dát is waar Mambulu! Safaris With A Difference al sinds 2010 voor staat.

Contactgegevens

Eikenlaan 5
2121 TK Bennebroek
Nederland

+31 (0)23 574 83 51
[email protected]