Central Kalahari Game Reserve

In een individuele maatwerk safari in Botswana mag het Central Kalahari Game Reserve eigenlijk niet ontbreken. Naast de Okavango Delta, Moremi Game Reserve en Chobe National Park voegt het Central Kalahari Game Reserve een eco-systeem toe aan uw safari op maat. Tijdens uw individuele safari op maat vliegt u in een klein vliegtuig naar de uitgestrekte ongerepte wildernis van de Kalahari woestijn. U kunt ook met een stoere 4WD door het natuurpark rijden. Wij ontwerpen uw individuele maatwerk safari met plezier voor u.

Niets kan u voorbereiden op de grootte van dit park. Uw eerste indruk van deze oneindige ruimte? Het gevoel dat u alleen in het park bent. Het Centraal Kalahari Game Reserve is een landschap met prachtige natuurverschijnselen van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. De uitgestrekte landschappen variëren van grote klei pannen en uitgedroogde rivierbeddingen tot begroeide duinen en bossen.

Central Kalahari Game Reserve- biodiversiteit

Het Centraal Kalahari Game Reserve herbergt een unieke biodiversiteit in zuidelijk Afrika, waaronder een aantal grote populaties van bedreigde diersoorten zoals de Brown Hyena en diverse roofvogels. De ‘leeuw met de zwarte manen’ die in het Centraal Kalahari Game Reserve voorkomt en is de meest gemuteerde leeuwen soort in Afrika is. Hoge grassen lijken zich eindeloos uit te strekken, onderbroken door enkele bomen en wat struikgewas. ’s Nachts domineert een heldere sterrenhemel het landschap. Een fascinerend gezicht.

Central Kalahari Game Reserve – grootste wildreservaat van zuidelijk Afrika

Het Centraal Kalahari Game Reserve is het grootste en meest afgelegen reservaat in zuidelijk Afrika. Het is het tweede grootste wildreservaat in de wereld (52.800 km²). Het park is groter dan Denemarken! In het Central Kalahari Game Reserve is weinig inmenging van menselijke activiteiten geweest. Vandaar dat het gebied nog in de oorspronkelijke staat is. Eén echt voorbeeld voor natuurgebieden in de wereld.

Het ministerie van Wildlife en National Parks beheert het Centraal Kalahari Game Reserve, zoals voorgeschreven in ‘The Wildlife and National Parks Act’ van 1992. Er is een gedetailleerd management plan wat het park verzekerd van goede bescherming. De regering van Botswana streeft er naar het Central Kalahari Game Reserve in zijn natuurlijke vorm te behouden. Ze doet dit door continu de beheersplannen te evalueren en gericht onderzoek naar het behoud en beheer van het Central Kalahari Game Reserve te stimuleren.

Central Kalahari Game Reserve – wildlife

Tijdens en kort na goede zomer regens wemelt het, in het noordelijk deel van het park, op de open vlakke groene graslanden van wilde dieren. Grote kuddes springbokken, gemsbokken, evenals gnoes, hartebeesten, elanden en giraffe. Op andere momenten van het jaar, wanneer de dieren meer verspreidt zijn in het park, is het lastiger de dieren te spotten. In het landschap domineren silver terminalia sandveldt, Kalahari sand acacia’s, en Kalahari appleleaf, afgewisseld met graslanden, en hier en daar een zandduin, een pan of een ondiepe rivierbedding.

Het Central Kalahari Game Reserve werd oorspronkelijk opgericht (in 1961) met de bedoeling om als toevluchtsoord voor de San Bosjesmannen te dienen. In het hart van de Kalahari (en Botswana) waar ze hun traditionele manier van leven als jagers / verzamelaars zouden kunnen leven zonder invloed van de buitenwereld. Daarnaast heeft het park ook als doel de pannen, droge rivierbeddingen en het wild te beschermen.

De regering van Botswana wilde toerisme ontwikkelen naast de Okavango Delta en Chobe National Park. Lodges kregen concessies toegewezen voor de bouw, zowel aan de buitenranden van het park als in het park. Met de bedoeling fly-in safaris op maat te organiseren.

De noordelijk gelegen Deception valley is een van de hoogtepunten in het park. Het zoete gras trekt tijdens en na het regenseizoen grote kuddes herbivoren en natuurlijk de bijbehorende roofdieren aan. Het is ook het meest bereisde deel van het natuurpark. Dat komt door een aantal kampeerplekken en de nabijheid van de oostelijke Matswere toegangspoort. De andere 2 toegangspoorten liggen aan de westkant van het reservaat, Xade en Tsau. Hier zijn ook kampeerplekken beschikbaar. Andere interessante gebieden om naar toe te rijden zijn Sunday Pan, Leopard Pan, Deception Valley, Passarge Valley en Piper’s Pan.

Centraal Kalahari Game Reserve – kenmerken

  • De geweldige schoonheid van Deception Valley
  • Prachtige wolkenformaties tijdens de zomer regens
  • Duizenden dieren op grasvlakten in het noordelijk deel van het Centraal Kalahari Game Reserve van februari tot april
  • Verschillende soorten reptielen, schorpioenen en insecten
  • De mooiste en helderste sterrenhemel in de nacht
Botswana reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan