Home / Bestemmingen / Namibië

Ongerepte woestijn landschappen

Namibië staat garant voor een bijzondere safari door een land dat grotendeels wordt gedomineerd door woestijnen. Dit zijn de Kalahari woestijn en de Namib woestijn. Het land heeft de op drie na laagste bevolkingsdichtheid van alle landen in de wereld. U komt tijdens uw safari dan ook weinig andere mensen tegen. Het land is relatief veilig en voordelig om te bereizen. 

Tijdens uw safari in Namibië reist u door adembenemende en ongerepte landschappen. In het noorden van het land ligt Etosha National Park. Dit is één van de meest toegankelijke Big5 natuurparken van zuidelijk Afrika. De Fish River Canyon in het zuiden is de op één na grootste canyon in de wereld. Alleen de Grand Canyon in de Verenigde Staten van Amerika zijn groter (en bekender). Het centrale deel van het land wordt gevormd door de Kalahari woestijn en de Namib woestijn. Door deze afwisseling is Namibië dan ook de ideale bestemming voor een (familie) safari.

Panorama Fish River Canyon Namibië
Panorama Fish River Canyon Namibië
Himba's in noord Namibië
Himba's in noord Namibië
Panorama Sossusvlei Namibië
Panorama Sossusvlei Namibië
Leeuwen in Etosha National Park Namibië
Leeuwen in Etosha National Park Namibië

Diversiteit landschappen

Het land kenmerkt zich door een enorme diversiteit aan landschappen. Diverse diersoorten hebben zich hierop op wonderbaarlijke wijze aangepast. Zo komt u buiten de nationale parken regelmatig gemsbokken en struisvogels tegen en met een beetje geluk woestijn olifanten. In de woestijn treft u tal van insecten en reptielen die overleven in deze barre omstandigheden. In de meest afgelegen gebieden van het land leven nog authentieke stammen als de San Bushmen en Himba’s.

Eén van de meest opvallende kenmerken van Namibië is dat het land beschikt over een uitstekend wegennet. Hierdoor rijdt u zelf comfortabel en veilig door het land. Dat maakt reizen in het land doorgaans betaalbaarder dan safari’s in sommige andere Afrikaanse landen. Het land is nagenoeg malaria vrij en heeft een gezond klimaat. Hierdoor is Namibië prima geschikt voor avontuurlijke safari’s van families met jonge kinderen.

Namibië selfdrive safari

Een selfdrive safari is één van de beste manieren om Namibië te ontdekken. Dat is dan ook een van de meest voorkomende vormen van reizen door het land. U rijdt zelf over het zeer goed onderhouden wegennet van het land. U rijdt het meest van de tijd over verharde gravelwegen. Met een stoere goed uitgeruste 4WD huurauto kunt u elke weg aan! U rijdt op uw eigen tempo, stopt waar u wilt en bepaalt zelf hoe lang u bij op een plek blijft staan. Ervaar de vrijheid, de ruimte en het avontuur tijdens u selfdrive safari in Namibië.

Sossusvlei

Eén van de hoogtepunten van een safari in Namibië is de spectaculaire Sossusvlei. Metershoge rode zandduinen omringen de immense witte zoutvlakte in de Namib woestijn. Hierdoor ontstaat een haast buitenaards landschap met een aaneenschakeling van zandduinen. Beklim Dune 45 en geniet van het fantastische uitzicht en een spectaculaire zonsopkomst en zonsondergang. Sossusvlei is meestal één van de hoogtepunten van een reis door het land.

Etosha National Park

Een vast onderdeel van een safari in Namibië is Etosha National Park. De naam betekent ‘Grote Witte Plaats‘. Dit is afgeleid van de schijnbaar eindeloze vlakte met zilverwit zand in het hart van het nationale park. Het park is een paradijs voor liefhebbers van wildlife en vogels. Grote kuddes olifanten, springbokken, impala’s, gemsbokken en zebra’s trekken naar de vele waterplaatsen in het park. Op hun beurt gevolgd door leeuwen, hyena’s en jakhalzen. Kortom, een bezoek aan Etosha National Park mag niet ontbreken aan uw safari.

Damaraland en Kaokoveld

Voor mensen die een nog meer avontuurlijker safari in Namibië willen maken, zijn Damaraland en Kaokoveld de perfecte bestemming. Deze gebieden in het noordwesten zijn de meest ongerepte gebieden van Namibië. Het is er ruig en woestijnachtig met hoge rotsen en bergen. U rijdt door oude, uitgesleten rivierbeddingen en paden waar weinig ander mensen over heen rijden. Kortom, een uniek avontuur!

Oude Duitse kolonie

Tijdens uw reis door het land merkt u dat veel plaatsen een Duits klinkende naam hebben. Dit komt doordat Namibië van eind negentiende tot begin twintigste eeuw een kolonie van het Duitse Rijk was. De Duitse invloeden vindt u overal terug. Eén van de bekendste plaatsen is Swakopmund. Een stadje aan de Atlantische Oceaan waar u zich even in Duitsland waant. U eet hier ‘Schnitzel mit Pommes’ in het ‘Brauhaus’ of drinkt u een kopje koffie in de ‘Konditorei’. Naast de hoofdtaal Engels, spreken veel mensen een goed woordje Duits.

Hieronder leest u wat onze gasten vinden van hun safari in Namibië. Bovendien treft u een aantal safari voorbeelden als startpunt van uw safari.

Reviews safari in Namibië

Claudia, Erik, Els en Vincent, Zaandam/Soest

Namibië. We hebben al meerdere keren selfdrive safaris door Botswana en Namibië gedaan en wilden graag nu een ongerept deel van Namibië bezoeken, iets nieuws. Dat heeft Rob super naar onze wensen met samengesteld door een guided selfdrive Namibië te ontwerpen. Wij konden heerlijk genieten van deze mooie reis.

bekijk safari
Karin en Kees, Best

Namibië, Botswana en Zimbabwe. In 2019 hebben we Rob ontmoet op de Beurs Bijzondere Reizen. Een afspraak was zo gemaakt en bij ons thuis hebben we een route uitgestippeld. Rob heeft goed naar onze wensen geluisterd. We zouden zelf gaan rijden, voldoende tijd om alles te zien, combinatie van campings en lodges.

bekijk safari
Nitti en Martina, Overijse (België)

Namibië. Via Google ontdekte ik Mambulu! Safaris en en het sprak me onmiddellijk aan. Maatwerk is hier de norm. Tja, en dan de reis zelf uiteraard…episch ! Het land is prachtig, de landschappen zijn telkens anders, en altijd fantastisch, de mensen zijn vriendelijk

bekijk safari
lees meer reviews

Namibië safari voorbeelden

Namibie 4×4 kampeersafari | 14 dagen

Namibie 4×4 kampeersafari, een avontuurlijke ontdekking van de hoogtepunten van dit prachtige land. Met een stoere 4×4 auto met tentjes op het dak rijdt u over de oneindige gravel roads naar onder andere Sossusvlei, Swakopmund, Twyfelfontein, Etosha National Park en het Waterberg plateau. Een unieke combinatie van zandduinen, woestijn, Oceaan en wildlife spotten in Etosha…

bekijk safari
Namibie reis | 21 dagen

Complete Namibie reis waarbij u zelf met een 4wd huurauto in 3 weken door het hele land reist. In een rustig tempo rijdt u naar de hoogtepunten van het land. U begint in de Kalahari woestijn. Daarna reist u door naar de adembenemende Fish River Canyon. Via de Namib woestijn arriveert u in Sossusvlei, waar…

bekijk safari
Rondreis Namibie en Botswana selfdrive | 21 dagen

Selfdrive safari door Namibië en Botswana. Met een stoere 4wd met tentje op het dak reist u naar de hoogtepunten van Namibië en Botswana. Sossusvlei, Swakopmund, Twyfelfontein, Etosha National Park en de Okavango rivier staan op het programma. In Botswana reist u langs de Panhandle van de Okavango Delta en rijdt via Maun naar de…

bekijk safari
bekijk meer Namibië safari's

Vraag gratis offerte op maat aan

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
DD dash MM dash JJJJ
Interesse*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Mambulu! Safaris With A Difference

Uw safari, zorgeloos en 100% persoonlijk, naar de mooiste plekken in oost en zuidelijk Afrika.

Dát is waar Mambulu! Safaris With A Difference al sinds 2010 voor staat.

Contactgegevens

Eikenlaan 5
2121 TK Bennebroek
Nederland

+31 (0)23 574 83 51
[email protected]