Home / Bestemmingen / Namibië

Namibië

Namibië heeft de op drie na laagste bevolkingsdichtheid van alle landen in de wereld (na Groenland en Mongolië). U komt hier tijdens uw safari dan ook weinig andere mensen tegen. Het is een bijzonder land dat grotendeels wordt gedomineerd door woestijnen, de Kalahari en de Namib. Het natuurschoon is adembenemend en ongerept. Etosha National Park in het noorden van het land is één van de meest toegankelijke natuurparken van zuidelijk Afrika. De Fish River Canyon in het zuiden is de op één na grootste canyon in de wereld. Alleen de Grand Canyon in de Verenigde Staten van Amerika zijn groter (en bekender).

Namibië is een veilig en relatief voordelig land om te bezoeken. Kortom de ideale bestemming voor een (familie) safari op maat.

Het land wordt gekenmerkt door een enorme diversiteit aan landschappen waaraan diverse diersoorten zich op wonderbaarlijke wijze hebben aangepast. Zo komt u buiten de nationale parken regelmatig gemsbokken en struisvogels tegen en met een beetje geluk woestijn olifanten. In de meest afgelegen gebieden van het land leven nog authentieke stammen als de San Bushmen en Himba’s. Namibië beschikt over een uitstekend wegennet waardoor u zelf uitstekend door het land kunt rijden in uw eigen 4WD huurauto met tentjes op het dak.

Hieronder treft u een aantal safari voorbeelden als startpunt van uw Namibië safari.

Namibië kennismaking vraag gratis offerte op maat aan

Namibië safari voorbeelden