Home / Reissuggesties / Safari Namibië / Namibie 4×4 kampeersafari | 14 dagen

Namibie 4×4 kampeersafari, een avontuurlijke ontdekking van de hoogtepunten van dit prachtige land. Met een stoere 4×4 auto met tentjes op het dak rijdt u over de oneindige gravel roads naar onder andere Sossusvlei, Swakopmund, Twyfelfontein, Etosha National Park en het Waterberg plateau. Een unieke combinatie van zandduinen, woestijn, Oceaan en wildlife spotten in Etosha National Park.

Neem contact met ons op voor een ontwerp op maat voor uw Namibie 4×4 kampeersafari.

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Namibie 4×4 safari

  • Stoere 4×4 huurauto met tentjes op het dak
  • Rode zandduinen van Sossusvlei
  • Atlantische Oceaan bij Swakopmund
  • Oude rotstekeningen bij Twyfelfontein
  • Wilde dieren spotten in Etosha National Park
  • Wandelingen op Waterberg Plateau
Namibie 4x4 kampeersafari - 14 dagen
Namibie 4x4 kampeersafari - 14 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Windhoek, Arebbush Travel Lodge

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld van Windhoek in Namibië. In de aankomsthal wordt u opgewacht en verwelkomt door een vertegenwoordiger van onze lokale partner. Hij brengt u naar het kantoor van de autoverhuur waar u uw stoere 4×4 auto in ontvangst neemt.

Na de formaliteiten rijdt u naar uw onderkomen voor de eerste nacht. U verblijft in de Arebbush Travel Lodge. Deze lodge ligt buiten het centrum van Windhoek, dichtbij het kantoor van de autoverhuur. 

De rest van de dag gebruikt u om inkopen te doen voor de komende safari. Het is aan te raden om met een boodschappenlijstje naar een van de grote supermarkten in de stad te gaan, zodat u snel de juiste spullen koopt. In het restaurant van de lodge kunt u heerlijk dineren. U kunt ook, met een taxi, naar een restaurant in de stad gaan, bijvoorbeeld het beroemde restaurant Joe’s Biergarten.

Christ Church in hartje Windhoek
Christ Church in hartje Windhoek

In de loop van de ochtend rijdt u zuidwaarts. Het eerste gedeelte van de route gaat over een goede asfalt weg. Na Rehoboth gaat het asfalt over in een gravel road. De meeste wegen in Namibië zijn goed begaanbare gravel roads. Vandaar dat een 4×4 auto heel belangrijk is. 

Zodra u de gravel road opdraait schakelt u de 4wd in en laat u een beetje lucht uit de banden lopen. U heeft een compressor aan boord, dus later kunt u de banden weer oppompen. Aan het einde van de middag arriveert u op de campsite en bouwt u uw kamp op en steekt het kampvuur aan.

Vroeg in de ochtend van dag 3 rijdt u naar Sossusvlei waar u de metershoge rode zandduinen, onder ander Dead Vlei, en de Sesriem Canyon bezoekt. In de middag keert u terug op de campsite.

Hoge zandduinen van Sossusvlei Namibië
Hoge zandduinen van Sossusvlei Namibië

Na het ontbijt op dag 4 en het oppakken van uw kamp rijdt u dwars door de Namib woestijn naar het oud Duitse plaatsje Swakopmund, gelegen aan de Atlantische Oceaan. U verblijft aan de uitgestrekte Atlantische oceaan, waar vele zeeleeuwen, pelikanen, dolfijnen en zelfs pinguïns leven. Het strand lijkt gelijk op te gaan in het zand van de woestijn.

Onderweg heeft u een grote kans de Welwitschia plant te zien, een bijzondere 2-bladerige woestijnplant, die wel een doorsnee van 2 meter kan hebben en 1.000 jaar oud kan worden.

Op dag 5 verblijft u in Swakopmund en kunt een groot aantal activiteiten ondernemen, waaronder de interessante Living Desert Tour, een catamaran cruise, een harbour tour, sand boarding en quad biking.

Swakopmund aan de Atlantische Oceaan in Namibië
Swakopmund aan de Atlantische Oceaan in Namibië

Na het ontbijt verlaat u de accommodatie in Swakopmund en rijdt noordwaarts langs de kust van de Atlantische Oceaan. U rijdt naar Cape Cross waar u de inmense zeerobben kolonie bezoekt. Het is interessant om zoveel kolossen bij elkaar te zien. Vaak lopen jakhalzen tussen de dieren op zoek naar een lekker hapje.

Na uw bezoek aan Cape Cross rijdt u landinwaarts door de Namib woestijn naar de Brandberg. U rijdt over een kaarsrechte weg en geniet van de glinsterende mineralen die oplichten in de zon. 

U verblijft op een campsite dichtbij de Brandberg. Deze bijzondere berg licht prachtig mooi rood op bij zonsopkomst en zonsondergang. Op de berg bevinden zich veel eeuwenoude rotstekeningen van de San Bushmen die in dit gebied hebben geleefd.

Brandberg bij zonsopkomst Namibië
Brandberg bij zonsopkomst Namibië

Na het ontbijt en het opbreken van uw kamp reist u door naar Twijfelfontein. U overnacht hier op een bijzonder campsite. Alle plaatsen hebben eigen sanitaire voorzieningen die tussen grote rotsen zijn gebouwd. Vanaf uw campsite heeft u mooi uitzicht over de vlakte voor uw, waar zo nu en dan een springbok passeert.

Het is interessant om de nabijgelegen rotstekeningen van de San Bushmen te bezoeken. De vindplaats van Twijfelfontein staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Het is een aanrader om met een gids de rotstekeningen te bewonderen.

Dichtbij bevinden zicht ook de Organ Pipes, een bijzonder rotsformatie die iets weg heeft van orgelpijpen. U kunt natuurlijk ook besluiten om heerlijk te relaxen op uw campsite en te genieten van het uitzicht.

Twyfelfontein rotstekeningen
Twyfelfontein rotstekeningen

Na het ontbijt rijdt u naar de zuidelijke toegangspoort van Etosha National Park. Hier begint het wildlife gedeelte van uw 4×4 Namibie safari. In de vorm van een game drive en-route rijdt door Etosha National Park.

In het park zijn roofdieren ruim zijn vertegenwoordigd: leeuwen, cheetahs, luipaarden, hyena’s en Afrikaanse wilde honden. Ook ziet u hier neushoorns, olifanten, giraffen, zebra’s, jakhalzen, honey badgers, verschillende soorten antilopen, wrattenzwijnen, struisvogels en nog vele andere diersoorten.

Deze dagen rijdt u door Etosha National Park op zoek naar deze wilde dieren. Wellicht is het een idee om ook eens een game drive met een gids te maken. U boekt een game drive met gids bij de receptie van de campsite.

Alle campsites beschikken over een prachtige waterhole net buiten het hek. U neemt plaats op een bank en ziet onder andere olifanten, giraffen, kudu’s, impala’s, neushoorns en leeuwen aan u voorbij komen.

Zebra's bij waterhole in Etosha National Park Namibië
Zebra's bij waterhole in Etosha National Park Namibië

Vanochtend maakt u de laatste game drives door Etosha National Park op zoek naar die dieren die u nog niet heeft gespot. Daarna verlaat u bij Namutoni het park en rijdt oostwaarts richting Tsumeb. Hier kunt u nog wat inkopen doen en tanken.

Een interessante plek om te bezoeken in de Hoba Meteoriet. De Hoba Meteoriet is de grootste en zwaarste meteoriet die ooit op de aarde in neergekomen. De meteoriet werd in 1920 gevonden op een veld nabij  Grootfontein. Volgens overlevering was de eigenaar van het veld het land aan het bewerken met een ploeg toen hij op een groot metalen object in de grond stootte.

Nu uw bezoek rijdt u door naar het Waterberg Plateau, dat u al vanaf grote afstand ziet liggen. Op het plateau maakt u mooie wandelingen en relaxt u aan het zwembad.

Hike op Waterberg Plateau National Park Namibië
Hike op Waterberg Plateau National Park Namibië

Op dag 13 begint u aan de laatste etappe van uw 4×4 Namibie kampeersafari. Na het ontbijt en het opbreken van uw kamp verlaat u het Waterberg Plateau en rijdt in een rustig tempo terug naar Windhoek.

In de loop van de middag arriveert u in dezelfde accommodatie als waar u de safari bent begonnen. De rest van de dag besteedt u aan een bezoek aan de stad en het kopen van de laatste souveniers.

Op dag 14 rijdt u naar het kantoor van de autoverhuur en levert de huurauto weer in. Daarna brengt een chauffeur u naar het vliegveld van Windhoek voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Overzicht Windhoek startpunt van uw safari op maat in Namibië
Overzicht Windhoek startpunt van uw safari op maat in Namibië

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan