Nxai Pan National Park

In het programma van een individuele safari op maat in Botswana mag een bezoek aan Nxai Pan National Park eigenlijk niet ontbreken. Het park ligt tussen Maun en Nata ten noorden van de doorgaande weg en wordt relatief weinig bezocht. Toch biedt het park een grote verscheidenheid aan wilde dieren. Neem contact met ons op voor een ontwerp voor een safari op maat naar Nxai Pan National Park.

Nxai Pan National Park – zoutpannen

Het park is met een oppervlakte van 2.100 km² onderdeel van het grote Makgadikgadi Salt Pans complex en bestaat uit een aantal grotere zoutpannen die ooit zoutmeren waren:

  • Nxai Pan
  • Kgama-Kgama Pan
  • Kudiakam Pan

Deze grotere pannen worden overwoekerd met gras met hier en daar een eiland met acacia bomen. De kleinere pannen vullen zich in de regentijd met water. Daar komen veel wilde dieren op af.

Nxai Pan National Park – wildlife

Het zien van wilde dieren is door de regens en de migratie van de dieren seizoensgebonden. Er zijn verschillende kunstmatige drinkplaatsen. December tot april is de beste tijd om het park te bezoeken, afhankelijk van de regen. Dieren die vaak worden waargenomen zijn zebra’s, gnoes, springbokken, impala, gemsbok, hartenbeest, giraffen, leeuwen, jachtluipaarden, wilde honden, bruine hyena, bat-eared vos, en olifanten en buffels.

Het park is een van de meer toegankelijke gebieden van het Makgadikgadi Salt Pans complex, op slechts 50 km van de weg tussen Nata en Maun.

Botswana reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan