Maun is vaak begin en/of eindpunt van vele individuele luxe safari’s op maat in Botswana. Het stadje ligt aan de zuidelijke rand van de Okavango Delta en is de toeristische hoofdstad van Botswana. Desondanks heeft Maun nog steeds de sfeer van een stoffige grensstad. Neem contact met ons op voor een ontwerp voor een individueel luxe safariontwerp op maat met als begin of eindpunt Maun.

Maun – begin of eindpunt safari

Voor veel toeristen is Maun het begin- of eindpunt van de safari. Er zijn directe vluchten van en naar zowel Johannesburg als Gaborone. Maun is het centrum van het Ngamiland District en de zetel van de macht van de Batawana mensen. De Batawana zijn een vertakking van de Bangwato van Serowe.

Maun – geschiedenis

Na een geschil in de 18de eeuw, is stamhoofd Kgosi met zijn volk vertrokken uit Serowe en hebben zij zich gevestigd in Ngamiland. Eerst in de omgeving van Ngamimeer, daarna in Toteng, later in Tsao en ten slotte in Maun. Dit was rond 1915. Het Ngamiland District bestaat uit een fascinerende verscheidenheid van etnische groepen: de Hambukushu, Basubiya en Bayei, allemaal van Centraal-Afrikaanse afkomst. Deze bevolkingsgroepen hebben door de eeuwen heen de Okavango Delta leren kennen en weten precies te overleven in de Delta.

Ook zijn er de Banoka – de rivier Bosjesmannen. Dit zijn de oorspronkelijke bewoners van de Okavango Delta, de Bakgalagadi en de Baherero, die afkomstig zijn uit Namibië. De vrouwen zijn te herkennen aan de felgekleurde jurken in Victoriaanse stijl.

Vaak wordt de ‘menselijke’ kant van de Okavango Delta over het hoofd gezien. Tijdens een bezoek aan de west kant van de Okavango Delta, in het Panhandle gebied, maakt u kennis met de lokale dorpjes en mensen. Vaak een echt hoogtepunt van een reis in Botswana.

Weg van Maun naar Moremi Game Reserve Botswana
Maun Lodge aan Thamalakane rivier Botswana
Luchtfoto Maun bij Okavango Delta Botswana
Maun toegangspoort voor Okavango Delta Botswana