Moremi Game Reserve

Het Moremi Game Reserve in Botswana ligt aan de oostelijke kant van de Okavango Delta. Het is vernoemd naar Chief Moremi van de ‘BaTawana’ stam. Moremi is een Game Reserve en geen Nationaal Park. Het reserve omvat meer dan 4.871 km² en combineert mopane en acacia bossen met een lappendeken van lagunes.

In de jaren 60 is er veel gejaagd in dit gebied en veel dieren waren hier bijna uitgestorven. Onder leiding van de echtgenote van de latere Chief Moremi III is een groot deel van de Okavango Delta tot het Moremi Game Reserve benoemd. De belangrijkste reden was om de dieren en het milieu te behouden voor de toekomst. Deze vooruitziende blik en het gevoerde beleid hebben er toe geleid dat er gedurende verschillende jaren (1962-1970-1990) meer grond aan het reserve is toegevoegd. Vandaag de dag is het park ongeveer 1/3 van de Okavango Delta.

Moremi Game Reserve – wildlife

Het Moremi Game Reserve is een paradijs voor natuur-en fotografische safari’s. Hoewel niet het grootste park, biedt het de bezoeker een enorme diversiteit aan planten en dieren. Het park is de thuisbasis van bijna 500 soorten vogels en een breed scala aan andere diersoorten.

Olifanten komen vooral in de droge periode in reservaat. Net als een reeks andere diersoorten zoals buffels, giraffen, leeuwen, luipaarden, cheetahs, wilde honden, hyena’s, jakhalzen en groot aantal antilopen (groot en klein, met inbegrip van de rode lechwe). Het unieke van het reservaat is dat er geen hekken staan, hierdoor kunnen de dieren vrij rondlopen.

Moremi Game Reserve – neushoorns

In het verleden kwamen zowel de witte als de zwarte neushoorn voor in Moremi Game Reserve. De laatst overgebleven dieren zijn overgebracht naar beschermde gebieden, weg van de illegale jagers. De Afrikaanse wilde hond, die elders snel in aantal afneemt, wordt regelmatig waargenomen in het park. Sinds 1989 is er speciaal project om de dieren te beschermen en te bestuderen. Hierdoor ziet men ze vaak gezien met halsband. Er wordt beweerd dat in het Moremi gebied ongeveer 30% van alle Afrikaanse wilde honden leven.

Botswana reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan
Cheetah in Moremi Game Reserve Botswana
Cheetah in Moremi Game Reserve Botswana
Hyena's Moremi Game Reserve Botswana
Hyena's Moremi Game Reserve Botswana