Home / Reissuggesties / Safari Botswana / Luxe kampeer reis Afrika, Botswana | 9 dagen

Heeft u altijd al willen genieten van de wilde natuur in Afrika maar niet willen inleveren op comfort? Dan is deze luxe kampeer reis in Afrika iets voor u! U begint de reis op het vliegveld van Maun in Botswana. Vanuit hier reist u naar verschillende natuurparken. Met een mobiel safarikamp verkent u Moremi Game Reserve, de Khwai Community Area, Savuti en Chobe National Park. Een mobiel safarikamp is kampement met staff en een kok dat met u meereist tijdens uw expeditie. De safari eindigt in Kasane, zodat u eenvoudig een bezoek aan 1 en  van de 7 wereldwonderen in de natuur, de Victoria Watervallen, kunt toevoegen

Neem contact met ons op om deze luxe kampeer reis Afrika te boeken of voor meer informatie. 

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Olifanten op oever Chobe rivier Botswana
Olifanten op oever Chobe rivier Botswana
Cheetah in Savuti Botswana
Cheetah in Savuti Botswana
Luxe mobiel safarikamp Botswana
Luxe mobiel safarikamp Botswana
Luipaard in Moremi Game Reserve Botswana
Luipaard in Moremi Game Reserve Botswana

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten luxe kampeer reis Afrika, Botswana

  • Mobiele kampeer safari in de wildernis met luxe tenten
  • Game drives door Moremi Game Reserve
  • Verkenningen van wildrijke Khwai Community Area
  • Wildrijke Savuti gebied met Savuti Marsh en Savuti Channel
  • Chobe National Park en Chobe Riverfront
  • Boot safari op Chobe River
  • Victoria Watervallen – optioneel
Luxe kampeer reis Afrika, Botswana - 9 dagen
Luxe kampeer reis Afrika, Botswana - 9 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1 - 2, Moremi Game Reserve, mobiel safarikamp

Vandaag arriveert u op het vliegveld van Maun, Botswana. In de aankomsthal wacht een vertegenwoordiger van onze lokale partner u op. Na de kennismaking loopt u met een piloot naar zijn vliegtuig voor een panoramische vlucht over de Okavango Delta.

Na ongeveer 45 minuten landt u op een airstrip in Moremi Game Reserve. Hier staat uw gids u op te wachten. In de vorm van een game drive en-route rijdt u naar het reeds opgebouwde mobiele safarikamp. Hier wordt u verwelkomt door de vriendelijke staf die ervoor zorgt dat u zich direct op uw gemak voelt middenin de Afrikaanse Bush. De eerste sundowner in de Bush is een heel bijzondere ervaring!

De eerste 2 nachten is het mobiele safarikamp opgeslagen in het Xakanaxa / Third Bridge gebied en verkent overdag de omringende wildernis tijdens diverse game drives. Het Moremi Game Reserve beslaat ongeveer 1/3de van het eco-systeem van de Okavango Delta – zo’n 5.000 km².

Luipaard in Moremi Game Reserve Botswana
Luipaard in Moremi Game Reserve Botswana

Vandaag reist u in de vorm van een game drive en-route van Moremi Game Reserve naar Khwai Community Area om uw luxe Kampeer Reis Afrika voort te zetten. Onderweg stopt u voor een Bush picknick lunch. De Khwai Community Area maakt deel uit van Moremi Game Reserve en staat bekend om de vele dieren die er leven. Als u op zoek bent naar Afrikaanse wilde honden of luipaarden is dit een goed gebied om uw geluk te beproeven.

Tijdens een boottocht in een Mokoro (een Mokoro was vroeger een uitgehakte boomstam en is nu van fiberglas) geniet u in een ontspannen tempo van de kanalen en lagunes en het wildlife erom heen.

Doordat de Khwai Community Area als het ware ligt ingeklemd tussen Chobe National Park, de Okavango Delta en Moremi Game Reserve leven er veel wilde dieren en vogels in het gebied. Bovendien heeft de Khwai rivier het hele jaar door water. Dat werkt als een magneet op de dieren. Daarom is de Khwai Community Area één van de wildrijkste gebieden van Botswana.

Na uw het ontbijt in Khwai Community Area vervolgt u uw mobiele kampeer safari naar het Savuti. Savuti is een belangrijk en wildrijk gebied van het Chobe National Park. Het gebied heeft qua landschap iets weg van het Serengeti National Park in Tanzania. Qua wilde dieren bent u het hele jaar door kansrijk om ze te spotten. Het gebied staat bekend om de leeuwen en gevlekte hyena’s die er leven. 

De rotsformaties in het Savuti gebied worden door leeuwen en luipaarden regelmatig gebruikt om de omgeving af te turen naar prooien.

Het mobiele kamp reist nog steeds met u mee. Het kamp vormt de uitvalsbasis voor de activiteiten van de dag. Het ontbreekt u aan niets. Als u terug komt van de game drive staat er bijvoorbeeld een heerlijk ontbijt, lunch of diner voor u klaar. 

Grote Olifant in Savuti Botswana
Grote Olifant in Savuti Botswana

Na de ochtend game drive in het Savuti gebied en het ontbijt verlaat u dit uitgestrekte gebied. In de vorm van een game drive en-route rijdt u via het Chobe Forest Reserve naar de Chobe Riverfront. Het eerste deel van de route voert over de vlaktes waarom Savuti bekent is en daarna rijdt u door bossen over zanderige wegen. Bij het plaatsje Kavimba gaat de zandweg opeens over in een mooie asfaltweg.

Daarna rijdt u via de Ngoma Gate het volgende deel van het Chobe National Park binnen. Door de dichte bossen rijdt u richting de Chobe Riverfront. Uiteindelijk openen de bossen zich en ligt de Chobe rivier voor uw. In de uiterwaarden rivier leven grote kuddes olifanten en buffels. In de rivier leven veel krokodillen en nijlpaarden. Daarbij heeft de rivier een grote aantrekkingskracht op vele vogelsoorten.

In de namiddag van dag 8 geniet u van een boot safari op de Chobe rivier. Vanuit Kasane vaart u langs de Chobe Riverfront, die u eerder op de dag vanuit de auto heeft verkent.

Vanochtend neemt u na de ochtend game drive en het ontbijt afscheid van de staff van het mobiele safarikamp. Daarna brengt uw gids u in de vorm van een game drive-en route naar het vliegveld van Kasane voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis. Hier eindigt uw mobiele kampeer reis Afrika door de mooiste natuurparken van Botswana.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Het is een aanrader om vandaag door te reizen naar het plaatsje Victoria Falls in Zimbabwe om de Victoria watervallen te bezoeken. U wordt in dat geval vanaf het vliegveld van Kasane over de weg voor 1 of meerdere overnachtingen naar uw accommodatie in Victoria Falls gebracht. De volgende dag heeft u dan uitgebreid de gelegenheid 1 van de 7 natuurlijke wereldwonderen te bezoeken, de Victoria watervallen.

Victoria watervallen in Zimbabwe
Victoria watervallen in Zimbabwe

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan