Home / Reissuggesties / Safari Botswana / Luxe kampeer reis Afrika, Botswana | 11 dagen

Heeft u altijd al willen genieten van de wilde natuur in Afrika maar niet willen inleveren op comfort? Dan is deze luxe kampeer reis in Afrika iets voor u! U begint de reis in een luxe kamp midden in de Okavango Delta. Vanuit hier reist u naar verschillende natuurparken. Met een eigen mobiel kamp verkent u Moremi Game Reserve, Savuti en Chobe National Park. Een mobiel kamp is kampement met staff en een kok dat met u meereis tijdens uw expeditie. De laatste twee dagen bezoekt u een van de een van de wereldwonderen in de natuur, de Victoria Watervallen.

Neem contact met ons op om deze luxe kampeer reis Afrika te boeken of voor meer informatie. 

vraag gratis offerte op maat aan
Olifanten op oever Chobe rivier Botswana
Olifanten op oever Chobe rivier Botswana
Cheetah in Savuti Botswana
Cheetah in Savuti Botswana
Mobiele kampeer safarireis Botswana
Mobiele kampeer safarireis Botswana
Luipaard in Moremi Game Reserve Botswana
Luipaard in Moremi Game Reserve Botswana

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Luxe Kampeer Reis Afrika, Botswana

  • Verblijf midden in de Okavango Delta
  • Boot safari’s en Mokoro tochten in Delta
  • Mobiele kampeer safari in de wildernis met luxe tenten
  • Game drives door Moremi Game Reserve
  • Wildrijke Savuti gebied met Savuti Marsh en Savuti Channel
  • Chobe National Park en Chobe Riverfront
  • Boot safari op Chobe River
  • Victoria Watervallen
Luxe kampeer reis Afrika, Botswana - 11 dagen
Luxe kampeer reis Afrika, Botswana - 11 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

vraag gratis offerte op maat aan

Safari programma

Dag 1 - 2, Okavango Delta, Oddballs Camp

Op dag 1 arriveert u in Maun, Botswana. Dit is een belangrijk stadje aan de oevers van de Okavango Delta. Hier begint uw avontuurlijke safari door de wildernis van Botswana. Het eerste wat op de planning staat is een binnenlandse vlucht diep de Okavango Delta in. U verblijft hier in Oddballs Camp. Het kamp bevindt zich op een eiland midden in de Delta.

Vanuit het kamp onderneemt u verschillende activiteiten, zoals wandel safari’s, boot safari’s en Mokoro tochten. Een Mokoro is een uitgeholde boomstam, het traditionele vervoermiddel van de lokale bevolking. Tegenwoordig worden de Mokoro’s van polyester gemaakt om de bomen te beschermen. 

De Okavango Delta in Botswana is de grootste binnenlandse delta van de wereld en beslaat een oppervlakte van ongeveer 15.000 km². De Delta is de thuisbasis van een groot aantal dier- en vogelsoorten. Het gebied is een uitgestrektheid van waterwegen, uiterwaarden, beboste eilanden en lagunes. 

Okavango Delta Botswana
Okavango Delta Botswana
Dag 3 - 4, Moremi Game Reserve, mobiel kamp

Na twee geweldige dagen in de Okavango Delta vliegt u middels een klein vliegtuigje naar het volgende natuurpark, Moremi Game Reserve. Eenmaal geland ontmoet u uw gids voor de mobiele safari. Met de gids maakt u de rest van de dag game drives door het park. 

De komende dagen zal het ritme als volgt zijn. Vroeg in de ochtend maakt u een game drive en later in de middag nog eens. Tijdens de middag game drive zult u genieten van prachtige zonsondergangen. Mooie gebieden die u in uw game drives bezoekt zijn bijvoorbeeld Xakanaxa of Third Bridge. 

Op dag 4 reist u van Moremi Game Reserve naar Khwai Community Area om uw Luxe Kampeer Reis Afrika voort te zetten. Khwai Community Area maakt deel uit van Moremi en staat bekend om de vele dieren die er leven. Als u op zoek bent naar Afrikaanse wilde honden of luipaarden is dit een goed gebied om uw geluk te beproeven.  

African Wild Dogs Khwai Community Area
African Wild Dogs Khwai Community Area
Dag 5 - 6, Savuti, mobiel kamp

Na uw het ontbijt in Khwai Community Area vervolgt u uw mobiele kampeer safari naar het Savuti. Savuti is een belangrijk en wildrijk gebied van het Chobe National Park. Het gebied heeft qua landschap iets weg van het Serengeti National Park in Tanzania. Qua wilde dieren bent u het hele jaar door kansrijk om ze te spotten. Het gebied staat bekend om de leeuwen en gevlekte hyena’s die er leven. 

De rotsformaties in het Savuti gebied worden door leeuwen en luipaarden regelmatig gebruikt om de omgeving af te turen naar prooien.

Het mobiele kamp reist nog steeds met u mee. Het kamp vormt de uitvalsbasis voor de activiteiten van de dag. Het ontbreekt u aan niets. Als u terug komt van de game drive staat er bijvoorbeeld een heerlijk ontbijt, lunch of diner voor u klaar. 

Grote Olifant in Savuti Botswana
Grote Olifant in Savuti Botswana
Dag 7 - 8, Chobe Riverfront, mobiel kamp

Na de ochtend game drive in het Savuti gebied en het ontbijt verlaat u dit uitgestrekte gebied. In de vorm van een game drive en-route rijdt u via het Chobe Forest Reserve naar de Chobe Riverfront. Het eerste deel van de route voert over de vlaktes waarom Savuti bekent is en daarna rijdt u door bossen over zanderige wegen. Bij het plaatsje Kavimba gaat de zandweg opeens over in een mooie asfaltweg.

Daarna rijdt u via de Ngoma Gate het volgende deel van het Chobe National Park binnen. Door de dichte bossen rijdt u richting de Chobe Riverfront. Uiteindelijk openen de bossen zich en ligt de Chobe rivier voor uw. In de uiterwaarden rivier leven grote kuddes olifanten en buffels. In de rivier leven veel krokodillen en nijlpaarden. Daarbij heeft de rivier een grote aantrekkingskracht op vele vogelsoorten.

Dag 9 - 11, Victoria watervallen, Ilala Lodge

Na het spotten van de laatste wilde dieren, neemt u afscheid van de staff van het mobiele kamp. Uw gids brengt u van Chobe National Park naar de Victoria Watervallen. Hiervoor is een grensovergang nodig naar Zimbabwe. In het stadje Victoria Falls verblijft u in de Ilala Lodge. Deze lodge is de perfecte uitvalsbasis om de watervallen te bezoeken. Het is maar 8 minuten lopen. Verder kunt u genieten van de mooie tuinen van de lodge en lekker eten in het restaurant. Bij de Victoria Watervallen kunt u verschillende dingen doen, zoals bungee jumpen en abseilen. 

Na het ontbijt op dag 11 wordt u ruim op tijd naar het vliegveld van Victoria Falls gebracht voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis. Uw Luxe Kampeer Reis Afrika is afgelopen.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Victoria watervallen in Zimbabwe
Victoria watervallen in Zimbabwe

Neem contact met ons op voor meer informatie over deze Luxe Kampeer Reis Afrika en de reissom.

vraag gratis offerte op maat aan