Een maand zelf trekken door Namibië en Botswana fantastisch met de hulp van Mambulu! Safaris: een vette aanrader!!!

Na twee keer eerder, in 1992 Kenia/Tanzania en 2004 Uganda, ging het bij ons in 2019 kriebelen om dit prachtige continent nog eens te bezoeken. Mede door enthousiaste berichten van familie en diverse documentaires op tv viel ons oog op Namibië en Botswana. Na eerst wat in te hebben gelezen durfden we het wel aan om te kiezen voor een zogenaamde self-drive, maar dan wel de luxere versie waarbij we wilden slapen in hotels, guest houses en lodges. Wij zijn niet echt van het kamperen.

Mambulu! Safaris: kleine gespecialiseerde reisorganisatie

Door onze eerdere positieve ervaringen met kleine gespecialiseerde reisorganisaties besloten we om dit weer te doen. Eerste stap was een bezoek aan de Verre Reizen beurs in Antwerpen. Hier kwamen wij, naast gesprekken met andere reisbureaus, in gesprek met Rob Sijm van Mambulu! Safaris. Zijn open en eerlijke manier van communiceren en oprechte interesse in ons verhaal sprak ons gelijk aan. Ook de aanvankelijke scepsis van Mirella over het zelf rijden over onverharde wegen nam Rob zeer serieus. Na diverse contacten, die altijd uitliepen vanwege de ontspannen sfeer van het gesprek, heeft hij een plan voor ons opgesteld waarin onze wensen op een overzichtelijke manier verwerkt werden. Hier en daar wat bijschaven en we konden ons gaan verheugen op september 2021.

Helaas een virus stak daar een stokje voor. Het proces van omboeken en begeleiden gedurende die periode daar hebben wij alle lof voor!

Selfdrive safari Namibië en Botswana

Eind goed al goed want inmiddels kunnen we na genieten van een prachtige maand in twee wonderschone landen in Afrika. Prachtige landschappen in Namibië en veel, heel veel wild in Botswana. Daarnaast een hele speciale ervaring om de nacht door te brengen op een zoutpan met een onuitsprekelijke naam vanuit Planet Baobab.

De accommodaties waren in het algemeen uitstekend met positieve uitschieters bij Twyfelfontein in Namibië, de mooist gelegen lodge van de hele reis, Khwai guesthouse in Moremi gamereserve Botswana met waanzinnig lekker eten en uitstekende medewerkers.

Game drives met professionele gidsen

Het zelf rijden is ons zeer meegevallen en we hebben onze onrustgevoelens over veiligheid, twee mensen niet meer zo jong alleen op stap in dergelijke landen, al gauw opzij kunnen zetten. Wel vonden wij de keuze om in de wildparken niet zelf te rijden maar met de georganiseerde gamedrives mee te gaan de juiste. Veel relaxter en de park rangers houden elkaar op de hoogte wanneer er ergens bijzonder wild gespot is. Zo hebben wij 3 luipaarden kunnen spotten. Een schuw dier dat je niet vaak te zien krijgt.

En wat Mambulu in de personen van Rob en zijn twee dochters betreft: een vette aanrader!!!

Groeten,
Mirella en Ruud

Deadvlei Namibië
Deadvlei Namibië