Home / Reissuggesties / Safari Botswana / Botswana safari luxe – Ultieme wildlife ervaring | 9 dagen

Tijdens deze 9-daagse Botswana safari luxe, beleeft u de ultieme wildlife ervaring in Botswana. De safari start aan de beroemde Victoria watervallen in Zimbabwe. Dit is 1 van de 7 natuurlijke wereldwonderen. Daarna verblijft u 2 nachten in het gebied met de grootste olifantenpopulatie van Afrika, Chobe National Park. U maakt onder andere een mooie boot safari langs de Chobe Riverfront. 

Na 2 nachten vliegt u naar de Okavango Delta. Hier dompelt u zich onder in de wildernis. Vanuit uw luxe safari tenten onderneemt u game drives, boot safari’s en wandel safari’s onderneemt. Een absoluut hoogtepunt is een tocht over de kanalen van de Okavango Delta in een traditionele Mokoro (uitgehouwen boomstam).

Bijzondere momenten worden mooie herinneringen voor later!

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Victoria watervallen Zimbabwe
Victoria watervallen Zimbabwe
Luipaard bij Shinde in Okavango Delta Botswana
Luipaard bij Shinde in Okavango Delta Botswana

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Botswana safari luxe – Ultieme wildlife ervaring

  • Bezoek aan Victoria watervallen, 1 van de 7 natuurlijke wereldwonderen
  • Game drives in Chobe National Park en boot safari op Chobe rivier
  • Game drives, boot safari’s, wandel safari’s en Mokoro tochten in de Okavango Delta
  • Overnachting in luxe safari tenten middenin de wildernis
  • Verplaatsingen per klein vliegtuigje
  • Ideale safari voor families en gezinnen met kinderen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1 - 2, Victoria Falls, Victoria Falls Safari club

Vandaag arriveert u in het plaatsje Victoria Falls in Zimbabwe. Bij aankomst op het vliegveld wacht een chauffeur u op en die brengt u naar uw accommodatie. De Victoria Safari Lodge ligt op een heuvel met uitzicht op een waterhole en de omgeving van de imposante Victoria watervallen. Afhankelijk van uw aankomst tijd kunt u heerlijk relaxen of eventueel nog een bezoek brengen aan de schuilhut bij de waterhole van de lodge. Dit is een geweldige kans om het wild van dichtbij te zien en mooie close-up foto’s te maken. Ook kunt u een optionele sunset cruise maken op de Zambezi rivier.

Deze dagen bezoekt u de machtige Victoria watervallen. Naast het feit dat de Victoria watervallen op de werelderfgoed lijst van UNESCO staan en een natuurlijk wereldwonder is, vormen de Victoria watervallen tevens een natuurlijke grens tussen Zimbabwe en Zambia. De waterval kan worden gezien en bezocht vanuit beide landen, en voor het grootste deel worden dezelfde activiteiten aan beide zijden aangeboden.

Na een laatste bezoek aan de Victoria watervallen en het ontbijt haalt een chauffeur u op in de lodge. Daarna brengt hij u naar de grens met Botswana, waar u overstapt bij een andere chauffeur. Via het plaatsje Kasane rijdt u naar de westkant van de Chobe Riverfront in Chobe National Park.

Vanuit uw accommodatie heeft u prachtig uitzicht over de uiterwaarden van de Chobe rivier. Vanaf uw veranda kunt u de dieren spotten die in grote getalen naar het water komen om te drinken en badderen.

Deze dagen maakt u samen met de gidsen van uw accommodatie game drives in Chobe National Park. Ook maakt u een mooie boot safari over de Chobe rivier langs de Chobe Riverfront. Het is een imposant gezicht om grote kuddes olifanten naar het water te zien afdalen. Op korte afstand kunt u deze prachtige dieren observeren.

Uitzicht bij Ngoma Safari Lodge Botswana
Uitzicht bij Ngoma Safari Lodge Botswana

Na de ochtend game drive in Chobe National Park en het ontbijt brengt uw gids u naar het vliegveld van Kasane. Hier checkt u in voor de binnenlandse vlucht naar de Okavango Delta, de volgende etappe in uw Botswana safari luxe. Vanuit de lucht kijkt u uit over het imposante landschap waarin u zich de afgelopen dagen heeft begeven. Boven de Okavango Delta kunt u de eerste olifanten en giraffen spotten. Met een beetje geluk natuurlijk!

Op de airstrip in de Okavango Delta staat u gids klaar om u naar de accommodatie voor de komende 2 nachten te brengen. Tijdens uw verblijf bij Kanana maakt u game drives, wandel safari’s en een Mokoro tocht. Het avond eten wordt als het even kan onder de sterren geserveerd. U bepaalt zelf in overleg met het management van Kanana het tempo van de dag en de activiteiten die u wilt ondernemen.

Kanana ligt in het zuidwesten van de Okavango Delta. Het gebied bestaat uit vele eilandjes bezaaid met palmen, vijgen, ebbenhout en knobthorn en is de thuisbasis van een groot aantal vogels, planten en dieren.

Kanana wandel safari in Okavango Delta Botswana (@Ker & Downey Botswana)
Kanana wandel safari in Okavango Delta Botswana (@Ker & Downey Botswana)

Op dag 7, na de ochtend game drive en het ontbijt, brengt u gids u naar de airstrip voor de binnenlandse vlucht naar uw volgende bestemming in de Okavango Delta, Shinde.

Shinde ligt op een palmeiland in het hart van de noordelijke Okavango Delta. Het is een intiem, klassiek safarikamp gelegen aan de rand van de Shinde Lagoon. De lagoon trekt een grote verscheidenheid van dieren en vogels aan. Samen met de gidsen van de lodge maakt u game drives, wandel safari’s, boot safari’s en Mokoro tochten in de Delta. 

In de ochtend van dag 9 vliegt u naar Maun voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis of een aansluitende bestemming. Dit betekent het einde van uw Botswana safari luxe – Ultieme wildlife ervaring

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan