Home / Reissuggesties / Safari Botswana / Last minute safari Botswana | 10 dagen

Ook zo’n zin om er even tussenuit te gaan de komende winter? Dan is onze bijzondere last minute safari Botswana zeker een goed idee. Start de safari bij de  beroemde Victoria watervallen in Zimbabwe en duik daarna onder in de ongerepte natuur van Botswana. Ga tijdens game drives en boot safari’s op zoek naar de grote kuddes olifanten en buffels in Chobe National Park. Daarna ontdekt u de wildrijke Khwai Community Area waar veelvuldig leeuwen, luipaarden en Afrikaanse wilde honden worden gespot.

Olifanten langs Chobe Riverfront Botswana
Olifanten langs Chobe Riverfront Botswana
Leeuw in Chobe National Park Botswana
Leeuw in Chobe National Park Botswana
Luipaard in Khwai Community Area Botswana
Luipaard in Khwai Community Area Botswana
African wild dog in Khwai Community Area Botswana
African wild dog in Khwai Community Area Botswana

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten last minute safari Botswana

  • Victoria watervallen in Zimbabwe
  • Close encounters met olifanten tijdens bootsafari’s op Chobe rivier
  • Spectaculaire game drives in Chobe National Park
  • Spotten van luipaarden en African wild dogs in Khwai Community Area
  • Vervoer deels per klein vliegtuigje
Last minute safari Botswana 10 dagen
Last minute safari Botswana 10 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan

Safari programma

Dag 1 -3, Victoria watervallen (Zimbabwe), Pioneers Victoria Falls

U arriveert op het internationale vliegveld van Victoria Falls in Zimbabwe. In de aankomsthal wacht een vertegenwoordiger van onze lokale partner u op. Na de kennismaking brengt een chauffeur u naar uw accommodatie voor de komende 3 nachten.

De komende 2 dagen heeft u uitgebreid de gelegenheid de Victoria watervallen te bezoeken. Nadat u de watervallen vanaf de diverse uitzichtpunten heeft bezichtigd is het een leuk idee om een helikoptervlucht boven de watervallen te maken. Heel interessant om vanuit een ander perspectief dit natuurlijke wereldwonder te zien en te fotograferen. Dit geeft nog een beter beeld van de omvang van de watervallen.

Het is een absolute aanrader om ’s morgens vroeg, zodra het Victoria Falls National Park de poorten opent om 06.00 uur, de watervallen te bezoeken. Het is dan nog heerlijk rustig en het licht is prachtig voor mooie foto’s.

Victoria Falls in Zimbabwe vanuit de lucht
Victoria Falls in Zimbabwe vanuit de lucht

In de ochtend van dag 4 wordt u door een chauffeur opgehaald uit uw accommodatie en naar de grens met Botswana gebracht. Daar stapt u over bij een chauffeur uit Botswana die u naar uw accommodatie aan de Chobe Riverfront in Chobe National Park brengt.

De komende dagen maakt u samen met de gidsen van uw accommodatie game drives in Chobe National Park en boot safari’s langs de Chobe Riverfront. Dit gedeelte van Chobe National Park staat bekend om de enorme kuddes olifanten en buffels. De kuddes komen in grote getalen naar het water om te drinken. Uiteraard liggen leeuwen en andere roofdieren op de uitkijk.

Een boot safari op de Chobe rivier is een hoogtepunt van uw verblijf. Vanaf het water kunt u olifanten, nijlpaarden en krokodillen tot op korte (veilige) afstand benaderen en observeren.

 

Op dag 8 wordt u na de ochtend game viewing activiteit en het ontbijt naar het vliegveld van Kasane gebracht voor de binnenlandse vlucht naar de Khwai Community Area. De komende 3 nachten verblijft u in een mooie accommodatie aan de Khwai rivier.

De Khwai Community Area is één van de wildrijkste gebieden in Botswana. De Khwai rivier vormt de grens tussen het  Moremi Game Reserve en de gemeenschap die hier woont. U maakt hier game drives, zowel overdag als ’s nachts. Nacht game drives bieden u de mogelijkheid om nachtdieren te spotten die u zelden ziet tijdens de game drive overdag. Ook maakt u hier een wandel safari’s.

Op dag 10 wordt u naar de airstrip van de Khwai Community Area gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Maun. Daar sluit u aan op uw internationale vlucht naar huis of uw aansluitende bestemming. Dit is het einde van uw green season special Botswana.

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan