Home / Reissuggesties / Safari Zuid-Afrika / Selfdrive Zuid-Afrika | 21 dagen

Klassieke selfdrive Zuid-Afrika naar de hoogtepunten van dit bijzondere en afwisselende land. Tijdens deze reis maakt u kennis met alle facetten van Zuid-Afrika. Zo bezoekt u de Panorama Route en maakt u game drives in Sabi Sand Private Game Reserve. Via eSwatini (voormalig Swaziland) en St Lucia reist u naar Durban. Vanuit Durban vliegt u naar Port Elizabeth voor het vervolg van uw reis langs de Garden Route. U bezoekt onder andere Tsitsikamma National Park, Knysna, Oudtshoorn en Hermanus voordat u arriveert in Kaapstad. Kortom, een afwisselende en boeiende selfdrive Zuid-Afrika.

Neem contact met ons op voor uw selfdrive Zuid-Afrika.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten selfdrive Zuid-Afrika

  • Bezichtiging Panorama Route
  • Game drives en wandel safari’s in Big5 Sabi Sand Private Game Reserve
  • Verblijf in natuurpark in eSwatini (voormalig Swaziland)
  • Boottochten en game drives bij St Lucia
  • Bezichtiging Garden Route
  • Hangbrug over Storms River Mouth in Tsitsikamma National Park
  • Verblijf op struisvogel boerderij in Oudtshoorn
  • Walvis spotten in Hermanus
  • Kaapstad, Tafelberg, Robben Island en Kaap de Goede Hoop
Selfdrive Zuid-Afrika - 21 dagen
Selfdrive Zuid-Afrika - 21 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Johannesburg, The Aviator Hotel

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld van Johannesburg. In de aankomsthal wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner. Na de kennismaking en de briefing ten aanzien van uw selfdrive Zuid-Afrika wordt u naar de gereedstaande shuttle bus gebracht voor de transfer naar uw accommodatie.

The Aviator Hotel ligt op nog geen 15 minuten rijden van het vliegveld en beschikt over een restaurant, gezellige bar en een zwembad.

Als u vroeg op de dag arriveert wilt u vandaag wellicht een excursie maken naar Soweto en het Apartheid museum. Uw gids vertelt u over de geschiedenis van de townships, de apartheid en de huidige situatie.

Johannesburg Zuid-Afrika
Johannesburg Zuid-Afrika

Op dag 2 wordt na het ontbijt uw huurauto afgeleverd bij uw accommodatie. Na de formaliteiten en briefing vertrekt u naar Hazyview aan de Panorama route.

De Panorama Route staat bekend om diverse natuurwonderen zoals watervallen, canyons, diepe kloven en panoramische vergezichten. U gebruikt de accommodatie als uitvalsbasis voor uw verkenning van de Panorama route.

Op dag 3 bezoekt u de Panorama route, één van de mooiste landschappen van Zuid-Afrika. Het meest populaire gedeelte van de route begint bij de stad Sabie (R532) en komt langs sierlijke watervallen. Denk dan aan de Sabie Falls, Bridal Veil Falls, Mac Mac Falls. Ook zijn er prachtige uitkijkpunten zoals God’s Window, de Blyde River Canyon, Bourke’s Luck Potholes en de drie Rondavels.

Blyde River Canyon Panorama route Zuid-Afrika
Blyde River Canyon Panorama route Zuid-Afrika

Na het ontbijt vertrekt u naar het Kruger National Park. Uw accommodatie voor de komende 3 nachten ligt in het Sabi Sand Private Game Reserve, een privé concessie langs de westelijke grens van het Kruger National Park. Tussen het game reserve en het nationale park staan geen hekken, dus wilde dieren kunnen vrijelijk heen en weer lopen.

De Sabi Sand Wildtuin is één van de wildrijkste gebieden van het Kruger National Park. Omdat het een privé concessie betreft is de toegang gelimiteerd tot bezoekers van accommodaties in Sabi Sand, daardoor is het niet zo druk als in het publieke gedeelte van het Kruger National Park. Vanuit de lodge onderneemt u 2 game viewing activiteiten per dag in het Sabi Sand Private Game Reserve met de gidsen van de lodge. U maakt onder andere game drives en wandel safari’s. Tussen de activiteiten door kun u heerlijk relaxen bij het zwembad of tijdens een verkwikkende massage.

Na de ochtend game drive op dag 7 verlaat u het Sabi Sand Private Game Reserve en rijdt naar de grens met Eswatini (voormalig Swaziland). Na de grensformaliteiten, die al snel 1 uur in beslag nemen, rijdt u naar het Hlane Royal National Park. Dit park ligt in de Lubombo Regio van Eswatini en is het grootste beschermde gebied in het Swazi Bushveld. In het park leven onder andere leeuwen, olifanten, witte neushoorn en luipaarden en een grote verscheidenheid aan vogels, inclusief de grootste kolonie white-back vultures in Afrika.

Uw accommodatie ligt midden in het game reserve in een bos langs een droge rivierbedding. De semi-open stenen chalets hebben half hoge muren, zonder ramen en deuren. Iedere kamer heeft en-suite sanitaire voorzieningen.

Samen met de gidsen van Hlane Royal National Park maakt u game drives en wandel safari’s.

Na een ochtend activiteit en het ontbijt vertrekt u uit eSwatini en rijdt naar St Lucia. In de loop van de middag arriveert u bij de accommodatie. De St Lucia Safari Lodge ligt in het stadje St Lucia dat wordt omgeven door het iSimangaliso Wetland Park, de eerste wereld erfgoed plaats van Zuid-Afrika.

St Lucia ligt aan de prachtige monding van St Lucia rivier, een van de grootste riviermondingen van Afrika die zich uitstrekt over 85 kilometer. Het iSimangaliso Wetland Park biedt een overvloed aan wilde dieren, ongerepte natuurlijke schoonheid en een breed scala aan prachtige activiteiten. Deze oase van rust biedt een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder uitstekend mountainbiken, wandelen, vogels kijken en diepzeevissen. Bezoekers kunnen zich ook verheugen game drives, wandel safari’s, boot safari’s en nijlpaard- en krokodillencruises. 

Bush en boat safaris bij St Lucia
Bush en boat safaris bij St Lucia

Vanochtend neemt u nog deel aan één van de vele activiteiten in het iSimangaliso Wetland Park. Daarna rijdt u naar een strand locatie bij Umhlanga iets ten noordoosten van Durban. Hier kunt u heerlijk relaxen aan het strand en eten in één van de vele restaurantjes in de buurt.

Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het Hluhluwe imfolozi Park, het enige park in KwaZulu-Natal waar de Big5 is te zien. Naast de Big5 kunt u ook de cheetah, Afrikaanse wilde hond en de schuwe nyala antilope spotten. Het park beschikt over een aantal schuilhutten, waardoor u dicht bij de dieren komt.

Hluhluwe imfolozi Park is het oudste wildpark van Zuid-Afrika is opgericht in 1895 samen met de nabijgelegen St Lucia Reserve.

Giraffen in Hluhluwe iMfolozi Park Zuid-Afrika
Giraffen in Hluhluwe iMfolozi Park Zuid-Afrika

Na het ontbijt vertrekt u naar het vliegveld van Durban waar u de huurauto inlevert. Daarna checkt u in voor de binnenlandse vlucht (vóór 12.00 uur) van Durban naar Port Elizabeth (niet inbegrepen). Op het vliegveld van Port Elizabeth haalt u de tweede huurauto op en rijdt naar uw accommodatie in Port Elizabeth. 

Port Elizabeth heeft historisch erfgoed, prachtige natuur en talloze watersportactiviteiten. De 40 kilometer lange adembenemende kustlijn van Algoa Bay biedt een perfecte combinatie van warm water en beschermde stranden.

De laatste jaren is er een grote vernieuwingsslag in Port Elizabeth gaande. In het gebied dat Central heet, kunt u verschillende musea en kustgalerijen bezoeken. Dit is een creatief gebied geworden, het epicentrum van publieke kunst. Qua koken is Neighbouring Richmond Hill een aanrader.

Port Elizabeth Zuid-Afrika
Port Elizabeth Zuid-Afrika

Na het ontbijt begint u aan het tweede gedeelte van uw selfdrive Zuid-Afrika. U rijdt naar het Tsitsikamma National Park. Een leuke eerste stop is de hangbrug over de monding van de Storms River.

In de loop van de ochtend arriveren jullie bij jullie accommodatie met uitzicht op de Storms River Mouth, een uitstekende uitvalsbasis voor jullie activiteiten in Tsitsikamma National Park. In en om het park zijn een groot aantal activiteiten te ondernemen.

Tsitsikamma National Park staat bekend om de schitterende bossen en adembenemende kustlijn. Het park strekt zich zo’n 80 kilometer langs de kustlijn uit. Een absolute aanrader is een bezoek aan de hangbrug over de Storms River Mouth. Verder kunt u heerlijk wandelen, een canopy tree wandeling maken en, voor de liefhebbers, bungee jumpen van de Bloukrans brug.

Na een ochtend activiteit in Tsitsikamma National park en het ontbijt rijdt u naar Knysna. De komende 2 nachten verblijft u in het Rex hotel. Het hotel ligt in de bruisende badplaats Knysna en is omringd door stranden, bossen en meren. Een prima onderkomen om alle attracties van de wereldberoemde tuinroute te verkennen.

Of u nu een golfspeler, een wildlife enthousiast of een avontuur-zoeker bent, er zijn tal van leuke activiteiten te ondernemen! Zoals de veerboot naar het Featherbed Nature Reserve of heerlijk eten in Knysna. Of wandelen over de verschillende wildernis trails in Knysna Forest. Of boot- en kajaktochten over de Indische Oceaan.

Een absolute aanrader is een diner cruise op MV John Benn. U vaart tijdens het diner door de lagune van Knysna en geniet van het eten en het uitzicht.

Boot cruise in baai Knysna (@ Knysna Tourism)
Boot cruise in baai Knysna (@ Knysna Tourism)

U kunt de dag starten met een mooie boottocht op de Indische Oceaan of één van de andere leuke activiteiten rondom Knysna. 

Daarna rijdt u via de adembenemende Outeniquapas naar Oudtshoorn, de struisvogel hoofdstad van Zuid-Afrika en de wereld. U overnacht op een operationele struisvogel farm net buiten Oudtshoorn. De rest van de dag gebruikt u om de farm te bezichtigen.

Oudtshoorn ligt in de Klein Karoo aan de voet van de Swartberg Mountains, dus u kunt ook een prachtige route rijden door de bergen. Net buiten Oudtshoorn liggen de Cango Caves, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. U kunt ook een game drive maken bij Buffelsdrift Game Lodge en een meerkatten familie bezoeken.

Struisvogel portret bij Oudtshoorn
Struisvogel portret bij Oudtshoorn

Na het ontbijt verlaat u Oudtshoorn en rijdt via de spectaculaire Route 62 door de Klein Karoo en via Swellendam naar Hermanus. Onderweg geniet u van prachtige uitzichten en spot u wellicht al een walvis in de buurt van uw eindbestemming van vandaag.

Hermanus wordt gezien als één van de 12 beste plaatsen ter wereld om walvissen te spotten, zowel vanaf het land, het water en vanuit de lucht. De beste tijd om walvissen te zien is tussen juli en november. Vanuit Hermanus kunt u ook in een kooi duiken tussen de haaien, paragliden, quad rijden, kajakken en paardrijden.

In de Atlantische Oceaan voor de kust van Hermanus bevindt zich et paringsgebied van de zuidkaper, een grote walvissoort. De walvissen komen vaak tot dicht onder de kust en zijn tot op enkele meters te benaderen. Een mooie wandelpad langs de Oceaan voert u langs de beste plekken om walvissen te spotten.

Hermanus whale watching
Hermanus whale watching

Op dag 20 volgt u de route via Pringlebaai langs de kustlijn van Zuid-Afrika op weg naar Kaapstad. Een andere optie is om door de Kaapse wijnlanden naar Kaapstad te rijden en onderweg één van de vele wijngaarden te bezoeken.

De komende dagen in Kaapstad gebruikt u om op eigen gelegenheid de stad en de omgeving te verkennen. Aan te raden zijn een bezoek aan de Tafelberg, Robben Island, Boulders Beach (met pinguïns) en Kaap de Goede Hoop. Voor de sportievelingen is de beklimming van Lions Head een leuke uitdaging. Shoppen en een terrasje pikken kunnen prima bij de V&A Waterfront.

In de loop van dag 21 rijdt u naar het vliegveld van Kaapstad waar u de huurauto inlevert en aansluit op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Kaapstad met Tafelberg Zuid-Afrika
Kaapstad met Tafelberg Zuid-Afrika

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan