Home / Reissuggesties / Safari Zuid-Afrika / Citytrip Kaapstad | 5 dagen

Een spetterende citytrip Kaapstad naar de moeder aller steden. Vlieg rechtstreeks naar Kaapstad en verblijf 4 nachten in een mooi hotel in de wijk Sea Point. U gebruikt de dagen om alle hoogtepunten van Kaapstad te bezoeken. Bezoek de bruisende V&A Waterfront, Mojo Market en Neighbourgoods Market en ervaar lokale culinaire hoogstandjes. Beklim Lion’s Head en de Tafelberg en geniet van het schitterende uitzicht over Kaapstad. Bezoek de gevangenis waar Nelson Mandela heeft gezeten op Robben Island. Maakt uitstapjes naar Muizenberg, Kaap de Goede Hoop en doe een wijn- en olijfproeverij in Stellenbosch. Kortom, ervaar Kaapstad op z’n best!

Neem contact met ons op voor uw citytrip Kaapstad.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Waterfront Kaapstad, Zuid-Afrika
Waterfront Kaapstad, Zuid-Afrika
Bo Kaap in Kaapstad Zuid-Afrika
Bo Kaap in Kaapstad Zuid-Afrika
Mojo Market Kaapstad Zuid-Afrika
Mojo Market Kaapstad Zuid-Afrika
Boulders Beach pinguïns Zuid-Afrika
Boulders Beach pinguïns Zuid-Afrika

Hoogtepunten en route

Hoogtepunten citytrip Kaapstad

  • Beklimming Lion’s Head en Tafelberg
  • Bezoek Robben Island, gevangenis van Nelson Mandela
  • Shoppen en eten bij V&A Waterfront
  • Bezoek Muizenberg en Kaap de Goede Hoop
  • Spectaculaire Chapmans Peak Drive
  • Genieten van lokale gerechten bij Mojo Market en Neighbourgoods Market
  • Wijn- en olijf proeverij bij Stellenbosch en Kaapse Wijnlanden
Citytrip Kaapstad - 5 dagen
Citytrip Kaapstad - 5 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Reisprogramma

Dag 1, Kaapstad, Sea Point

Bij aankomst op Internationale vliegveld van Kaapstad in Zuid-Afrika wordt u opgewacht en verwelkomt door onze lokale partner. Vanaf hier wordt u naar O on Kloof Boutique Hotel gebracht, uw accommodatie voor de komende 4 nachten. 

O on Kloof Boutique Hotel ligt in de wijk Sea Point en is een prima uitvalsbasis voor uw activiteiten de komende dagen. De accommodatie is gevestigd in een traditioneel herenhuis met een mix van klassieke architectuur en urban chic. Vanaf het dakterras heeft u uitzicht op de Atlantische Oceaan.

De medewerkers van O on Kloof Boutique Hotel helpen u graag om uw verblijf in Kaapstad tot een onvergetelijk succes te maken. In de receptie kunt u tal van activiteiten, restaurants en transfers boeken. 

Tip voor diner is Paranga Restaurant.

Camps Bay bij Kaapstad in Zuid-Afrika
Camps Bay bij Kaapstad in Zuid-Afrika

Vandaag is het tijd om een overview te krijgen van Kaapstad.

In de ochtend beklimt u Lion’s Head, want dan is het nog niet zo warm. In ongeveer 2 uur wandelt, klimt en klautert u naar de top van Lion’s Head. U wordt beloond met een prachtig uitzicht op Kaapstad en de Tafelberg. In ongeveer 2 uur daalt u weer af naar de voet van Lion’s Head.

Na lunch gaat u naar de Tafelberg. Zorg dat u vooraf al een ticket heeft gekocht, want dan kunt u de lange rij passeren. Met een kabelbaan wordt u naar de top van de Tafelberg gebracht. Op het plateau maakt u wandelingen en geniet u van het schitterende uitzicht op Kaapstad en Robben Island.

Tip voor diner is Kloof Street House. Reserveren is aan te raden, want het is een populaire plek!

Na het ontbijt gaat u op pad naar Robben Island, het volgende hoogtepunt van uw citytrip Kaapstad. Het eiland voor de kust van Kaapstad is vooral bekend doordat Nelson Mandela hier gevangen werd gehouden door het Apartheidsregime van Zuid-Afrika. Het is een berucht eiland dat bijna 400 jaar gebruikt is om gevangenen en bannelingen op te bergen. Boek uw excursie vooraf, zodat u minder last heeft van lange wachttijden.

Na de lunch maakt u een tour door Bo Kaap, samen met een lokale gids. Hij vertelt u over het leven in deze bijzondere wijk met de felgekleurde huizen. U sluit de dag af bij de V&A Waterfront waar u kunt shoppen in de vele winkeltjes en een drankje kunt drinken op de terrasjes. Bij het Informatiecentrum kunt u kaarten en informatie krijgen over speciale gebeurtenissen die voor die dag gepland zijn in de stad. 

Tip voor het diner is Life Grand Café.

Bo Kaap in Kaapstad Zuid-Afrika
Bo Kaap in Kaapstad Zuid-Afrika

Vandaag staat een bezoek aan Kaap de Goede Hoop op het programma. U gaat eerst naar het plaatsje Muizenberg aan Valsbaai. Het plaatsje is bekend om de graffitimuren, de vele surfers en de verscheidenheid aan restaurantjes en winkeltjes. Karakteristiek voor Muizenberg zijn de felgekleurde strandhuisjes. Je ziet ze op bijna iedere foto van het plaatsje. Kortom, Muizenberg is dé plek om gezien te worden!

Uw volgende stop is de grote kolonie Afrikaanse pinguïns bij Boulders Beach. Dit zijn is de enige pinguïn soort die voorkomt op het Afrikaanse continent. Ze komen ook voor in zuid Namibië en bij Port Elizabeth, maar nergens zijn ze van zo dichtbij te observeren als bij Boulders Beach.

Via een mooie kustweg gaat u naar Kaap de Goede Hoop. Er wordt vaak gedacht dat Kaap de Goede Hoop het zuidelijkste punt is van Afrika. Dit is echter niet waar, want het zuidelijkste punt is Cape Agulhas, 150 km ten oosten van Kaapstad. Als troost staat er bij Kaap de Goede Hoop, het uiterste puntje van het Cape of Good Hope Nature Reserve, wel de grootste vuurtoren van het land als oriëntatie punt.

Aan het einde van de dag rijdt u via de schitterende Chapmans Peak Drive terug naar Kaapstad. De weg slingert zich langs 15 kilometer langs de kust door de uitlopers van de Tafelberg. Vanaf de weg heeft u prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Tip voor het diner is de Mojo Market. Hier staan allerlei verschillende stalletjes waar u gerechten van over de hele wereld kunt proeven. Bijna elke avond is er live muziek en het is een hotspot voor de lokale bewoners als er bijvoorbeeld belangrijke wedstrijden van de Springbokken worden uitgezonden.

Kaap de Goede Hoop
Kaap de Goede Hoop

Vanochtend bruncht u bij de Neighbourgoods market. Dit is een food market in de wijk Woodstock waar elke zaterdag door lokale mensen de lekkerste dingen worden gekookt en gebakken en die u kunt proeven. Met een stevige ondergrond gaat u naar de Kaapse Wijnlanden.

U gaat, bijvoorbeeld, naar Morgenster Wine Estate in Stellenbosch. Op deze wijngaard kunt u diverse wijnen proeven. Het leuke is hier dat u ook olijven en olijfolie kunt proeven. Handig voor diegene die nog moet rijden. In een prachtige ambiance geniet u van al het lekkers dat op de wijngaard wordt geproduceerd. Als u allemaal een glaasje wilt kunnen drinken, kunt u ook met een chauffeur naar de wijnlanden gaan.

Aan het einde van de middag rijdt u terug naar Kaapstad voor het diner. Daarna rijdt u naar het vliegveld van Kaapstad voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Stellenbosch in Kaapse Wijnlanden Zuid-Afrika
Stellenbosch in Kaapse Wijnlanden Zuid-Afrika

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan