Naast dat er ontzettende veel leuke dingen te doen zijn in Kaapstad, heeft de omgeving ook heel veel leuke activiteiten te bieden. Het voordeel van Kaapstad is dat de attracties niet ver uit elkaar liggen en dit geldt ook voor de omgeving. Zo ben je binnen een uurtje rijden van de stad midden in de prachtige natuur, drink je de lekkerste wijnen of sta je tussen honderden pinguïns. Lees snel verder!

Chapman’s Peak

Een van de mooiste routes van heel Zuid-Afrika is de Chapman’s Peak. Deze korte route, het is maar negen kilometer lang, loopt in 114 bochten van Houtbay naar Noordhoek. Je rijdt op de rand van de berg met aan de ene kant de prachtige, knalblauwe oceaan en aan de andere kant de ruige, steile rotswand. Onderweg zijn er een aantal stops waar je het mooiste uitzicht over de baai hebt. Zo mooi dat je om de vijf minuten weer stopt voor nieuwe foto’s!

Chapman's Peak Drive bij Kaapstad Zuid-Afrika
Chapman's Peak Drive bij Kaapstad Zuid-Afrika

Kaap de Goede Hoop

Een activiteit die zeker niet mag ontbreken op deze lijst, is Kaap de Goede Hoop. Het meest zuidelijke puntje van het Kaapse Schiereiland spreekt bij veel mensen tot de verbeelding; het beroemde punt waar vele schepen vroeger zijn gestrand. Het wordt vaak gezien als de plek waar de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan elkaar ontmoeten, dat is niet helemaal waar, maar het is een hele ruige, pure plek. Het gebied rond de Kaap is nationaal park, wat betekend dat je door prachtige, ongerepte natuur rijd en de mooiste stranden passeert. Trek er een dag vooruit en ontdek alle leuke plekjes die De Kaap te bieden heeft.

Kaap de Goede Hoop bij Kaapstad in Zuid-Afrika
Kaap de Goede Hoop bij Kaapstad in Zuid-Afrika

Boulders Beach

Een leuke plek op te stoppen onderweg naar Kaap de Goede Hoop, is bij Boulders Beach. Op dit tropische uitziende strand wandelen namelijk pinguïns rond. Het is ontzettend leuk om het reilen en zijlen van deze dieren te zien. Er zijn verschillende wandelpaden en observatie decks aangelegd om ze goed te kunnen zien. Een tip is om hier vroeg heen te gaan. Dan kan je de pinguïns het water in en uit zien komen, maar belangrijker het is dan nog rustig. Het nabijgelegen Simons Town is een leuke stadje om te bezoeken en drink een heerlijke kopje koffie in een van de leuke cafeetjes.

Boulders pinguins bij Boulders Beach Zuid-Afrika
Boulders pinguins bij Boulders Beach Zuid-Afrika

Muizenberg

Op nog geen 35 minuten rijden van Kaapstad ligt het leuke dorpje Muizenberg. Het is vooral bekend als surf locatie doordat de zee daar perfect is om te leren surfen. Op het strand staan hele leuke gekleurde strandhuisjes die het strand opvrolijken. Het is een heerlijke plek om even aan de hectiek van de stad te ontsnappen. Laat de zeewind lekker door je haren waaien en geniet van een lange strandwandeling.

De Wijnlanden

Wie Kaapstad zegt, zegt wijn! De regio rond Kaapstad staat bekend om zijn fantastische wijnen en er zijn dan ook tientallen wine estates te vinden. De beste en beroemdste wijnregio’s vind je hier, in onder andere Stellenbosch, Constantia en Franschhoek. Elk wijnhuis heeft wijnproeverijen waar ze de lekkerste wijnen schenken en serveren de beste hapjes gemaakt van verse, lokale producten. Het liefst wil je ze allemaal bezoeken, maar dat is niet te doen. Een tip van ons, zoek een paar leuke, kleine wijnhuizen uit en ga daarheen. Geniet onderweg ook van het mooie, glooiende landschap waar je doorheen rijdt!

Stellenbosch in Kaapse Wijnlanden Zuid-Afrika
Stellenbosch in Kaapse Wijnlanden Zuid-Afrika
Zuid-Afrika reissuggesties vraag offerte op maat aan