Home / Reissuggesties / Safari Malawi / Avontuurlijke rondreis Malawi | 16 dagen

Onze avontuurlijke rondreis Malawi brengt u naar de hoogtepunten in het midden en zuiden van het land. U begint met een bezoek aan het wildrijke South Luangwa National Park in Zambia, volgens kenners het mooiste natuurpark van Afrika. Daarna relaxt u een paar dagen op Nankoma Island in Lake Malawi. Nu is het tijd voor avontuurlijke inspanningen op Mount Mulanje en het Zomba Plateau. Vervolgens gaat u nog even terug naar de Bush van Liwonde National Park. U eindigt uw rondreis Malawi op Mumbo Island in Lake Malawi.

Neem contact met ons op voor uw avontuurlijke rondreis Malawi.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Mount Mulanje, Thee plantages, Malawi
Mount Mulanje, Thee plantages, Malawi
Chalet op Mumbo Islands Lake Malawi
Chalet op Mumbo Islands Lake Malawi

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten avontuurlijke rondreis Malawi

  • Game drives in South Luangwa National Park, Zambia
  • Indrukwekkende wandel safari’s in South Luangwa National Park
  • Ontspannen op Nankoma Island in Lake Malawi
  • Wandelen op de flanken van Mount Mulanje
  • Fietsen en wandelen op Zomba Plateau
  • Game drives en boot safari’s in Liwonde National Park
  • Relaxen als Robinson Crusoë op Mumbo Island
  • Snorkelen in Lake Malawi
Avontuurlijke rondreis Malawi - 16 dagen
Avontuurlijke rondreis Malawi - 16 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Lilongwe, Kumbali Country Lodge

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld van Lilongwe, Malawi. In de aankomsthal wordt u verwelkomt door een vertegenwoordiger van onze lokale partner. Na de verwelkoming brengt hij u naar de Kumbali Country Lodge.

De Kumbali Country Lodge is een privé lodge, gelegen op een 650 hectare groot bos reservaat en melkveebedrijf. De lodge ligt op slechts 10 minuten van de hoofdstad Lilongwe, langs een rustige verkeersvrije weg. De accommodatie biedt een safari sfeer en is stijlvol, ontspannen en comfortabel. Er is een prachtig zwembad, de perfecte plek om te ontspannen na een lange vlucht.

Bij voldoende tijd kunt u het permaculture project van de Kumbali Country Lodge bezoeken. Hier worden landbouw- en irrigatiemethodes ontwikkeld die door de lokale bevolking eenvoudig toe te passen zijn. Een interessant en leerzaam bezoek.

Kumbali country Lodge Lilongwe Malawi
Kumbali country Lodge Lilongwe Malawi

Na het ontbijt op dag 2 wordt u door uw gids/chauffeur opgehaald uit de Kumbali Country Lodge. Daarna gaat u op pad voor uw actieve Malawi vakantie, hoewel de eerste stop in Zambia is. U rijdt u via de grensovergang bij Chipata Zambia binnen en vervolgt uw weg naar South Luangwa National Park.

Deze dagen staan geheel in het teken van het spotten van wilde dieren in de Luangwa valley, in South Luangwa National Park. Samen met het management van de lodge bepaalt u welke activiteiten u onderneemt.

South Luangwa National Park wordt door kenners het ‘mooiste natuurpark van Afrika’ genoemd. Het park is beroemd om haar ongerepte schoonheid, verschillende leefomgevingen en de grote wildconcentraties rond de Luangwa rivier. Het park is de bakermat van de wandel safari.

Leeuwen in South Luangwa National Park Zambia
Leeuwen in South Luangwa National Park Zambia

Na ochtend game drive in South Luangwa National Park en het ontbijt verlaat u South Luangwa. U maakt een tussen stop bij Tribal Textiles, waarop traditionele wijze textiel wordt bedrukt, en rijdt terug naar Lake Malawi in Malawi. U verblijft hier de komende 2 nacht op Nankoma Island.

De chalets van de Blue Zebra Island Lodge staan in een ongerepte omgeving en u wordt omringd door natuur en luxe. U bent vrij om te relaxen in het zwembad, te kajakken rond de eilanden of te genieten van een partijtje volleybal als onderdeel van het volpension arrangement.

De lodge biedt ook gratis gebruik van snorkeluitrusting om de unieke kleurrijke vissen te bekijken die de lodge zijn naam geven en elke centimeter van de kust bewonen.

Aankomst Blue Zebra Islands Lodge Lake Malawi
Aankomst Blue Zebra Islands Lodge Lake Malawi

Na een vroeg ontbijt op Nankoma Island is het tijd voor de volgende etappe in uw rondreis Malawi. Met de boot wordt u naar Senga Bay gebracht waar u wordt opgewacht door uw gids/chauffeur. Daarna rijdt u via een mooie route, deels langs Lake Malawi en uitgestrekte theeplantages, naar Mount Mulanje in het zuiden van Malawi. U verblijft hier de komende 2 nachten in de Kara O Mula Lodge.

Mount Mulanje is een bijna 3.000 meter hoog granieten bergmassief in het uiterste zuiden van Malawi. Hiermee is het de hoogste berg in Malawi. Mount Mulanje ligt in het Mulanje Mountain Forest Reserve ten oosten van Blantyre en is gemakkelijk bereikbaar. De berg is begroeid met dichte groene bebossing met schitterende watervallen. Samen met een lokale gids maakt u diverse wandelingen op de flanken van Mount Mulanje langs watervallen en waterpoelen. Onderwijl geniet u van het schitterende uitzicht op de theeplantage onderaan de berg.

Wandelen op Mount Mulanje Malawi
Wandelen op Mount Mulanje Malawi

Na het ontbijt verlaat u vandaag de omgeving van Mount Mulanje en rijdt u naar het Zomba Plateau. Onderweg maakt u een tussenstop in de voormalige hoofdstad van Malawi, Zomba. In het stadje staan nog veel gebouwen uit de Britse koloniale tijd en er zijn mooie Botanische tuinen. U kunt ook een lokale markt bezoeken.

Uw accommodatie bevindt zich op het Zomba Plateau, het Sunbird KuChawe Hotel. Vanuit het hotel en de tuinen heeft u schitterend uitzicht op de vallei van de Shire river. Het Zomba Plateau ligt op 1.800 meter hoogte en is een prachtige locatie om te fietsen, paardrijden of gewoon te ontspannen en te genieten van mooie wandelingen door het bos, langs beekjes of over open grasland. Door de grotere hoogte voelt het plateau vaak aangenaam koel aan vergeleken met andere delen van het land. Op het Zomba Plateau heeft de kans om veel verschillende vogels te zien.

Kuchawe Inn op Zomba Plateau Malawi
Kuchawe Inn op Zomba Plateau Malawi

Vandaag brengt uw rondreis Malawi u terug naar de Bush. Samen met uw gids/chauffeur verlaat u, na het ontbijt, het Zomba Plateau en rijdt naar de Mvuu Lodge in het Liwonde National Park. Het eerste gedeelte van de route loopt door de Lower Shire Valley en langs het Zomba Plateau.

De Mvuu Lodge ligt in Liwonde National Park en biedt schitterend uitzicht over de Shire rivier. In de rivier leeft een overvloed aan nijlpaarden (Mvuu betekent nijlpaard in de lokale taal, Chichewa), krokodillen en heel veel vogels. Doordat de Shire rivier het hele jaar stroomt heeft deze een enorme aantrekkingskracht op dieren uit de omgeving. Uw tijd in het park besteedt u aan het spotten van wilde dieren. Dat doet u zowel tijdens game drives en wandel safari’s of vanuit de lodge. Een absoluut hoogtepunt is een boot safari op de Shire rivier. U ziet dan ook vaak olifanten drinken in het water en u kunt ze tot op zeer korte afstand benaderen.

Nijlpaard in Liwonde National Park Malawi
Nijlpaard in Liwonde National Park Malawi

Na de ochtend game drive en het ontbijt in Liwonde National Park is het tijd om naar uw volgende stukje paradijs aan Lake Malawi te rijden. Aangekomen bij Cape Maclear rijdt u rechtstreeks naar de receptie van Kayak Africa. Van hier uit vertrekt om 10.30 uur uw boot voor de 45 minuten durende transfer naar Mumbo Island. U kunt er ook voor kiezen om de 10 kilometer over kristalhelder water per kajak af te leggen, onder begeleiding van een gekwalificeerde gids. U verblijft op een Robinson Crusoë-achtig onbewoond eiland middenin Lake Malawi National Park.

Met een doolhof van enorme onderwaterblokken, ontelbare soorten kleurrijke cichliden en kalm, helder water, biedt het Lake Malawi Nationaal Park wat velen beschouwen als het beste zoetwater snorkelen en duiken ter wereld.

Na een rustig ontbijt op dag 15 vaart u terug naar Cape Maclear, waar uw gids/chauffeur u opwacht. Na een laatste blik op Mumbo Island rijdt u naar naar Lilongwe.

Het is een aanrader om onderweg te stoppen bij de Mua Misson. In het museum van de oude missiepost maakt u kennis met de cultuur van Malawi en de geschiedenis van het land.

Op dag 16 is het tijd voor de laatste etappe van uw rondreis Malawi. Na het ontbijt brengt uw gids/chauffeur u naar het vliegveld van Lilongwe, waar u aansluit op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Kumbali Country Lodge Lilongwe Malawi
Kumbali Country Lodge Lilongwe Malawi

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan