Home / Reissuggesties / Safari Tanzania / Klassieke reis Tanzania | 8 dagen

Onze klassieke reis Tanzania brengt u naar de hoogtepunten van noord Tanzania. De safari start in Arusha, aan de voet van de Kilimanjaro. Samen met een privé gids/chauffeur bezoekt u Tarangire National Park, Lake Manyara National Park, Serengeti National Park en de Ngorongoro Crater. Onderweg maakt u ook kennis met de bijzondere Maasai cultuur in een authentiek Maasai dorp.

Neem contact met ons op om uw safariontwerp op maat te ontvangen voor deze klassieke reis Tanzania.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Nijlpaarden in Lake Manyara National Park Tanzania
Nijlpaarden in Lake Manyara National Park Tanzania
Hyena's in Ngorongoro Crater Tanzania
Hyena's in Ngorongoro Crater Tanzania

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Klassieke reis Tanzania

  • Tarangire National Park
  • Lake Manyara National Park
  • Serengeti National Park
  • Ngorongoro Crater
  • Full day game drives met privé gids/chauffeur
  • Kennismaking met bijzondere Maasai cultuur
  • Optionele ballonvaart boven Serengeti National Park
Klassieke reis Tanzania - 8 dagen
Klassieke reis Tanzania - 8 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Arusha, Ilboru Safari Lodge

Vandaag begint uw klassieke reis Tanzania op het internationale vliegveld Kilimanjaro bij  Arusha in Tanzania. In de aankomsthal wordt u opgewacht door uw privé chauffeur die u naar uw accommodatie brengt.

Arusha is de safarihoofdstad van Tanzania. Veel safaribedrijven opereren vanuit deze stad. U ziet dan ook veel safarivoertuigen rijden, als dan niet met gasten aan boord.

De Ilboru Safari Lodge ligt op de lagere hellingen van Mt Meru. De lodge beschikt over ruime cottages die verspreid liggen in een mooie tuin. Eén van de hoogtepunten van de lodge is een groot zwembad. Veel bergwandelaars gebruiken de lodge als uitvalsbasis om samen met een gids een wandeling te maken op  Mt Meru. Onderweg loopt u door akkers en koffieplantages.

Ilboru Safari Lodge Arusha Tanzania
Ilboru Safari Lodge Arusha Tanzania

Na het ontbijt haalt uw privé gids/chauffeur u op uit de lodge en vertrekt u voor een mooie rit door het glooiende landschap naar Tarangire National Park. De rest van de dag maakt u game drives in de ‘olifanten speeltuin’ van Tanzania.

Op een mooie plek in het park stopt u voor een picknick lunch. Aan het einde van de middag arriveert u in uw accommodatie. Vanaf het terras heeft u prachtig uitzicht op de het nationale park en op de Tarangire rivier. 

Doordat de Tarangire rivier permanent water heeft ziet vanaf het terras van de lodge vele dieren naar het water komen om te drinken.

Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Manyara National Park voor game drives door dit zeer diverse park. Als u geluk heeft ziet u de beroemde boomklimmende leeuwen kunt zien. Onderweg geniet u van een picknick lunch in de bush, waarna u de game drive vervolgt naar de uitgang van het nationale park.

Daarna rijdt u naar het luxe safarikamp dat dichtbij een authentiek Maasai dorpje ligt. Na aankomst maakt u kennis maakt met uw Maasai gids. Samen met hem maakt u een leuke wandeling naar een uitzichtpunt vlakbij het Maasai dorpje. Onderweg legt de gids de medicinale werking van verschillende bomen en planten uit. En op de top schenkt hij een verdiende sundowner voor u in. Het is heel interessant om te horen hoe de cultuur van de Maasai overleeft in de huidige vaart der volkeren.

Na de sundowner daalt u af naar de lodge voor het diner en de overnachting.

Na het ontbijt op dag 4 neemt u afscheid van uw Maasai gids en zijn dorpje en rijdt door de Ngorongoro Conservation Area naar de uitgestrekte vlaktes van het Serengeti National Park, de volgende stop in uw rondreis Tanzania. Onderweg stop u op een punt vanwaar u prachtig uitzicht heeft op de Ngorongoro Crater, die u later in de safari bezoekt. Daarna slingert de weg zich naar beneden en ontvouwen de uitgestrekte vlaktes van het Serengeti National park zich. In de vorm van een game drive en-route rijdt u naar uw accommodatie.

Uw gids adviseert u over plekken die het best te bezoeken zijn. Samen met hem maakt u een plan voor de dag. U kunt een hele dag game drives maken als u dat wenst.

Aan het einde van de middag arriveert u in uw accommodatie voor het diner en de overnachting. Geniet nog even na van de dag bij het kampvuur onder het genot van een koud drankje!

Vandaag maakt u de hele dag game drives over de uitgestrekte vlaktes van het Serengeti National Park. Uw gids/chauffeur adviseert u over de beste plekken om  die wilde dieren te spotten die u graag wilt zien. Uw gids/chauffeur heeft de gelegenheid om van het gebaande pad af te gaan en bijvoorbeeld de Rock Kopjes te bezoeken. Die worden vaak door leeuwen en luipaarden gebruikt als uitkijkpost.

Optioneel kunt u ’s morgens vroeg een ballonvaart maken in een hete lucht ballon. U zweeft boven de vlaktes en geniet van het ontwaken van de dag en de dieren op de grond. Op de landingsplaats volgt een champagne ontbijt. Daarna vervolgt u uw game drive door het Serengeti National Park.

Aan het einde van de middag keert u terug in uw accommodatie voor het diner en de overnachting. Geniet nog even na van de dag bij het kampvuur onder het genot van een koud drankje!

Ballonvaart, Serengeti, Tanzania
Ballonvaart, Serengeti, Tanzania

Na het ontbijt vervolgt u samen met uw gids/chauffeur de game drives in Serengeti National Park. Samen gaat u op zoek naar de dieren en vogels die nog niet heeft gespot of u keert terug naar een mooie scene van gisteren. 

In de loop van de dag rijdt u in de vorm van een game drive en-route naar de uitgang van het Serengeti National Park. Hier laat de gids/chauffeur het pop-up dak zakken en rijdt u comfortabel door de Ngorongoro Conservation Area naar de rand van de Ngorongoro Crater.

Bij het kantoor van Ngorongoro Conservation Area wacht een lokale gids u op. Samen maakt u een wandeling over de rand van de Ngorongoro Crater. U kijkt in de krater van een geïmplodeerde vulkaan met een diameter van ongeveer 21 kilometer. Morgen daalt u af naar de bodem van de krater.

Na de wandeling rijdt u de korte afstand naar uw accommodatie voor de komende nacht.

Ngorongoro Crater wandel safari
Ngorongoro Crater wandel safari

Vandaag staat een langere game drive op de planning. Na een heel vroeg ontbijt gaat u met uw gids op pad naar de Ngorongoro Crater. Al tijdens de afdaling de krater heeft u fantastische uitzichten. Onderaan de afdaling arriveert u op de bodem van de oude vulkaan en komt u in een unieke eco-systeem.

In de krater spot u grote kuddes olifanten, buffels, gnoes en zebra’s. Op de voet gevolgd door leeuwen, luipaarden en hyena’s. Door de aanwezigheid van zoveel roofdieren leven er vooral mannetjes olifanten in de krater. U gebruikt de picknick lunch op een mooie plek in de krater. 

In de loop van de middag verlaat u de Ngorongoro Crater en rijdt via de korte afstand naar uw accommodatie, waar het zwembad geduldig op u wacht.

Hyena en flamingo's in Ngorongoro Crater Tanzania
Hyena en flamingo's in Ngorongoro Crater Tanzania

Na een relaxt ontbijt rijdt u in rustig tempo naar het internationale vliegveld van Arusha. Hier neemt u afscheid van uw gids/chauffeur en checkt u in voor uw internationale vlucht naar huis. Onderweg geniet u van het wisselende landschap en kunt u wellicht nog wat souveniers kopen voor thuis.

Optioneel kunnen wij voor uw een dagkamer boeken in één van de accommodaties in Arusha, zodat u zich nog even kunt opfrissen en kunt dineren, voordat u naar het vliegveld wordt gebracht.

Hier eindigt onze dienstverlening.

KIA Lodge Arusha Tanzania
KIA Lodge Arusha Tanzania

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan