Home / Reissuggesties / Safari Tanzania / Kilimanjaro Zanzibar | 14 dagen

Tijdens onze speciale Kilimanjaro Zanzibar reis beklimt u Mt Kilimanjaro en relax u op het strand van Zanzibar. Dat zijn de unieke onderdelen van deze privé Summit to Beach safari in Tanzania. Onder begeleiding van professionele berggidsen en dragers voor uw bagage beklimt u via de Machame Route Mt Kilimanjaro. U bereidt zich voor op de beklimming in een comfortabele lodge aan de voet van Mt Kilimanjaro in Moshi. Na uw top poging en de afdaling reist u door naar Zanzibar om bij te komen van uw inspanningen. 

Neem contact met ons op voor uw privé beklimming Mt Kilimanjaro en Zanzibar.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Uitzicht op Mt Kilimanjaro Tanzania
Uitzicht op Mt Kilimanjaro Tanzania
Uhuru Peak Mt Kilimanjaro Tanzania
Uhuru Peak Mt Kilimanjaro Tanzania
Zanzibar Tanzania
Zanzibar Tanzania

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten privé beklimming Mt Kilimanjaro en Zanzibar

  • Optimale voorbereiding beklimming
  • Uitgebreide check persoonlijke uitrusting
  • Beklimming Mt Kilimanjaro via Machaba Route
  • Geleidelijke beklimming, inclusief gewenning aan hoogte
  • Grote kans om de top van Mt Kilimanjaro te bereiken
  • Inclusief Emergency Evacuation Cover en zuurstof voor noodgevallen
  • Heerlijk relaxen op het strand van Zanzibar
Kilimanjaro en Zanzibar - 14 dagen
Kilimanjaro en Zanzibar - 14 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Arusha, Ilboru Safari Lodge

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld Kilimanjaro bij Arusha in Tanzania. In de aankomsthal wordt u opgewacht door uw privé chauffeur die u naar uw accommodatie in Arusha brengt.

Arusha is de safari- en klimhoofdstad van Tanzania. Veel safari- en bergsport bedrijven opereren vanuit deze stad. U ziet dan ook veel safari en bergklim voertuigen rijden, al dan niet met bergklimmers aan boord.

De Ilboru Safari Lodge ligt op de lagere flanken van Mt Meru, net buiten het drukke centrum van Arusha. De lodge beschikt over nette accommodaties, een restaurant en een groot zwembad in een mooie tuin. In deze omgeving is het heerlijk acclimatiseren en voorbereiden op de beklimming van Mt Kilimanjaro.

U kunt in de lodge de bagage die u niet nodig heeft tijdens de beklimming achterlaten en op de terugweg weer oppikken.

Kilimanjaro vanuit Arusha National Park Tanzania
Kilimanjaro vanuit Arusha National Park Tanzania

Na het ontbijt begint u aan de eerste etappe van uw Kilimanjaro en Zanzibar safari. U ontmoet uw Kilimanjaro berggids. Na de kennismaking krijgt u en uitgebreide briefing over je komende beklimming. Een geweldige kans om de laatste vragen te stellen. Samen met de berggids controleert u uw uitrusting nogmaals.

In de namiddag begint u aan een 2 tot 3 uur durende acclimatisatie wandeling in de omgeving van Arusha. Deze lichte wandeling helpt u op te warmen voordat u morgen aan de Kilimanjaro begint. Onderweg went u aan de hoogte en kunt u met uw berggids de beklimming bespreken. 

Na het diner in de lodge gaat u vroeg slapen om zo uitgerust mogelijk aan de beklimming van de hoogste berg van Afrika te beginnen.

Na het ontbijt vertrekt u naar de Machame gate. Deze toegangspoort is de entree van het natuurlijke regenwoud dat de lagere gedeeltes van de Kilimanjaro omringt. Na het betalen van de park fees gaat u te voet verder.

Het eerste gedeelte van de wandeling gaat heel geleidelijk bergop en biedt u uitstekende mogelijkheden om mooie foto’s te maken. De zon schijnt namelijk met, door het bladerdak boven u, gefilterde stralen omlaag. Onderweg nuttigt u een picknick lunch. Daarna vervolgt u uw beklimming door het majestueuze regenwoud op weg naar uw eerste overnachtingsplaats op hoogte, Machame Camp.

De eerste dag is een introductie voor het avontuur dat voor u ligt. U wandelt op deze dag ongeveer 4½ tot 6 uur. Voor het diner kunt u zich met warm water heerlijk opfrissen. Tijdens en na het diner geniet u van de stilte van de bergwereld die als een deken over het Machame Camp valt.

Machame Gate Mt Kilimanjaro Tanzania
Machame Gate Mt Kilimanjaro Tanzania

Na het ontbijt breekt u het kamp op en vervolgt u, ‘gewapend’ met lunch pakketten, uw beklimming van Afrika’s hoogste berg. Kort na het vertrek laat u de begroeiing van het regenwoud achter u.

Dit deel van de wandeling brengt u langs diverse bergkammen die eerst nog zijn bezaaid met borstelige lage bossages, maar die uiteindelijk plaats maken voor de sterkere Alpine flora van het open plateau. De wandeling van vandaag duurt ongeveer 5 tot 6½ uur, inclusief uw picknick lunch. Hoe hoger u komt, hoe adembenemender wordt het uitzicht. Aan de ene kant ziet uw de contouren van de Kilimanjaro die zich boven u bevindt. Aan de andere kant, op enige afstand, staat Mount Meru, een tweede gezichtsbepalende berg uit de regio.

Het diner wordt genuttigd in Shira Camp, waar u ook overnacht.

Beklimming Mt Kilimanjaro Tanzania
Beklimming Mt Kilimanjaro Tanzania

Na het ontbijt begint u met een geleidelijke klim die u door de lage Alpen bush voert. Het gebied waar u nu wandelt leent zich uitstekend om vogels te spotten. Op deze open vlaktes kunt u namelijk verschillende soorten roofvogels zien die op zoek zijn naar kleine zoogdieren die zich ophouden in de lage begroeiing. 

Hoe dichter u bij de Lava Tower (4.630 meter) komt verandert het landschap langzaam in een roest bruin lavaveld. Uiteindelijk daalt u vanaf de Lava Tower af naar Barranco Camp. De lunch wordt onderweg genuttigd.

Vandaag is een goede dag om te acclimatiseren, omdat jullie vandaag een grotere hoogte hebben bedwongen dan de hoogte waar Barranco Camp ligt. Vandaag klimt u ongeveer 5 tot 7 uur.

Barranco Camp Mt Kilimanjaro Tanzania
Barranco Camp Mt Kilimanjaro Tanzania

Vandaag gaat u rustig van start. U heeft geen lange dag voor de boeg. U loopt over de Baranco muur naar de iets verderop gelegen Karanga vallei.

Bij aankomst in het Karanga Camp geniet u van een warme lunch, waarna u heerlijk kunt uitrusten en genieten van het fantastische uitzicht. In de loop van de middag maakt u nog een kleine wandeling met uw gids om nog wat extra aan de hoogte te wennen.

Aan het einde van de middag keert u weer terug in het kamp voor het diner en de overnachting.

Na het ontbijt vervolgt u, met picknick lunch boxen in uw rugzak, u wandeling langs de zuidkant van de berg. Kort na vertrek uit het kamp begint de klim door een landschap dat wordt bepaald door Alpine morene velden.

Barafu Camp wordt bereikt na ongeveer 4½ tot 6 uur. Het is tijd om te ontspannen en te genieten van het uitzicht onder u. Het is verbazingwekkend om te zien welke afstand u al heeft afgelegd en hoe hoog je inmiddels zit. In de avond wordt een licht diner geserveerd.

Daarna is het tijd om te rusten en om te proberen wat te slapen, want u wordt om 00:30 uur gewekt voor de laatste uitdaging, de beklimming van de top van Mount Kilimanjaro.

Barafu Camp Kilimanjaro Tanzania
Barafu Camp Kilimanjaro Tanzania

Na een warme kop koffie of thee en een lichte snack start u uw klim naar de hoogste top van Afrika, Uhuru Peak (5.895 meter). Houdt uw camera’s in de aanslag voor een fantastische zonsopgang.

Na het vastleggen van dit spektakel op uw memory card neemt u de omgeving nog een keer diep in u op en geniet met trots van uw prestatie. Daarna begint u aan de afdaling naar Barafu Camp voor het ontbijt en nagenieten.

Na het ontbijt vervolgt u de afdaling Mweka kamp en komt u langzamerhand weer in een landschap met lage begroeiing en bossages. Onderweg wordt regelmatig gepauzeerd en is tijd voor de picknick lunch en drankjes. De wandeltijd vandaag is ongeveer 8 tot 10 uur, inclusief de beklimming van de top. Nadat u Barafu Camp achter u hebt gelaten wordt het pad vlakker en daalt u geleidelijk af naar Mweka Camp.

Op de top van Mt Kilimanjaro Tanzania
Op de top van Mt Kilimanjaro Tanzania

Na het ontbijt en het inpakken van uw picknick lunch boxen, daalt u verder omlaag en bereikt u weer het regenwoud. Vandaag een mooie lichte wandeling met goede uitstekende mogelijkheden om vogels te spotten. Onderweg zijn er een aantal goede uitzichtpunten die een adembenemend zicht bieden op het dal beneden u.

De afdaling wordt vervolgt tot aan de Machame gate. Hier staat een welverdiende champagne brunch voor u klaar. Samen met uw berggidsen kijkt u terug op uw beklimming en u ontvangt een certificaat als u de top heeft bereikt.

Daarna wordt u opgehaald door een chauffeur die u terugbrengt naar uw lodge in Arusha. In de lodge staat uw bagage voor u klaar.

Mathilde en Ruben aan voet Kilimanjaro Tanzania
Mathilde en Ruben aan voet Kilimanjaro Tanzania

Na een ontspannen nacht begint u vandaag aan de volgende etappe in uw Kilimanjaro en Zanzibar safari. Na het ontbijt wordt u op dag 10 opgehaald door een chauffeur die u naar het vliegveld van Arusha brengt voor een korte binnenlandse vlucht naar Zanzibar. Op het vliegveld van Zanzibar wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar uw lodge voor de komende dagen brengt.

Vele activiteiten op en om het eiland zijn in de accommodatie te boeken, zoals snorkel en duiktochten, een Spice tour over Zanzibar en een bezoek aan Stone Town.

Op dag 14 wordt u naar het vliegveld van Zanzibar gebracht voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Bellevue Guesthouse op Zanzibar
Bellevue Guesthouse op Zanzibar

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan