Het Ntchisi Forest Reserve ligt in centraal Malawi iets te noorden van Lilongwe. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 75 km². Het reservaat is aan alle kanten omringd door glooiende heuvels met boerderijen en traditionele dorpen en is een onaangetast stukje paradijs. Hier is geen massatoerisme!

Voordat Ntchisi Forest Reserve de status van beschermd gebied kreeg werd het bos in de 19de eeuw als toevluchtsoord gebruikt door de lokale Chewa-stam. Omdat het bos zo belangrijk voor hen was als een schuilplaats, is het bos niet gekapt voor brandhout. Iets dat helaas met veel van de inheemse bossen van Afrika is gebeurd. 

Vogelparadijs

In Ntchisi Forest Reserve leven veel vogels en dit maakt het forest reserve een uitstekende bestemming voor de professionele of amateur vogelliefhebber. Naast vele soorten vogels leven hier ook veel zoogdieren, vlinders, bijzondere planten en orchideeën in overvloed.

Flora en fauna

In het forest reserve bevinden zich enkele van de laatste overgebleven inheemse regenwouden van Malawi. Sommige bomen zijn wel dertig meter hoog. De lianen en strangler figs beconcurreren elkaar voor het zonlicht. In de weelderige vegetatie is een overvloed aan orchideeën. Er leven veel vogels en troepen samango apen, bavianen, hyena’s en de odd bush bokken en de bush pigs. In het regenwoud groeien bijzondere vruchten en kleurrijke bloemen. Tijdens het regenseizoen zijn er heerlijke champignons en wilde vijgen voor het avondeten te vinden. Ntchisi Forest Reserve is een uitstekend wandel- en mountainbike gebied en biedt een prachtig uitzicht op wilde bloemen wanneer de regens beginnen.

In het Ntchisi Forest Reserve kunt onder andere de volgende activiteiten ondernemen:

  • Bird watching
  • Outdoor activiteiten
  • Culturele bezoeken
Regenwoud in Ntchisi Forest Reserve in Malawi
Regenwoud in Ntchisi Forest Reserve in Malawi
Orchideeën in Ntchisi Forest Reserve in Malawi
Orchideeën in Ntchisi Forest Reserve in Malawi
Pygmy kameleon in Ntchisi Forest Reserve Malawi
Pygmy kameleon in Ntchisi Forest Reserve Malawi
Lokale producten bij Ntchisi Forest Reserve Malawi
Lokale producten bij Ntchisi Forest Reserve Malawi